COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 992
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 340
PURE, а колко са ви заразените последните седмици?

3500-6000 през последните 4 седмици, като плавно се покачват.

Учениците тръгнаха на училище на 18 август, отпускарите също се връщат на работа.

Разпространението на Covid-19 се увеличава в цялата страна. Миналата есен видяхме как пандемията набра нова сила, когато лятото приключи. Сега, когато есента отново наближава, мнозина се притесняват, че това ще се случи отново.

В същото време ситуацията е напълно различна в сравнение с миналата година според четирима шведски експерти. Голяма разлика е, че голяма част от населението на Швеция е ваксинирано и ако това е четвърта вълна, тя ще се различава значително от предишните три.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/47ERoR/fyra-experter-svarar … blir-fjarde-vagen

# 8 341
Няма разлика, ако искаш да се занимаваш с наука и реално четеш научните издания, няма да имаш съмнения спрямо ваксината. Ако имаш съмнение, означава, че не се информираш от научни източници, което за човек, който ще се занимава с медицина, е срам и резил.
Не е толкова просто и еднозначно, Бърди.
Ваксините имат безброй странични ефекти, има спирани ваксини заради голям процент увредени и смъртни случаи. Прочети малко за ваксината срещу свински грип, която видя бял свят за кратко и беше изтеглена.
Има и други примери. Да не бъдем толкова крайни, просто не стоят така нещата.
И никога не бих отхвърлила с лека ръка лекар, само защото се съмнява в конкретна ваксина и ползите от нея. Особено добър лекар. По-скоро бих се поинтересувала от мотивите му, като специалист.
Продължавам да се изумявам как тук в бг мама всичко разбираме най-добре и отсичаме категорично за неща, които не са ни от компетентността.

# 8 342
След като хиляди пъти се повтори, че ваксинираните продължават да разнасят вируса и могат да заразяват, не мога да разбера защо обслужващия персонал или клиентите трябва да бъдат ваксинирани на 100 %. Нещо логиката ми убягва. Какво от това, кче сервитьорката е ваксинирана ако ме зарази докато ме обслужва?
Е, как ще те зарази, ти за да си влезнала в заведението значи имаш имунитет /или от преболедуване или от ваксина/..Simple Smile
Логиката е, да се предпази живота на персонала и на посетителите, затова се изисква всички в заведението да са ваксинирани или преболедували..То всъщност ако си неваксиниран и непреболедувал, изобщо няма да влезнеш в такъв развъдник на зараза, трябва да не си в ред с главата, но сигурно има и такива, то вече нищо не може да ни учуди тук..Simple SmileЗа това са тези правила..Да, ваксинираните могат да предават заразата, но когато са в среда само на ваксинирани, никой от тях няма да пострада..Ще пострадат тежко, такива без имунитет..
Смятат хората, че ще им се размине. Нали има една такава мисъл, която се върти - "вярвам на имунната си система". Днес ми попадна тази картинка.   

# 8 343
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
jasmin tea, просто е нелепо да се повтаря, че по време на покачване на случаите болниците се пълнят с уплашени и леко болни.
Просто е грозно спрямо лекарите, спрямо хората, които са БИЛИ НАИСТИНА ТАМ, защото никой от вас, които го изтъква като факт не е бил там в такъв момент.
Мога да приема, че евентуално се случва в моменти на затишие.
Но да продължавате да твърдите, че в болниците са били най-вече страхливци примерно ноември-декември 2020 и март-април 2021 е безочлива, бездушна подигравка.

# 8 344
  • Сф
Досега, при предходната вълна,  имаше триаж към болници и ковид кабинети по поликлики. После нямаше нужда, защото нивото на кв беше ниско. Сега просто се карат за пари и кой да поеме хората. И как лл като дойде у нас точно ще ми помогне? Прехвърлят топката, за да пазят болниците, защото се претовариха и негодуват. Но няма как това да се избегне и сега.

# 8 345
  • Насред хаоса
Лемън, това го е казала Сунгарска. Не го твърди никой от нас.

# 8 346
В този случай обществения гняв би следвало да се насочи към орагнизацията в здравеопазването,а не с/у мерки и ваксини.
Здравеопазването ни не е задължително и има алтернативи. За разлика от "мерките" и все повече ваксините.

Ами изразете си ясно позицията - не ни пука дали лл ще ни преглежда, спешна помощ ще идва на време, в болниците да си лежи който си поиска от страх - имаме алтернативи.
Не искаме "мерки" и ваксини.

Няма как да стане хем нищо уж не искаме, пък после що не ни давате......

Никой не ме ЗАДЪЛЖАВА да ходя на лекар, нито определя ПРИ КОЙ лекар да ходя. Ако не ми харесва Бърза помощ, мога да се абонирам към частна услуга.
Да ме крадат е безобразие, но да ограбват свободата ми (докато ме крадат) е нетърпимо.

# 8 347
В този случай обществения гняв би следвало да се насочи към орагнизацията в здравеопазването,а не с/у мерки и ваксини.
Мерките са следствие на препълнените болници. Или не?
Ако ще се пълнят болници с уплашени или леко болни, тогава защо налагат мерки?

Срещу ваксините не видях да съм казала нещо, аз лично. Виж, процесът на ваксиниране е съвсем друга работа, там има какво да се промени в позитивна посока.

Държавите, в които се спазва стандарта за медицински грижи и здравеопазване, налагаха "мерки" преди да се "препълнят" болниците и не допуснаха това да се случи.

В държава, където никой не го е грижа за стандарта в медицинската грижа не е необходимо да се налагат мерки - те няма какво да защитят.

# 8 348
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Лемън, това го е казала Сунгарска. Не го твърди никой от нас.

Ла, това, че звънят, не значи, че някой ги приема всичките.
Не ме разсмивай, моля те, жасмин го твърди почти две години вече.

# 8 349
  • София
Жасмин, досега не е имало в историята на фармата ваксина, която да се приложи в толкова кратък срок на толкова много хора. Ползите и вредите се анализират ежеминутно от целия свят. Никога не е имало толкова бърза, огромна по обем, анализирана за кратко време информация.
Аз бих отхвърлила лекар по тази причина, само дето няма как да ги питам Simple Smile

# 8 350
Здравеопазването ни не е задължително и има алтернативи. За разлика от "мерките" и все повече ваксините.
Добре де, ти се бориш за свобода и протестираш с/у мерките и искаш всичко да е отворено, като един истински наследник на Ботев и Левски / или както там ви обясняват сценаристите/..Simple Smile Simple SmileSimple SmileНо като при всяка борба, и вашата води до много починали...Какво ви казват по този повод - за бройките заразени и починали, има ли примерно някаква граница, да кажем 100-200 починали на ден, след която да спре борбата за свобода или няма значение, трябва да продължи независимо от цената, която се плаща...

# 8 351
  • Бургас
Като гледам колко рязко качваме с 0 мерки, България ще стане “контролна група” в статистиките за ковид вълна без ваксинирани и без мерки!
Нямат време да се чешат умно по тиквите повече от служ.кабинет. 15.09 е аут на 100%, дано се сетят за мерки преди да свършат детските легла. Щом вече има бебета с дих.недостатъчност е въпрос на не повече от 20 дни и детски легла да няма в определени общини. Защото България не е София.

# 8 352
  • Насред хаоса
Лейди, в тия държави, за които говориш, често са в другата крайност - по телефона и докато не почнеш да умираш, си седиш у вас. И да се обаждаш - пий си парацетамола и чакай да ти мине. Това е.

# 8 353
  • София
Явно за свободата на Ежко, който ще си позволи частна медицинска услуга, ще платят пенсионерите и бедните, които ще се налага да разчитат на държавната.
Нищо де, важно е на Ежко да му е свободно да ходи на бар без жълта звезда на ревера, щото нали, хитлер и еверите, отдавна не се е споменавало.

# 8 354
jasmin tea, просто е нелепо да се повтаря, че по време на покачване на случаите болниците се пълнят с уплашени и леко болни.
Ако малко се успокоиш и прочетеш Катя Сунгарска, шефката на Спешна помощ - София ще се оправят нещата. Тя е била там, видяла е, привърженичка е на строги мерки. Тоест, не е пристрастна, не е Мангъров. Ако и нейните думи не приемате, безсилна съм вече, никой не може да ви извади от филма.
Не четете, не мислите, само скачате и нападате всичко, което излезе извън изградените ви стереотипи.

Общи условия

Активация на акаунт