COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 622
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 550
В Сърбия някакъв човек се беше ваксинирал един и същ ден шест пъти за по 25,-евро. Много умна идея е да се плаща за ваксина, просто чудесна!
Да не се казва Мецан Пухович?

# 8 551
  • Русе
В Сърбия някакъв човек се беше ваксинирал един и същ ден шест пъти за по 25,-евро. Много умна идея е да се плаща за ваксина, просто чудесна!
В страни от нашата черга само финансовия стимул може да преобърне тенденцията към по-голямо покритие. Неслучайно България и Румъния са на опашката по ваксинация в ЕС, съответно и най-бедните страни в съюза.

# 8 552
Мантрата за ескперименталната ваксина не остаря ли вече?
Фактите не стареят.

# 8 553
  • Русе
Не знам къде е границата за експерименталното във фармацията. Протоколът за одобрявяне на което и да е лекарство и ваксина ,не осигурява 100% защита от странични ефекти, но няма да се откажем от антибиотиците и от което и да е лекарство.

# 8 554

Каква хубава идея! Заминаваме за морето другата седмица - гледам че в Бургас ще отварят такива сергии - трима сме, ще гледаме скоростно да ги обиколим. На връщане - във Варна. Накрая на тура - във Велико Търново. На път са ни. Много е удобно.
...
Не знам къде е границата за експерименталното във фармацията. Протоколът за одобрявяне на което и да е лекарство и ваксина ,не осигурява 100% защита от странични ефекти, но няма да се откажем от антибиотиците и от което и да е лекарство.
Не, разбира се. Стига да са наистина доказано необходими. Защото само тогава ще са И работещи.
Антибиотици, например, не съм ползвала за себе си едно 20-тина години. Защото не съм имала  необходимост от това. Добре, че не са ме гонили с иглите и хаповете, да ми ги тикат в организма за кашлица и хрема. Сега поне мога да разчитам повече, че ако ми потрябват някога, няма да съм развила резистентност.

# 8 555
Не му казаха името, на със сигурност ще се появи някоя роднина и у нас. Въобще няма да се учудя да намерят далавера и в това. Мисля, че не е правилно.

# 8 556
  • София
Мантрата за ескперименталната ваксина не остаря ли вече?
Не, напротив. Мантрата сега е в стил "експериментът ще подейства, когато 5-6 млрд се ваксинират". Тогава почвали да никнат антените на всички!
Но българинът пръв (и единствен?) разгада конспирацията....

# 8 557
  • Там,където се събуждам щастлива.
Клубчето борци за "на мен ли ще ми кажат", какво предлагат за излизане от това положение? Май, през няколко месеца питам и все не получавам отговор. "Да не ме гонят да се ваксинирам" не е разрешение, та да не го дават за опция.

Та...?

# 8 558
Цитат
Цитат
jasmin tea, просто е нелепо да се повтаря, че по време на покачване на случаите болниците се пълнят с уплашени и леко болни.
Ако малко се успокоиш и прочетеш Катя Сунгарска, шефката на Спешна помощ - София ще се оправят нещата. Тя е била там, видяла е, привърженичка е на строги мерки. Тоест, не е пристрастна, не е Мангъров. Ако и нейните думи не приемате, безсилна съм вече, никой не може да ви извади от филма.
Не четете, не мислите, само скачате и нападате всичко, което излезе извън изградените ви стереотипи.
Чета, мисля и слушах - каза че, да, има уплашени хора, които искат да ги хоспитализират, защото дори леко изглеждащите изведнъж може да се влошат. И това не са единични случаи.
Както и да е - в болницата, в период на препълване приемат само хора с пневмония. Независимо дали имат или нямат симптоми, защото и това го има - чувстваш се прекрасно, а на снимката се вижда, че дроба никакъв го няма. Жената, която помагаше на моя близка в болницата и се чувстваше толкова перфектно, че не спираше да обслужва останалите болни в стаята, накрая почина до гърба на близката ми. Защото нямаше места и двете бяха на едно легло.
Така че свободни съчинения върху уплахата на болните, изказани от немедицински работници е време да престанат след две години. През които се видя ясно, че всеки е най-добре да си гледа това, което е завършил, а не да се пише спец и за медицински, образователни, полицейски и всякакви проблеми.
И как нямат срам - в страна, която е била на първите места по смъртност, човекът, който го каза е в немилост. При нас ваксинирането е опасно, мерки не се спазват, защото ни досаждат, безсмислени са, запушват ни устите - но продължават да се вихрят разни М, Ч, П. Вместо да им търсим сметка, защото са причина да сме с такова нелепо поведение в пандемия.

# 8 559
Цитат
а докато ние си се смеем, гледаме циркове, наричаме ваксинирането "боцкане" и горим маски, децата ни ще учат затворени в къщи вече трета учебна година поред.
Това е проблем в дългосрочен план за държавата, свързан с това че обучението ДО е по ниско качествено, ако да речем родителите не са достатъчно съвестни или да речем нямат време да следят какво им учи и прави детето по време на ДО.
По големият проблем за държавата в краткосрочен план, е колко пари ще идат на вятъра, половин милиард ще изчезнат от държавният бюджет за да се лекуват тежкоболните които не са се ваксинирали, ако вълната отново е много тежка, вместо да отидат за друго. Отиват на болклука, айде да не казвам на боклука, защото става дума за спасяване на човешки животи, ама от икономическа гледна точка отиват на болклука вместо за друго, изчезват от държавният бюджет.
Цитат
В страни от нашата черга само финансовия стимул може да преобърне тенденцията към по-голямо покритие. Неслучайно България и Румъния са на опашката по ваксинация в ЕС, съответно и най-бедните страни в съюза.
Абсолютно, според мен отдавна трябваше да се стимулира с всевъзможни моркови населението колкото може по голяма част от населението да е ваксинирано и вълната да ни излезе по евтина. На запад се скъсаха от ваучери, парични стимули, лотарии за ваксинирани, имаме даже милионери след ваксинация. Това е начина да не се стига до ДО, тежки локдауни и прочие, към които вървиме според мен. Не виждам какво ще спре растежа на вируса, или ще направи вълната по лека, че да не стигнем до тъмно-червена зона, да спрат да се пълнят болниците и прочие. Особено че идва септември, възрастните ще се върнат в колективите по работните си места, учениците ще напълнят класните стаи, с навлизането на есента ще захладнее, прозорци ще почнат да се затварят, съвсем скоро ще стане рай за вируса. Неговите идеални условия за разпространение, идват.

А иначе Кацаров днес е казал че вълната идва по рано от предвиденото, не в смисъл че са изненадани, а защото предварителните разчети и очаквания бяха да започне в края на септември, когато настъпят идеалните условия за разпространение на вируса, та затова казва че идва по рано. Което не е добре, но не в смисъл че държавата е изненада, не е готова, няма план и олеле какво ще правиме сега, вируса ни изненада.

# 8 560
Представете си само какво ще става като започват кампанията за ваксиниране на деца над 12 години. Тези с по 7-8 парчета вечна ще са пред Метрото 🥲

# 8 561
Няма идеални условия за разпространение на вируса - успява да се разпространява и в горещо, и в студено, влажен или сух въздух не му пречат.
Изненадани са от бързото разпространение, защото правят сметки, отчитайки как се развива процеса в другите страни. А трябва да се отчете, че те са по-ваксинирани, по-сериозни в предпазването, по-дисциплинирани.

# 8 562
  • Там,където се събуждам щастлива.
В моята чужбина един ваучер не са раздавали. Пак се минахме.
Виж, българите винаги трябва да имат далавера, та може и успех да имат с подобни действия.

# 8 563
Българинът ще се стресне да се ваксинира, като се окаже, че няма за всички. И започват връзки, наши, ваши.

# 8 564
По-рано идва, защото не са преценили колко ще са претъпкани хотелите по морето. Особено тези с блок масите и ресторанти на закрито. Миналата година хората бяха предпазливи. Сега имам чувство, че ни е обзело едно чувство, да се наживеем сега като за последно, защото не знаем какво ни чака.

Общи условия

Активация на акаунт