COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 484
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 595
Скрит текст:
В Сърбия някакъв човек се беше ваксинирал един и същ ден шест пъти за по 25,-евро. Много умна идея е да се плаща за ваксина, просто чудесна!
Да не се казва Мецан Пухович?

Каква хубава идея! Заминаваме за морето другата седмица - гледам че в Бургас ще отварят такива сергии - трима сме, ще гледаме скоростно да ги обиколим. На връщане - във Варна. Накрая на тура - във Велико Търново. На път са ни. Много е удобно.
...
Не знам къде е границата за експерименталното във фармацията. Протоколът за одобрявяне на което и да е лекарство и ваксина ,не осигурява 100% защита от странични ефекти, но няма да се откажем от антибиотиците и от което и да е лекарство.
Не, разбира се. Стига да са наистина доказано необходими. Защото само тогава ще са И работещи.
Антибиотици, например, не съм ползвала за себе си едно 20-тина години. Защото не съм имала  необходимост от това. Добре, че не са ме гонили с иглите и хаповете, да ми ги тикат в организма за кашлица и хрема. Сега поне мога да разчитам повече, че ако ми потрябват някога, няма да съм развила резистентност.
За съжаление, вече това е глобален проблем..Няма никакво значение, дали сме приемали или не антибиотици..Самите бактерии са станали резистентни.

# 8 596
Скрит текст:

П. П. Някой питаше пак какво да се прави при това положение. Ами питайте Ананиев, де. Или щаба, който имаше на разположение доста време да оптимизира здравната система и да определи протокол за лечение, както и кога да се постъпва в болница. И тестването, и определянето на много други неща.

В повечето държави мислят и правят това, което е нужно въобще да не се стигне до болница, а ти даваш, като довод да се разреши положението в болницата. Все едно да строиш къща от втория етаж или от покрива.
Я, пак пробвай да измислиш друго, че това не важи.
И в тази връзка поредния коментар на здравния министър този път относно количествата Ремдесевир – „Първоначалните ни разчети, че ще стигнат до края на септември се измениха предвид новата вълна и се наложи да се вземат допълнителни количества" – ти сериозно ли се тъпчеш с лекарства вместо навреме да беше взел някакви мерки и провел кампания за превенция няколко месеца по-рано, за да не се стига до използването на толкова лекарства и да не се стига до болница и още повече пък да се препълват болниците.
Добре де, още миналата година се каза, че Ремдесивир има ограничено действие и само ако се започне в сравнително ранна фаза. У нас хора се хоспитализират в наистина тежко състояние. За леки случаи масово няма Ремдесивир, т.е. пак са похарчили куп пари за "наши хора", но няма достатъчно линейки, сега се сетиха да правят Ковид зони, да не говорим за глупостите с личните посещения от ЛЛ. Кацаров е министър от април, какво точно направи за тия месеци? А и той като ББ и компания е най-загрижен "да не плаши" хората.

# 8 597
  • в страната на чудесата
За мое голямо съжаление ще споделя специално за Нико/Бонди/уиши/капучино
Три семейства, боледували септември/ноември 2020 се върнаха от морето със сополи и кашлица, тестовете са положителни за ковид, едно 4 годишно (с придружител) и един  възрастен са приети в клиника, останалите са у дома. Само 3/10 го карат по-леко от предишния път и са ок. Един е негативен. Не са ваксинирани щото си имат всеобхватен клетъчен имунитет. Много кофти ситуация. В системата са само хоспитализираните.
НикоТ, надявам се, че са изключение. Пиша само защото теорията за всеобхватния, всещамов доживотен имунитет на преболедувалите издиша в реалността. Трябва да се внимава.

# 8 598
  • При семейството си
Цитат

Както и да е - в болницата, в период на препълване приемат само хора с пневмония. Независимо дали имат или нямат симптоми, защото и това го има - чувстваш се прекрасно, а на снимката се вижда, че дроба никакъв го няма. Жената, която помагаше на моя близка в болницата и се чувстваше толкова перфектно, че не спираше да обслужва останалите болни в стаята, накрая почина до гърба на близката ми. Защото нямаше места и двете бяха на едно легло.

Въпросната болница, ако изобщо споделеното не е силно преувеличено, подлежи на такава сериозна санкция…приемаш и получаваш пари за 2-ма болни, на едно легло.
После се чудим за високата смъртност.
Не, не го правят от грижа за нас, пациентите.

# 8 599
За мое голямо съжаление ще споделя специално за Нико/Бонди/уиши/капучино
Три семейства, боледували септември/ноември 2020 се върнаха от морето със сополи и кашлица, тестовете са положителни за ковид, едно 4 годишно (с придружител) и един  възрастен са приети в клиника, останалите са у дома. Само 3/10 го карат по-леко от предишния път и са ок. Един е негативен. Не са ваксинирани щото си имат всеобхватен клетъчен имунитет. Много кофти ситуация. В системата са само хоспитализираните.
НикоТ, надявам се, че са изключение. Пиша само защото теорията за всеобхватния, всещамов доживотен имунитет на преболедувалите издиша в реалността. Трябва да се внимава.
Това, за съжаление, е много лошо и означава, че всички малки деца, които сега ще тръгнат на училище не са защитени, вкл. преболедувалите.

# 8 600
Scream Последните новини от МЗ, ако област не е в зелена зона, 1-4 клас и деца в детски градини с маски? Are you for real? 5 годишни с маски по цял ден...
Както се казва - дупе знае две и двеста. Избор - децата с маски или в къщи, във втория случай майките трябва отново да са в неплатен отпуск да ги гледат, при доста от тях ще станат повече от два месеца и губят осигурителни права, което значи, че трябва при липса на доходи да плащат от липсващ доход и здравни осигуровки сами.
И всяко куче скача според тоягата. Пример - голямата дъщеря на братовчедка ми изтърсак. На шест години. Завърши предучилищна с голямо тържество - песни, танци, прегръдки, никаква дистанция. След това отива да си види бъдещото училище (приета след изпит държавна поръчка в най-елитното наше училище в Горна Баня). И изненада - детето навсякъде е с маска, въпреки че около него няма никой...
След като само в последното денонощие СП в София е откарала няколко бебета с дихателна недостатъчност в болница, кое е по-добре - дете с маска или дете на кислороден апарат в болница или затворено с години на ДО?

Съгласна на 100 про. Това за здрави и в норма деца. А тези със СОП?! Ако не знаете, тези деца са с различни проблеми, тях каквл да ги правим? Идеи?

# 8 601
Scream Последните новини от МЗ, ако област не е в зелена зона, 1-4 клас и деца в детски градини с маски? Are you for real? 5 годишни с маски по цял ден...
Както се казва - дупе знае две и двеста. Избор - децата с маски или в къщи, във втория случай майките трябва отново да са в неплатен отпуск да ги гледат, при доста от тях ще станат повече от два месеца и губят осигурителни права, което значи, че трябва при липса на доходи да плащат от липсващ доход и здравни осигуровки сами.
И всяко куче скача според тоягата. Пример - голямата дъщеря на братовчедка ми изтърсак. На шест години. Завърши предучилищна с голямо тържество - песни, танци, прегръдки, никаква дистанция. След това отива да си види бъдещото училище (приета след изпит държавна поръчка в най-елитното наше училище в Горна Баня). И изненада - детето навсякъде е с маска, въпреки че около него няма никой...
След като само в последното денонощие СП в София е откарала няколко бебета с дихателна недостатъчност в болница, кое е по-добре - дете с маска или дете на кислороден апарат в болница или затворено с години на ДО?

Съгласна на 100 про. Това за здрави и в норма деца. А тези със СОП?! Ако не знаете, тези деца са с различни проблеми, тях каквл да ги правим? Идеи?
За тези дечица трябва да регламентират други правила, но за съжаление никой никога не е мислил за тях.

# 8 602
По-рано идва, защото не са преценили колко ще са претъпкани хотелите по морето. Особено тези с блок масите и ресторанти на закрито. Миналата година хората бяха предпазливи. Сега имам чувство, че ни е обзело едно чувство, да се наживеем сега като за последно, защото не знаем какво ни чака.
В Израел, Франция и САЩ какво не прецениха?

В Нидерландия грешката беше, че влизането в дискотека беше след 72 часов тест, както и възможност за сертификат (код) веднага след Янсен. Като стана пика и промениха на 24 часа тест и 14 дена след ваксина. Това и затварянето на дискотеките спомогна за спадането на пика за около три седмици.
Явно израелците не ги бива колкото нидерландците.

# 8 603
Цитат
Въпросната болница, ако изобщо споделеното не е силно преувеличено, подлежи на такава сериозна санкция…приемаш и получаваш пари за 2-ма болни, на едно легло.
Споделеното не е преувеличено и болницата не е хотел да и` плащат на легло. И двете жени са лекувани там, не са си делили лекарствата, а леглото, защото няма за всички места и кислород, а са имали нужда. Или е трябвало да я върнат вкъщи, ЛЛ да я преслушва и лекува, нищо че лечение няма, няма и кислород вкъщи.  Имам и други познати, които бяха през цялото време в коридора на болницата или на носилка.
Това е по време на голямата вълна. Това ни чака и сега.
Но е толкова трудно да се повярва на лекарите, които казват, че нещата са ужасни. По-лесно е отвън да си пресмятаме печалбите на болниците, лекарите, измислилите и произвеждащите ваксините.
Пари, пари, пари, някой ако печели, няма да спазваме...
А хората си умират, докато дрънкаме и променяме плановете си за справяне.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 21:02 от papi6

# 8 604

За тези дечица трябва да регламентират други правила, но за съжаление никой никога не е мислил за тях.
достатъчен им е регламентът за мерки/ваксини,  като и при тези без СОП. Само да се спазват. Уви, не се. Ще си стоят вкъщи и тази година.

Лейка, това е много лошо.

# 8 605
  • София
Скрит текст:
По света измислиха щадящи тестове за деца. При нас такива няма и няма и да има - не и за началото на учебната година.
"По всички възможни начини да се осигури както допълнителен персонал, така и допълнителна подкрепа към децата, така и хигиенни материали, така и по-щадящи тестове за деца със слюнка - има такава практика от чужбина, която да позволява бързо да се отделят деца, които евентуално са заразени и съответно останалите да могат да продължат обучението си", казва Пламена Николова от Националната мрежа за децата (НМД) пред БНР.
Въпросните тестове, които предлагат за учениците, все още не са одобрени за употреба у нас. За тях освен това не е предвидено финансиране. "Изпратили сме покана - искане за среща със здравния министър. Относно тестовете, ще искаме от министерството тяхното становище - за тяхната ефективност, за възможността да се внесат. Има и процедури по това. Има нужда и от финансиране за тяхното закупуване", допълни Николова.
  от ТУК
Идеята на управниците е да им се размине само с маски за децата, без да се охарчат с тестване, а като плъзне заразата - ДО. Чиста работа!

# 8 606

Споделеното не е преувеличено и болницата не е хотел да и` плащат на легло. И двете жени са лекувани там, не са си делили лекарствата, а леглото, защото няма за всички места и кислород, а са имали нужда. Или е трябвало да я върнат вкъщи, ЛЛ да я преслушва и лекува, нищо че лечение няма, няма и кислород вкъщи.  Имам и други познати, които бяха през цялото време в коридора на болницата или на носилка.
Това е по време на голямата вълна. Това ни чака и сега.
Но е толкова трудно да се повярва на лекарите, които казват, че нещата са ужасни. По-лесно е отвън да си пресмятаме печалбите на болниците, лекарите, измислилите и произвеждащите ваксините.
Пари, пари, пари, някой ако печели, няма да спазваме...
А хората си умират, докато дрънкаме и променяме плановете си за справяне.
[/quote]
Ще ме извиняваш,ама леглото си се плаща....
Иначе гледам последните страници някои как потриват ръце самодоволно,че са натрили носове...

# 8 607
Не виждам щастливи от ситуацията, Барса. От който и да е лагер. Кой потрива ръце самодоволно?

# 8 608
  • София

Сеге се ваксинират масово децата 12-15г в същата зала. Днес мъж на средна възраст по същия начин: крещи сред наредените на опашката деца и техни родители, че обричат децата си, и подобни. Добре, че моят син се ваксинира вчера. Не знам как щях да реагирам ако беше този насреща ми, честно. Родители са се опитвали да го отпратят да си ходи и да не ги тормози. Ама не. Трябвало е полиция да се намеси. (За да може и в двата случая да пристигне и новинарски екип, доста са стояли и са крещяли сред хората.)

Днес млада докторка в голяма софийска болница ме разпита 3 пъти много настоятелно от какъв зор съм решила да ваксинирам детето ( на 13 г е). Наложи се да се обяснявам и едва ли не да се оправадавам за решението си. В кабинет за ваксинация в Зелените коридори пред поне 10 други чакащи се случи случката.
Не пропусна, обаче, да я предупреди  никакъв алкохол да не пие следващите 24 часа, че бил противопоказен. Та така, обещах да не допусна дребосъка да прекалява с алкохола в посочения срок! Smiley
И после защо не вървяла ваксинацията .....
То даже е по-лошо докторите, които ваксинират да те разубеждават да се ваксинираш, отколкото откачен чичка да крещи пред чакащите.

# 8 609
Кацаров от тази вечер във връзка с Ковид проблема, нарастващото напрежение в обществото във връзка с началото на учебната година:

Ще оценим каква е епидемичната ситуация преди 15 септември, преди да решим за нови мерки. Рано е още да се правят предварителни оценки, защото ситуацията е много динамична. Държа решението за мерки да се вземе на експертно, а не на политическо ниво. Освен това държа да се прилагат ограничителни мерки в конкретен регион, в който ситуацията го налага. Това заяви служебният здравен министър доц. Стойчо Кацаров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Това ще се случи, когато бъдат изслушани експертите, каже го държавният здравен инспектор и получа доклад за това. Най-важен е темпът, с който нарастват случаите. Аз съм спокоен и уверен, в това което правя.
Не е толкова важно на коя дата ще настъпи пикът. За нас е важно мерките, които прилагаме, не си правим илюзията, че това ще спре пандемията, но ще спре стръмния ѝ връх, за да може да имат капацитет лечебните заведения да приемат болни пациенти“ , изтъкна здравният министър.

Удовлетворен съм, че бе подкрепено искането за актуализация на бюджета на НЗОК. Основната част от средствата са насочени към болниците, лекарите, за лечение. Стартирахме процедура за предварително запасяване с лекарства, за да не се стигне до дефицит, когато достигнем пик на заболеваемостта. Предвидени са и средства за лечение на болни в домашно лечение, което не е правено досега. Нашето желание е да се включат всички лекари от извънболничната помощ. В момента тази процедура се обсъжда, уточняват се всички детайли. Това изисква и промяна в няколко нормативни документа“, коментира министър Кацаров.

По въпроса с процеса на ваксинация у нас, министър Кацаров заяви, че в началото организацията е била лоша.

„Сега властите полагат всички възможности за осигуряване на достъп до ваксините. Ако бъде разрешена третата доза ваксина, ние сме в готовност да я осигурим. Аз съм привърженик на доброволната ваксинация. Проучванията показват, че 99% на тежките случаи на COVID-19 са на неваксинирани“, каза още здравният министър.

Общи условия

Активация на акаунт