COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 123
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 045
Аз друго забелязвам - пневмонии в България с отрицателен тест. Трети познат вече. Е, моята извадка не е изобщо представителна, но се зачудих сериозно дали не е някакъв нов гаден вирус или тестовете са направени късно и пак си е познатия ковид. Всъщност за мен няма кой знае какво значение ковид ли е, друг вирус ли е, притеснителното е развитието на пневмония.
Има, и винаги е имало, и други пневмонии, освен такива при ковид. Друг е въпросът, че това преди време се отричаше и ни се казваше, че всяка пневмония е от ковид, независимо дали тестът е +/-

# 9 046
  • Overijse, Belgie
La Sombra и аз това се чудя. Аз нямам нищо против да ме лекува неваксиниран персонал,стига да не ме гледат надменно колко съм тъпа,че съм се ваксинирала Wink
jasmin teaда,така е. Но чак толкова последните години през лятото не съм забелязвала. И то без температура.
И разбира се,че е имало пневмонии винаги Wink лично съм карала като усложнение от грип.
Както казах, дали е ковид или не, все тая, щом има пневмонии, има гаден вирус.

# 9 047
La Sombra и аз това се чудя. Аз нямам нищо против да ме лекува неваксиниран персонал,стига да не ме гледат надменно колко съм тъпа,че съм се ваксинирала Wink
Да, но май не сте в Бг. Знаете ли тук колко хора, влезнали за друго в болница, бяха изписани с "екстричка" ковид?

# 9 048
От 17 до 23 август 93.8% от всички нови случаи на заразени с коронавирус са на хора, които не са ваксинирани. При настанените в болница и починалите числото е още по-голямо. Това се разбра от интервю на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за Би Ти Ви

# 9 049
  • Насред хаоса
jasmin teaда,така е. Но чак толкова последните години през лятото не съм забелязвала. И то без температура.
И разбира се,че е имало пневмонии винаги Wink лично съм карала като усложнение от грип.
Както казах, дали е ковид или не, все тая, щом има пневмонии, има гаден вирус.
Не е въпросът как те гледат, стига да ги има. По-интересно ми е умниците, които са измислили тая наказателна мярка, какво ще правят, като няма персонал. Те ще идат вместо тях сигурно.

# 9 050
Естествено ,че има и други пневмонии .
Ковид пневмонията обаче на снимка е разпознаваема ,така казват доста лекари не може да се сбърка .
Даже казват ,че не им трябва и тест .

# 9 051
Русия цяло лято се влачи с високо разпространение на делтата, а днес съобщава за 820 смъртни случая от COVID-19. Това е най -големият брой смъртни случаи за ден, който страната отчете по време на пандемията, според информационната агенция AFP.

Надявайте се на кратка вълна в България.

Въпреки двумесечното спиране в град Сидни, разпространението на COVID-19 продължава да се увеличава в Австралия. За първи път страната регистрира над 1000 нови случая за един ден.

Международните граници на Австралия са затворени от март миналата година, но откакто делта вариантът се утвърди в най -големия град на страната Сидни, инфекцията става все по -трудна за спиране.

Щатът Нов Южен Уелс, където се намира Сидни, съобщава за 1029 нови случая на COVID през последните 24 часа. Общо досега са регистрирани повече от 15 000 случая от началото на огнището през юни, а инфекцията се е разпространила от столичния район на Сидни в по -малки общности в селския Нов Южен Уелс.

За да се справят с натиска на пациенти, две големи болници в центъра на инфекцията в западен Сидни поставиха спешни палатки в четвъртък, съобщава Ройтерс.

Австралия изоставаше много от останалите развити страни в процента на ваксинация, което е една от причините за относително много заразени хора да се грижат в болниците. Тъй като разпространението на инфекцията се ускори и ограниченията постепенно бяха затегнати за около 60% от 25 -те милиона жители на страната, сега ваксинациите започнаха да растат.

# 9 052
  • Overijse, Belgie
Да, но май не сте в Бг. Знаете ли тук колко хора, влезнали за друго в болница, бяха изписани с "екстричка" ковид?
Наистина не съм, но нали се съгласихме,че и ваксинираните, и преболедувалите заразяват. Тази екстра аз бих я отдала на немарливост, но може и да греша.
La Sombra, имах предвид да ме не гледат като дала фира вече. Че нали уж след три ли, след шест месеца ли ваксинираните така или иначе умират Wink в този смисъл го казах.

# 9 053
Честно казано предпочитам да съм сред ваксинирани или преболедували с тест хора. Но...нямам такъв късмет, около мен само жасминки и сомбри, не знам как ме търпят, ама...
За мед.персонал и учители за мен поне е задължително да се ваксинират (ако нямат някакви здр. проблеми съществени) Все пак им се доверяваме и искаме помощ, а децата обучение. Не върви някак да ни подарят вирус, а е много вероятно, защото те са в "кошера".
Тук дори не е въпросът дали искат да се предпазят и какво им е отношението, а да предпазят останалите, които са дошли при тях за помощ. Пак не е гаранция, но е нещо. Иначе какво излиза, отиваш да се лекуваш от ковид или поражения и човекът не вярва в този вирус да е страшен и заразен. Не ми се връзва поне на мен.
Учителите, които не са ваксинирани също са опасни иза семейството си и но най-вече за децата и техните семейства. Тези две прослойки трябва задължително да са боцнати и с маски. Пък те нека не си вярват във вируса.

Гърците направо са "трепач". Обаче никой не се бунтува, то не бяха вечерни часове, смс за излизане и какво ли не. Толкова са религиозни и то истински, но приеха да не празнуват Великден преди по храмове и черкви. Странно защо за най-малкото нещо се вдигат на стачки, блокирват цяла държава, а сега...как пък те могат да разбират, а ние...

# 9 054
По повод пневмониите при отрицателен ПСР-тест.
Доколкото съм чела, Ковид-пневмонията е характерна и не рядко при отрицателни ПСР-и, ако се види на скенер, се потвръждава Ковид-пневмония.
Не мога за всичко да давам линкове, но които иска да се информира - може да си ги намери.
Родителите на моя близка, които се тестваха бяха отрицателни, но болни, вкл. с пневмония  - "влачиха" се доста време. И приятелката твърдеше, че не било Ковид.
Но после си направиха тест за анти-тела и имаха антитела в изобилие.
И не са изключение.

# 9 055
  • София
Естествено ,че има и други пневмонии .
Ковид пневмонията обаче на снимка е разпознаваема ,така казват доста лекари не може да се сбърка .
Даже казват ,че не им трябва и тест .
Абсолютно я разпознават. Майка като беше с ковид и си прави снимка, в разчитането пишеше изменения характерни за ковид. Аз също като бях с ковид и докторката като видя, че съм с пневмония директно ме пита дали съм с вируса , че измененията ми били характерни за ковид.

# 9 056
Цитат
Странно защо за най-малкото нещо се вдигат на стачки, блокирват цяла държава, а сега...как пък те могат да разбират, а ние...
Сигурно нямат ФБ и не се образоват там.Седят си неинформирани и прецакани. Wink

# 9 057
  • София
В Русия едва ли има стъкМистика. Те са вече над 2 месеца във високо плато! С по ок. 20-25 хиляди всеки ден! Ето защо не трябва да ни радва нашето високо плато!

# 9 058
Цитат
Странно защо за най-малкото нещо се вдигат на стачки, блокирват цяла държава, а сега...как пък те могат да разбират, а ние...
Сигурно нямат ФБ и не се образоват там.Седят си неинформирани и прецакани. Wink
Не се сетих, това ще да е.)) Но май си нямат М, Ч, П, да ги канят по ефира да успокояват хората и правят политика от това. Съмнява ме такива да са допускани и 2 години да си говорят едно и също. Парадоксът пък единия иска пари за ваксина , но не вярва във вируса да е опасен. Бе къде сме ние---булгар, булгар((

# 9 059
Как си обяснявате статистиката в Русия? По-малко заразени от предишната вълна, пък повече умрели.
Oсвен да са си "взели бележка" и да броят както в "нормалните държави" - починал от ковид е всеки с положителен тест и лекуван от ковид броено 4 седмици от теста. Преди ги водеха починали от ковид само с данни от аутопсия и пишеха пневмония или друго ако няма аутопсия.

Общи условия

Активация на акаунт