COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 960
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 360

Дрън дрън. Маловажно щеше да е в случай, че се обсъждаше тежестта и смъртността. Самото изследване касае предаваемостта сред ваксинирани. Която между другото, доскоро не виждаха.

Дрън дрън е точно твоето, никой реално не се интересува от предаване на зараза ... дали от ваксинирани или неваксинирани е без никакво значение. А както се вижда всички медици са били успешно излекувани някои без никакви симптоми = ваксините работят и всички приказки как не работели са чиста спекулация, дезинформация и част от инфодемията ... точка.

# 9 361
От представяне на нещо на научен конгрес, до влизане в производство и продажба разликата е от небето до земята, хората вече правят бустери адаптирани с новите варианти......
Пък и нали трябва да се тества поне 10 години....

# 9 362
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
[quote author=La Sombra link=topic=1353798.msg43374254#msg43374254 date=1630063936

Като сте зачепкали Чорбанов, се сетих да питам къде е "Мутафа"? Нещо се покри тоя човек и повече не се интересува.

[/quote]

Някакъв отчет лично на теб ли трябва да ти дава?
Нали е прост хирург, а не капацитет по вируси?
Или искаш да каже отново истината, и чувствителният напод да се разврещи,
че са му раздрусали душата и може да получи някакво разстройство?

# 9 363
  • София
Изследването е процедура.

Когато възрастните в огромната си част се ваксинират, тогава могат да претендират за процедури върху сина ми.

Милена, каква процедура е детето ти да се изплюе веднъж - два пъти седмично в  контейнерчето на теста? И по-малко процедури ли ще се наложи да изтърпи, ако негов съученик го зарази, защото не е бил тестван навреме?
За кои контейнери говориш?
Има тестове тип близалки, има и такива, при които детето трябва да се изплюе и се тества слюнката му. Бях купила преди месец такъв.  Никой не говори за бъркане в носа, устата или където и да е.

Добре е да се чете. От днес:
Хайде малко по-леко с кристалните топки, моля. С близалка нямам никакъв проблем, ако искат и всяка сутрин да тестват.

Би ли дала линк, който потвърждава твърдението ти, което съм маркирала в червено?

# 9 364
Стига с тия маски, темата има периодичност да се вадят някакви такива скелети от гардероба. Който иска да се пази ще намери начини вместо да си носа платнената маска под носа и да имитира някаква защита. Далеч по-важен фактор е човешкото поведение.
Непрекъснато се повтаря мантрата за маските, но не са казва кои реално вършат някаква работа и как е правилно да се носят. Нали идеята е реално да се предпазим, а не да имитираме някаква дейност.

# 9 365
Като сте зачепкали Чорбанов, се сетих да питам къде е "Мутафа"? Нещо се покри тоя човек и повече не се интересува.
Работи си, има си болница за управление и пациенти за лекуване.
Очевидно, за разлика от Чорбанов и сие, той няма нужда постоянно са се показва по телевизията.

# 9 366
От 3 септември ще бъдат отворени центровете в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна, а на по-късен етап се обсъжда да бъдат добавени и други обекти на веригата.
Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина или да дари за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти.

https://www.marica.bg/biznes-zona/vijte-koga-otvarqt-vaksinacion … ed-magazini-metro

Сега ще те надцакам. 😁

Lotto24 AG - немски онлайн доставчик на лотарийни продукти - раздава два милиона лотарийни билета на хора, които са били ваксинирани срещу корона.  Под мотото "#geimpftgewinnt" организаторитеискат да подкрепят кампанията за ваксинация на федералното правителство, както компанията обяви в сряда (25.08.2021 г.).  Възможната основна награда възлиза на общо над един милион евро: 250 000 евро веднага плюс допълнителни 5 000 евро на месец за следващите 15 години.

Шансовете за печалба в Impflotterie са 21 пъти по -високи от нормалните.

„Всички в Германия искаме едно и също: зима без ограничения и безопасно ежедневие с приятели и семейство“, казва Мариана Ерно, мениджър на кампанията в Lotto24 и добавя: „Според скорошно проучване на infratest / dimap, една четвърт от разпитаните неваксинирани хора са просто нерешени. С нашата кампания искаме да създадем допълнителен стимул за ваксинация. Щастливи сме, ако можем да направим малък принос за видимостта на кампанията за ваксинация на федералното правителство. "

https://www.google.de/amp/s/amp.infranken.de/ueberregional/deuts … mpfte-art-5274499

За 1 милион евро с шанс за печалба 21 пъти по-голям от нормалното колко хора по нашите ширини ще размислят? От "бедните" германци ще са много.

# 9 367
Изследването е процедура.

Когато възрастните в огромната си част се ваксинират, тогава могат да претендират за процедури върху сина ми.

Милена, каква процедура е детето ти да се изплюе веднъж - два пъти седмично в  контейнерчето на теста? И по-малко процедури ли ще се наложи да изтърпи, ако негов съученик го зарази, защото не е бил тестван навреме?
За кои контейнери говориш?
Има тестове тип близалки, има и такива, при които детето трябва да се изплюе и се тества слюнката му. Бях купила преди месец такъв.  Никой не говори за бъркане в носа, устата или където и да е.

Добре е да се чете. От днес:
Хайде малко по-леко с кристалните топки, моля. С близалка нямам никакъв проблем, ако искат и всяка сутрин да тестват.

Би ли дала линк, който потвърждава твърдението ти, което съм маркирала в червено?
Не мога да ти дам линк, но знам, че в държавите, в които тестват децата, ги тестват по този начин. По-големите сами си правят тестовете. А ти можеш ли да намериш линк, в който пише, че тестването ще е чрез бъркане в носа или гърлото?

# 9 368
  • София
Никъде няма официална информация, че тестването на учениците в България ще бъде с "детски" (най-общо казано) тестове.

# 9 369
Стига с тия маски, темата има периодичност да се вадят някакви такива скелети от гардероба. Който иска да се пази ще намери начини вместо да си носа платнената маска под носа и да имитира някаква защита. Далеч по-важен фактор е човешкото поведение.
Непрекъснато се повтаря мантрата за маските, но не са казва кои реално вършат някаква работа и как е правилно да се носят. Нали идеята е реално да се предпазим, а не да имитираме някаква дейност.
Това е темата за маските, а не тук
https://www.bg-mamma.com/?topic=1186228

# 9 370
Аз съм в една група, в която пишат майки на деца. Преди 2-3 дни притеснена майка писа за бебе на годинка, че вдига до 40 градуса, беше публикувала и кръвни. Някой (един-единствен) беше питал за изследване на Ковид, а майката отговорила, че всички са го изкарали през ноември. ЛЛ естествено не е препоръчала тест. Все пак, майката е тествала детето и днес е писала, че е положително. Слава богу, е по-добре. Така, че явно повтаря и явно може да засегне и бебета, и деца. Моят син го кара ноември и вече никак не съм спокойна.

# 9 371
И аз чувам, че повтаря , даже има случаи и на преболедувал, ваксиниран с Пфайзер юни втора доза и болен Sad

# 9 372
Когато каза, че яко ще се мре такива като теб скочиха как може да ви съобщава такива лоши новини. Съвсем в реда на нещата е да ви тегли една и да не ви обяснява повече каквото и да било.

# 9 373
Какво ще ги сравняваме Чорбанов и Мутафчийски, като нямат нищо общо..Мутафчийски е лекар и си лекува хората, а Чорбанов е политик и задачата, която са му поставили от партията е да набира нови гласоподаватели..

# 9 374
Не и когато решенията трябва да се вземат 2 седмици преди началото на учебната година и да се направи организация.
Е, кога да ги вземат? Виж, че короната ги е изненадала, прояви разбиране към тези усърдни души. По другите всякакви въпроси - за мен специално е изумително, че хората не проявяват съмнителност в курса на политиците у нас.

Иначе хората (включително деца) издържат различно на напрежение и стрес, както и имат различни канали за разтоварване.
Скрит текст:
Може би с над десет майки съм обсъждала лятната програма. От тях осем пратиха децата си на уроци и кемп-ове с учене. Като чуха, че нашите са пет седмици на плуване плюс три седмици с  нас на почивка, съобразена със същото (на море и в планинско езеро), ме попитаха дали не трябвало да наваксват с материала. Не. Обаче от спорта, планината и морето определено имаха нужда. За моите конкретно мога да кажа, че щяха да изперкат, ако учеха и лятото. Виж, гаргарата не ги впечатлява особено, а на миенете на ръцете наблягат и без това цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт