COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 029
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 405
  • Насред хаоса
Тъй ли? Щото аз друго помня - тулупите от дивана, кпп-та, локдауна. Все на Мангъров идеи, да. И после като отвориха, пак ги хвана вирусът по бели гащи, само дето едни договорчета вече са били направени.
След като ги помниш тези неща, явно нямаш проблеми с паметта. Би ли запитала паметта си колко бяха жертвите тогава?
А ти би ли запитал паметта си имаше ли тогава делта или не? Щото не помня да е говорил такова нещо.
Защо избягваш договорите? И че след "мерките на Мангъров" всичко тръгна отначало? Да се чудиш как в други държави имаше и по-малко смъртност, макар че си нямаха такъв щаб.

# 9 406
  • София
Сега ще те надцакам. 😁

Lotto24 AG - немски онлайн доставчик на лотарийни продукти - раздава два милиона лотарийни билета на хора, които са били ваксинирани срещу корона.  Под мотото "#geimpftgewinnt" организаторитеискат да подкрепят кампанията за ваксинация на федералното правителство, както компанията обяви в сряда (25.08.2021 г.).  Възможната основна награда възлиза на общо над един милион евро: 250 000 евро веднага плюс допълнителни 5 000 евро на месец за следващите 15 години.

Шансовете за печалба в Impflotterie са 21 пъти по -високи от нормалните.

„Всички в Германия искаме едно и също: зима без ограничения и безопасно ежедневие с приятели и семейство“, казва Мариана Ерно, мениджър на кампанията в Lotto24 и добавя: „Според скорошно проучване на infratest / dimap, една четвърт от разпитаните неваксинирани хора са просто нерешени. С нашата кампания искаме да създадем допълнителен стимул за ваксинация. Щастливи сме, ако можем да направим малък принос за видимостта на кампанията за ваксинация на федералното правителство. "

https://www.google.de/amp/s/amp.infranken.de/ueberregional/deuts … mpfte-art-5274499

За 1 милион евро с шанс за печалба 21 пъти по-голям от нормалното колко хора по нашите ширини ще размислят? От "бедните" германци ще са много.

Това, ако го съобщят по нашите новини, познай колко мургави братя ще отидат от България да се ваксинират в Германия. Laughing

# 9 407
Много сме далеч от 90% покритие за съжаление Sad
Позачекай малко, надявам се с контролната група нещата да с развият малко по-бързичко, все пак делта е, бързо прогресира/заразява, скоро приказките на Мангъров как вирусът ще мине през всички ще се осъществят. Дори се надявам на една така по-продължителна вълна до следващата пролет, да се съчетаят делта със следващия йота омега епсилон или незнамкойси модел.
П.П. по мои груби сметки всяка сериозна вълна до тук засяга не по-малко от 1млн. човека у нас, значи една по-силна вълна и приключваме догодина към края или 2023.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 17:10 от pehoko

# 9 408
А ти би ли запитал паметта си имаше ли тогава делта или не? Щото не помня да е говорил такова нещо.
Защо избягваш договорите? И че след "мерките на Мангъров" всичко тръгна отначало? Да се чудиш как в други държави имаше и по-малко смъртност, макар че си нямаха такъв щаб.

Какво общо има делтата и какви договори? Кои са тези други държави с по-малко смъртност? В сравнение със съседите си бяхме отличници.

# 9 409
Не знам какви договори ще разследват, но миналата година кутия маски струваше десетки левове. Много лекарства и материали изчезваха из целия свят. Вероятно в паниката са сключвани такива сделки, не винаги с умисъл. Някои държави разследваха злоупотреби и ги ликвидираха, у нас...е, мечти.
 Много отделения започваха прием на ковид болни буквално от вчера за днес, със самоделна организация. И после- проверчици от касата, ама злоупотребички имало. Глобичка за болницата . Още миналата година покрай призивите да приберат хората от стълбите ви писах, че ще стане така.
В същото време някои болници на някой хора си работят така от години и никога няма да бъдат проверени. 
Ми да, това дразни и мен. Но кой ще реши тези проблеми? Особено сега? Никой.

# 9 410
  • София

Какво общо има делтата и какви договори? Кои са тези други държави с по-малко смъртност? В сравнение със съседите си бяхме отличници.

Мерките бяха абсолютно неадекватни. Затваряш, за да намалиш разпространението и да осигуриш база за лечение. Да заредиш консумативи, лекарства, подготвиш персонал и т.н. А нашите какво направиха? Затвориха парковете и Витоша, сложиха КПП-та. А през лятото хукнаха по почивки. Да не споменавам ежедневните брифинги на Севда ТВ. Къде беше проследяването? Все още българите масово си плащат тестовете, което го няма в нито една друга нормална държава.
За финансовата страна няма да отварям дума.

# 9 411
Това е факт. Времето не се оползотвори така, както направиха други държави.

# 9 412
Мерките бяха абсолютно неадекватни. Затваряш, за да намалиш разпространението и да осигуриш база за лечение. Да заредиш консумативи, лекарства, подготвиш персонал и т.н. А нашите какво направиха? Затвориха парковете и Витоша, сложиха КПП-та. А през лятото хукнаха по почивки. Да не споменавам ежедневните брифинги на Севда ТВ. Къде беше проследяването? Все още българите масово си плащат тестовете, което го няма в нито една друга нормална държава.
Парковете и Витоша ги затвориха за да се избегне струпването на хора. Съвсем адекватна мярка при положение, че не знаеш какво идва, а българите имат от една страна силно стадно чувство и обичат да се гъчкат, а от друга ако им се каже да не се скупчват ще кажат "Ти ли ще ми кажеш". А лятото какво е ставало не го приписвай на Мутафчийски, нито пък плащането на тестовете.

# 9 413
Кацаров е питал Европейската агенция по лекарствата и засега няма да се слагат трети бустерни дози у нас.
Да видим и с тия центрове какво ще направи, и с лекарствата за лечение на ковид в домашна обстановка. Уж правиха в ДКЦ такива центрове вече, сега пак наново. Но каквото било било. Дано вече вървим напред.

# 9 414
  • София
Скрит текст:
Парковете и Витоша ги затвориха за да се избегне струпването на хора. Съвсем адекватна мярка при положение, че не знаеш какво идва, а българите имат от една страна силно стадно чувство и обичат да се гъчкат, а от друга ако им се каже да не се скупчват ще кажат "Ти ли ще ми кажеш". А лятото какво е ставало не го приписвай на Мутафчийски, нито пък плащането на тестовете.

За Мутафчийски, честно, все ми е тая. Аз говоря въобще за наложените "мерки", изпълнението и облъчването от екрана. Извинявай, но този така наречен щаб е получавал един куп пари, за да се появява всеки ден по телевизията. Да, Бойко нищо не направи от това, което са го съветвали. Но този факт не означава, че не са били част от управлението на пандемията.

# 9 415
  • София
Никога, ама никога не съм мислила, че българите са чак толкова зле. 15 процента ваксинирани, във фейсбук се бълват всякакви глупости, това е много показателно, че наистина Боко навремето като каза за материала, бил е много прав. Не мога да понасям вече цялата пумия, която се излива за пЛандемия, наливане на пари от СЗО, грипче, чипове, умиране на ваксинирани след наколко години, контроли чрез ваксината, даване на пари да те пишат болен от ковид, че всички болести изчезнали само ковид останал, ами рака защо нямал лечение, като за загрижени за хората и прочие брутална простотия, която се повтаря нон стоп. Е, може ли да са толкова зле тия хора. Направо ми се плаче!

# 9 416
  • Сан Франциско
Е, стига де, жената току що загуби съпруга си от Ковид. Ако ще, в центъра на града ще плаче. Кое е не е вярно в твърдението, че в България е зле положението?

# 9 417
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
[/spoiler]

За Мутафчийски, честно, все ми е тая. Аз говоря въобще за наложените "мерки", изпълнението и облъчването от екрана. Извинявай, но този така наречен щаб е получавал един куп пари, за да се появява всеки ден по телевизията. Да, Бойко нищо не направи от това, което са го съветвали. Но този факт не означава, че не са били част от управлението на пандемията.
[/quote] Колко са тези куп пари?

# 9 418
  • София
Поплачи си. Ако може, извън темата.
Където ми дойде, там ще е. Положението е наистина трагично. Дотолкова, че наистина не мога да повярвам колко прост народ сме. И да, определено ставаме контролна група за да видим колко неваксинирани ще дадат фира. Няма да са малко, ама и тогава няма да им уврат промитите мозъци.

Имам предвид извън темата, за да не се натоварваш излишно. Защо си го причиняваш?
Ти нали си ваксинирана, продължавай да се пазиш и спри да мислиш за другите. Всеки, който има глава на раменете и мозък в нея, би трябвало да ги използва по предназначение.

Колко са тези куп пари?

Много.

# 9 419
  • на пистата
Никога, ама никога не съм мислила, че българите са чак толкова зле. 15 процента ваксинирани, във фейсбук се бълват всякакви глупости, това е много показателно, че наистина Боко навремето като каза за материала, бил е много прав. Не мога да понасям вече цялата пумия, която се излива за пЛандемия, наливане на пари от СЗО, грипче, чипове, умиране на ваксинирани след наколко години, контроли чрез ваксината, даване на пари да те пишат болен от ковид, че всички болести изчезнали само ковид останал, ами рака защо нямал лечение, като за загрижени за хората и прочие брутална простотия, която се повтаря нон стоп. Е, може ли да са толкова зле тия хора. Направо ми се плаче!
Да ти кажа...заслужаваме си всичко,което ни се случва.
И да,прав беше ББ за материала..не става.
Горе главата и не обръщай внимание,аз се научих вече да не го правя.

Общи условия

Активация на акаунт