COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 868
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 040
  • София
По коя тв е бил министъра, да си потърся запис на участието?

# 11 041
Скрит текст:
jasmin tea, откровено се дразня на подобни анализатори и мислители като теб. Значи, има официално починали от Ковид около 18000 души. Но ако погледнеш статистиката на НСИ, се оказва, че точно в периода на двете вълни, реално са починали около 35000 души в повече. Не знам колко са писани с Ковид, пък не били, но е факт, че бройката починали от Ковид, но не записани в системата са толкова, колкото са и онези, дето са ги подали с Ковид.
Преди да почнеш да ръсиш умнотии по форумите, е добре да се запознаеш с фактите, чак след това да си правиш изводи. В противен случай, изводите ще са тотално грешни.
Дразненето си е твой проблем. Не се дразни на различното мнение, просто приеми, че такова винаги ще има.
Тези факти сме ги дъвкали многократно. И те са, че пикът в общата, повтарям, общата смъртност съвпада както с вълните, така и с двете затваряния. Много хора починаха от какво ли не заради лошата организация на болници и ЛЛ, заради постоянното паническо пилене по медиите, което караше леки случаи да се тъпчат към болници, а за други тежки и хронични да има неглижиране.
И не, при първото строго заключване на ген. Мутафчийски нямаше свръхсмъртност, но тогава и разпространението, и организацията, и мотивацията бяха други.
Смъртността и мерките имат пряка връзка.

# 11 042
По Нова ТВ, преди малко приключи.

# 11 043
ммм75, попаднали сте на пречиствател - менте. Има качествени - въпрос на вложение е. И аз, като Файнфанито, смятам, че родителите могат да финансират закупуването на такива инсталации, стига да се обезпечи пребиваването на децата в една класна стая (а не с кабинетна система). Има много простички неща, които никой не иска да въведе.

# 11 044
# 11 045
  • София
Благодаря!!

# 11 046
Фанфанито, пречиствателите единствено ще спомогнат да разнесат вируса в цялата класна стая. Това е личният ми опит с пречиствателя, който бях взела преди 3 години. Не може да разчиташ, че вирусът ще бъде умъртвен, ако мине за секунди през пречиствателя. Трябва доста повече време да е изложен на УВ лъчение (уж има УВ - лампичка в тях), за да се неутрализира.
UV-C доказано унищожава вируса, но е опасна за хора и дом. любимци, т.е докато работи не трябва да има хора и любимци в помещението.

# 11 047
Абе всичко у нас е тотално сбъркано. Вчера позната ми говори как Европа не я било грижа, че сме на първо място по бедност, а я е грижа,че сме били на последно място по ваксинация. Зачудих се наистина ли ми задава този въпрос. Та ние представляваме риск за другите страни с тези си "мерки" и нисък процент ваксинация. Накрая всички ще ни заобикалят. Хората просто отказват да мислят.

# 11 048
  • София
Само да кажа, че за класна стая не може да се вземе обикновен домашен пречиствател. Ще е като да се опитваш да полееш плантация с лейка. Но дотогава вълната, ако въобще можем да я наречем вълна, така или иначе може да започне да затихва.

# 11 049
UV лампите работят добре, но те могат да се използват само, когато няма никой в стаята. Май решение добро с проветряването на стаите в училищата няма.

# 11 050
Само да кажа, че за класна стая не може да се вземе обикновен домашен пречиствател. Ще е като да се опитваш да полееш плантация с лейка. Но дотогава вълната, ако въобще можем да я наречем вълна, така или иначе може да започне да затихва.
До кога? До 15.09. вълната очакваш, че ще затихне? Тя едва тогава ще започне да се надига.

Има комбинирани уреди - с хепафилтър, вградена УВ-лампа, вътре в устройството, която облъчва въздуха, който преминава, с йонизация и озониране. Комбинираните станции, които са ефективни, са скъпи. Но животът и здравето на децата са безценни.

# 11 051
  • София
От самото начало на миналата учебна година имахме УВ пречистватели, нямаше никакво значение. Като се изпоразболяха всички учители в София, изпоразболяха си се и нашите. Не е решение това.

# 11 052
„Честотата на миокардити, миокардни инфаркти, белодробни емболии - нещата, от които много често хората с COVID-19 страдат като усложнения, е в пъти по-малка при ваксинираните спрямо тези, които не са ваксинирани. Големите притеснения, че ваксините могат да предизвикват усложнения, не се оправдаха”. Това заяви кардиологът проф. Иво Петров в студиото на „Събуди се”.

"По думите му 17-20 процента от COVID болните имат сърдечно-съдови усложнения. „В една немалка част от случаите именно тези усложнения са причина за смърт”, посочи кардиологът."

# 11 053
  • София
Шарлот, мога само да предполагам. Факт е, че в момента, както Ronald много сполучливо отбеляза, "буксуваме". Не е напълно невъзможно да има лек спад до 15-ти. Но това е в сферата на предположенията, както и предположението за рязък скок. По мое съвсем лично мнение, ако щеше да има рязък скок, то той вече щеше да се е случил. Но това, пак казвам, са мои лични разсъждения.
Отдавна не слушам Витанов, Пиер и останалите, защото за мен са шамани, а пред новите здравни власти Ангелов ми изглежда като Дростен и Фаучи, взети заедно.

# 11 054
Е то това няма значение, онова не може, другото сме против, накрая... се вижда къде сме.

Общи условия

Активация на акаунт