COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 291
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 700
  • София
geizer, кои родители да се вдигнат на протест?
Тези, които са същите, за които каквито и да е мерки са терор?
То стана ясно, че общо взето списващите в темата си живеем в някаква друга галактика, навън е пълно с хора, на които просто не им пука и не малка част са родители, които искат ПО на всяка цена.

Е точно те ще се вдигнат срещу ДО. Нали иначе ще трябва да си гледат децата в къщи, че и да помагат с уроците. Аууу.
Хайде да правите обобщение , че всички родители искат ПО за да не си гледат децата. Аууу.
Абосолятно нормално е да искам ПО, след като сме ваксинирани и спазваме всички мерки.
Не мога дахси обасня наистина ли не осъзнавате дългосрочните последици от ДО.
Те на запад децата им сега ще си ходят на училище, с тестови и мерки, само нашите деца ще дтоят пак затворени.
Това понеже родителите им са най-умните на света, прозрели задните мисли на илюминатите.

# 8 701
  • София
Само много приказки за мерки, а в действителност мерки няма да има в училищата.

# 8 702
Цитат
С това смесване на потоците по болниците, пак ще се превърнат в бациларник.
Така е на практика.Два пъти ходих до спешното в ''Св.Ана''.Докато се чакат сведения отвън (между 4-6ч.) след първичен преглед,идваха какви ли не пациенти.Контузии,дечурлига и 4-5 линейки с ковид пациенти.Всички чакат струпани в миниатюрно фоайе.Понякога с един пациент,идват 3-4 придружители.Отвън групички,няма къде да седнеш,правиш тигели.От тези същите имаше страшно много сериозно кашлящи.Много тегаво и изнервящо.

# 8 703
1. Много сме далече от платото, защото никой не налага мерки. Ако сега се наложат мерки, платото ще дойде до 2 - 3 седмици. А, ако чакаме на естественото плато, то ще дойде доста по-късно, обаче с цената та много жертви
2. Стига вече с този Борисов. Каквото направи - направи. На такива бройки затваряше ресторанти и молове, пускаше НОЩ да дава брифинги и ни се караше, за да се пазим. Докара ваксини и пусна масова ваксинация. До тук!. Този отваря отделения и раздава ваучери срещу ваксини/дано само не стане някоя беля, че ако нама регистър, в който да се отбелязва, някой възрастен човек може да отнесе 10-на ваксини заради пустите ваучери в тази криза/, дава интервюта мрънкайки, че бързо се пълнят болниците, обаче в червените зони живота си теме на макс. Особено Бургас - там е, като свободна от Ковид зона. А болниците там вече започнаха да се чудят как да се оправят. По груби сметки още до началото на септември вече ще имаме 4000 хоспитализирани. Ама да видим, може пък този министър да се справи с пандемията по-добре.

# 8 704
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А какво значи "ако родителите са съгласни"?
Ще сме наясно ли дали всички родители са съгласни да им се тестват децата?

# 8 705

Нали миналата година пуснаха едни анкети от училищата по този въпрос и помня, че масово родителите бяха против тестване на децата.

# 8 706
Радка Аргирова? Този ветропоказател, който си смени становището около 9821973 пъти от март 2020 насам?

# 8 707
При 10% заболели ученици ще се преминава към дистанционно обучение.

Вие как разбирате думите на министър Денков - тези 10% да отсъстват поради болест ( например грип, ОВИ, фрактура и т.н.) или трябва да бъдат с поставена диагноза ковид.
Това ще важи за всяко училище по отделно, за града, за областта или на национално ниво? Как ще разберат какво искат родителите и кога?

Тези журналисти как не задават въпроси …

# 8 708
Не мисля, че нещо ще направят за децата и училищата. Лошото е, че самите учители не желаят и поне мен това ме учудва. Нито следят за мерки, нито желаят ваксини и дори знам от познати за деца болни в класовете на децата им и пак не са ги карантинирани при предишната вълна. Крие се масово за болни деца, за да няма нещо нали...уж там е развъдник и не се следят мерки. Ми то достатъчно е стола как се хранят децата и става ясно за мерките.
Не разбрах защо не настояваха за озонатори, пречистватели на въздуха някакви да се закупят от министерството за всяка стая. По-добре е от нищо, защото няма никаква вентилация правена в нашите училища. Да сложат някакви пексиглас или как е там прегради по чиновете на мъничките и катедрите на учителите, все е нещо. Някакво разделение да има да измислят...ми то до нас има училище и нали виждам какво ставаше, че и как отиват някои болни още по пътя кашлящи и водени от родителите.
Не съм за ДО, а да има някаква защита за децата, също и да не се разпространява заразата сред възрастните. Няма офис със стая от 20-30 човека по 8 часа стоящи без маски и вентилация, а децата са така набутани и за толкова време. И едно да е болно ...вече става ...Като сложим и коридори, тоалетни, столова..хващат ги и другите деца от другите класове.
Както и да е, преди писах, но не се разбра нещо. За тестове съм безплатни да се правят също и закупят, но пък не го вярвам това да стане. Поне пречистватели на въздуха и някакви преградки да им сложат по чиновете прозрачни.

# 8 709
Защото в системата на образованието, както и в лекарските среди всъщност, има една йерархия и няма система за промени и ефективни решения. Иска се евтино популистко решение, ама и не може някой си да направи нещо. Трябва централно решение, комисии, пари и т.н.  А пари няма. А и всеки директор гледа да не се изложи.  Сякаш е срамно да си болен  Всички са взели мерки. на хартия и до там.

# 8 710
  • През девет планини в десета...
Мда, границата от вън към България се преминава безпроблемно макар и с очевадна хрема и симптоми на ковид, стига да покажеш сертификат.... Защо отпадна измерването на температура.

# 8 711
geizer, кои родители да се вдигнат на протест?
Тези, които са същите, за които каквито и да е мерки са терор?
То стана ясно, че общо взето списващите в темата си живеем в някаква друга галактика, навън е пълно с хора, на които просто не им пука и не малка част са родители, които искат ПО на всяка цена.

Е точно те ще се вдигнат срещу ДО. Нали иначе ще трябва да си гледат децата в къщи, че и да помагат с уроците. Аууу.
Аууу, пожелавам ти да изплащаш ипотека, три потребителски кредита, да си с двама ученика вкъщи, да стоиш неплатен една година и накрая да останеш без работа.
Че и гладен се не стои, нито болен, нито гладен.
На чужд гръб и сто тояги са малко.
Ще си стоя вкъщи, ако ми плащат. Не ми пречи да помагам на децата си, това ми е и работата, ама да ми иронизира някой така… най-много да му пожелая да бъде известно време на същия хал - боб и леща.
Не сме хора. Идиоти сме.

# 8 712
Скрит текст:
1. Много сме далече от платото, защото никой не налага мерки. Ако сега се наложат мерки, платото ще дойде до 2 - 3 седмици. А, ако чакаме на естественото плато, то ще дойде доста по-късно, обаче с цената та много жертви
2. Стига вече с този Борисов. Каквото направи - направи. На такива бройки затваряше ресторанти и молове, пускаше НОЩ да дава брифинги и ни се караше, за да се пазим. Докара ваксини и пусна масова ваксинация. До тук!. Този отваря отделения и раздава ваучери срещу ваксини/дано само не стане някоя беля, че ако нама регистър, в който да се отбелязва, някой възрастен човек може да отнесе 10-на ваксини заради пустите ваучери в тази криза/, дава интервюта мрънкайки, че бързо се пълнят болниците, обаче в червените зони живота си теме на макс. Особено Бургас - там е, като свободна от Ковид зона. А болниците там вече започнаха да се чудят как да се оправят. По груби сметки още до началото на септември вече ще имаме 4000 хоспитализирани. Ама да видим, може пък този министър да се справи с пандемията по-добре.
Верно ако някой се ваксинира повече от 2пъти заради ваучера за храната, ще е голям майтап..Но системата мисля няма да го допусне..Интересно, братята дали ще се наредят за ваксина, защото този ваучер ще е голямо изкушение за тях от една страна, но от другата е страхът че ще ги убият, не знам..Simple SmileSimple Smile

# 8 713
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Нали миналата година пуснаха едни анкети от училищата по този въпрос и помня, че масово родителите бяха против тестване на децата.

Да... това би трябвало тогава да означава - ако всички родители са съгласни,
което честно казано ми се струва малко в сферата на фантастиката.

# 8 714
Да купят тестове близалки и да минат в уведомителен режим - не искаш тестване може да си ДО, но не и присъствено
Да разяснят подробно какво означава тестване и как ще го правят децата ( по примера на Австрия надявам се)
Училищата трябва да са безопасни за деца и учители

Общи условия

Активация на акаунт