COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 157
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 985
Къде се вижда статистиката, за починали по възрасти и ден за БГ?

# 8 986
  • София
1600 днес на фона на 1900 вчера. Мисля, че ще стане това, което прогнозираха много специалисти - няма да имаме голяма вълна и дълго ще стоим в платото. Дано са прави, но за момента така изглежда.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 09:11 от Yellow_girl

# 8 987
…няма да имаме голяма вълна и дълго ще стоим в платото.
Ако наистина стане така, ще призная ефективността на ваксините.

# 8 988
  • София
След малко Кунчев по Нова.

# 8 989
…няма да имаме голяма вълна и дълго ще стоим в платото.
Ако наистина стане така, ще призная ефективността на ваксините.
Ефективността на кои ваксини - 15,5 % (с две дози) поставените ли?Thinking
Покрай сухото ще гори и мокрото.

# 8 990
  • София
И аз така се надявам
Предните вълни в България продължиха по около два месеца. И с тази ще е така.

Само при мен ли Вайбър не е това, което беше? Преди имаше бутони, с които можех да си извикам статистика, сега трябва да чакам да публикуват информацията. Виждам само бройката новозаразени. А тя не е расте. 1600 е добро число. Преди дни беше 1800. Мислех си, че ще минем 2000, но не. Това дава надежда не мислите ли?

# 8 991
  • София
Дано не бъркам цифрите, но писах докато Кунчев говори.
За една седмица 93.8 процента от заразените са неимунизирани. От 131починали, 4 починали са с някаква ваксина, една или две дози, и те са хора с много, много нисък имунитет, които всяка инфекция би могла да убие.

# 8 992
В интерес на истината, той това вече го обясни по всички медии. Добре е, че го прави. Няма кой да чуе.

# 8 993
  • София
Кунчев хубво го каза - очакваме по-слаба вълна в отношение на преболедуването, не в цифрите.
И затова няма нужда от ау и иу при излизане на новите бройки на новозаразените. Трябва да се гледат хоспитализираните. Надявам се така и повечето експерти твърдят същото

# 8 994
Виждам само бройката новозаразени. А тя не е расте. 1600 е добро число. Преди дни беше 1800. Мислех си, че ще минем 2000, но не. Това дава надежда не мислите ли?
Не дава никаква надежда, защото по този начин се държат бройките всяка седмица. Вторниците са ориентирът какво се случва. После спадат леко (въпреки че тази сряда също бяха нагоре). Петък/събота заради туристите и повечето тестове също често тръгват нагоре и после спадат неделя/понеделник заради малкото работещи лаборатории през уикенда. И във вторник - бау!

# 8 995
Ефективността на кои ваксини - 15,5 % (с две дози) поставените ли?Thinking
Покрай сухото ще гори и мокрото.
Не забравяй преболедувалите. Някъде четох, че хората с антитела в България са може би 70%. Това са все добри новини. Може би като няма масово заболели и няма да посмеят да ни карат насила да се ваксинираме. За България говоря, не за света като цяло. Защото сега е страшно.

# 8 996
  • София
Силно се надявам да е прав Кунчев.
Лекарите, които дават често по тв, от Ковид отделения, не са такива оптимисти.
Аз отдавна не гледам брой заразени, а брой хоспитализирани. Около мен никой, ама никой от поне 15 познати заразени последните седмици, не е правил пср.
По всички тв тая сутрин дават проверка от морето, от заведение, в 8 сутринта. Какво очакват да намерят? Навалица?

# 8 997
  • София
Като гледам как растат интензивните и хоспитализираните, то колко са болните не е важно. Реално и да има сериозен ръст при болните без хоспитализациите нямаше да има проблем.

С нетърпение чакам да видя какво са измислили за учебната година. Пак ще замазват очи с някакви зони и прочее, а всъщност повечето ученици ще са ДО, предполагам. Но да видим.

# 8 998
Ами те за това са „проверките”.Да минат към 9 покрай морето алеята,или Към 12 на Капаните-ще си отчетат глобите зс 1 година напред.Ноооо не е някак удобно и политически коректно.

# 8 999
По всички тв тая сутрин дават проверка от морето, от заведение, в 8 сутринта. Какво очакват да намерят? Навалица?
Ха- ха, верно ли 😂
Аз нямам нито един познат болен. Дори познат на познат. А, не, чакай! В началото на месеца мой близък роднина изкара вируса. Ваксиниран. И на една позната колежката се разболяла. Ваксинирана. Това е само. Но общо взето е спокойно. Докато при над 4000 когато беше около мен гърмяха като зайци. Бях се побъркала от страх тогава.

Общи условия

Активация на акаунт