COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 992
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 205
О, така ли, Cure? Защото аз като казах това назад, ме изядоха с парцалите. Безплатни били и точка.
Плащаме си ги тези ваксини, всички като попове. Независимо дали искаш да се ваксинираш или не искаш, плащаш.

Колко точно, че на мен не са ми удържали още?

# 8 206
  • Насред хаоса
О, така ли, Cure? Защото аз като казах това назад, ме изядоха с парцалите. Безплатни били и точка.
Плащаме си ги тези ваксини, всички като попове. Независимо дали искаш да се ваксинираш или не искаш, плащаш.
Така е. А правителствата се държат, като че ли са извадили от собствения си джоб парите. Хем плащаш като поп, без да те питат, хем пък на някои места вече и нямаш право на избор.

# 8 207
Ама имаше и смъртност. Както е сега.
И само да вметна да не отклонявате по познатия начин написаното. Постът за източването на касата касаеше точно източването за ковид. Ни повече, ни по-малко. Оттам нататък какво имало преди, па защо имало, като имало еди-какво си не са ми нужни.
Ми именно, Уейв - може да се направи лечението безплатно или поносимо, пък ваксината да е платена.
Няма безплатен обяд - това, че някой нещо ти дава без пари не значи, че някой му го е подарил а просто, че той е взел някакви пари от другаде за да ти го предостави безплатно, това се нарича социална дейност. Също така 1200лв за ковид пътека няма как да са достъчни пари ако пациент седи седмица в болница, тъпче се с препарати, извършват му се спасителни процедури, лаборатория, диагностика, плащат се заплати на персонал и ред други разходи. Медицинската болнична дейност е скъпа дейност. Искаш ли да се лекуваш в щатите? Там един оцелял от ковид с месец болнично лечение получава една сметка за сума около 1млн. $ .... може би си е казал, че по-добре да не е оживял.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 20:34 от pehoko

# 8 208
Става дума за бързи антигенни тестове, не PCR.

# 8 209
Наистина защо не се направи тема от рода на "Не искам да се ваксинирам, защото.." и там да се съберат всички такива постинги? Не вярвам да е забранено, за бежанците има от сто години тема и с по хиляди страници. Не е ли по-приятно и прегледно така? Няма ли някой желание да предостави сцена само на това? Есента ще е трудно тук, като започнат да се раздвижват нещата с вируса.

# 8 210
Скрит текст:
Ето заповедта - моля запознайте се и да приклюване с непълните цитати от труд, пловдив днес, днес бг, вестник 200 вица и т.н. https://mu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2021/08/Zapoved-R-13502 … bnia-protses-.pdf
пише антигенен или пср тест

# 8 211
Скрит текст:
Ето заповедта - моля запознайте се и да приклюване с непълните цитати от труд, пловдив днес, днес бг, вестник 200 вица и т.н. https://mu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2021/08/Zapoved-R-13502 … bnia-protses-.pdf
Е на такава база почиват въжделенията по фашизма. А и забравих, на прочетени разказ чета също. Joy

# 8 212
Откриха антитяло, ефективно срещу почти всички щамове на COVID
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/otkriha-an … -na-covid-6130060

# 8 213
Симидчиев беше казал, че всеки лев вложен в превенция на заболяване спестява 10лв болнични разходи. Ваксините може да се приемат за превантивно средство и тук няма да е 1:10 отношението а доста по-голямо тъй като има загуби от локдауни, образование, затворени бизнеси и ред други неща съпътстващи кризата. Така, че антиваксърството носи и огромни финансови поражения освен всичко останало. Някой да обича да му бъркат в джоба и с мъка да слага нещо за ядене на масата, децата му да са депресирани и необразовани, родителите му затворници?

# 8 214
Да, така пише. Може да са я променили впоследствие. Не вярвам вестникът да заблуждава целенасочено.
Е, така по- се ядва. 20 лв не са като 150. Който не иска да се ваксинира, ще се тества. Друг е въпросът, че тази заповед противоречи на Конституцията на България. Дано да падне. На една позната дъщеря й учи там. Казва, че ще сезира прокуратурата. Да видим какво ще излезе.

# 8 215
  • София
Споделям това, което е интересно и важно за мен към момента.
За момента само две области у нас са официално преминали в „червената” зона - Бургас и Велико Търново. До дни обаче в тази зона се очаква да са и други градове като София, Пловдив, Пазарджик и Търговище. Расте и броят на приетите в болници пациенти, които приближават границата от 2500 за страната. Това, според здравните власти, е капацитетът на системата, без да се засяга лечението на други пациенти.
През почивните дни в столицата обажданията към Спешна помощ за пациенти с коронавирус надхвърлиха 100 - двойно повече от тези през последните няколко седмици. Расте и опашката от хора със симптоми пред кабинетите, казват лични лекари.
„В момента имам много повече пациенти между 20 и 40 години, отколкото през предишните вълни”, каза общопрактикуващият лекар Гергана Николова.
А опитът на други държави като Щатите и Русия вече показвал значителен ръст при хоспитализациите и на деца, отчитат математици.
Очакванията са пикът на четвъртата вълна да съвпадне с новата учебна година. А това за учениците може да означава оставане вкъщи.
„Ако гледаме тенденциите почти сигурно е, че ще трябва да бъде в условията на дистанционно обучение. Темпът на нарастване почти ни гарантира, че ще бъдем някъде малко преди или малко след пика на инфектиране”, каза пулмологът Александър Симидчиев.

от ТУК
Без коментар - излишно е, явно това не интересува болшинството списващи тук.

# 8 216
  • Сан Франциско
^ Присъединявам се, много ми е тъжно за съфорумките, загубили другарите си.

Този МУ в Пловдив частен ли е? Ако да, гуд лък да спечелиш такова дело. Всъщност, не знам за България. Ако има юристи в темата, по желание могат да си споделят мнението, защото е свързано с Ковид обстановката и ми е интересно.

# 8 217
  • в страната на чудесата
Няма да спечелят делото, но не пречи да опитат. Даже може да поканят чорбанов за експерт и Хаджигенов за адвокат.

Миа Рулана (или някой юрист) може ли да напишете как нарушават конституцията? И тогава коя организация следва да попита КС?

# 8 218
  • Насред хаоса
Назад дадох цяла статия с обяснения за юридическата страна на въпроса. За желаещите и нежелаещите да се ваксинират. Явно е била пропусната, но затова пък веднага беше забелязано, че източване имало и преди Ковид.

# 8 219
Ако този човек беше сценарист, ще си кажеш - хайде, както и да е, дотолкова му стига акъла..Но той е лекар - имунолог, все пак, при това тежко преболедувал, а може и да е увреден дори..И излиза с агитация на хората да не обръщат внимание на вируса..Макар повечето да него вземат насериозно и да не му обръщат внимание, сигурно ще има и такива които няма да се усетят, че всичко това е политика и сериозно ще изберат "свободата"...Simple SmileSimple Smile
Имаме си хубава поговорка за такива. "Хем пос*ан, хем голям".

Общи условия

Активация на акаунт