COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 693
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 250
  • Пловдив
Докато изводи се правят на база кака Сийка и вуйчо Трифон, така ще е......Щом при тях така и при останалите е същото. ЛЛ на детето ми, който само по документи беше такъв, за ваксини и бележки, прокламираше идеологията нищо не може да се направи, всички може да умрем, даде пример със себе си. Почина от ковид. Нито за миг не съм му се вързала на приказките. Но тази идеология на отричането, работи безотказно, защото е пътя на най-малкото съпротивление. Така учим и децата си. Да полагат минимални усилия. Някъде, някой беше казал, ако не искате да направите децата недъгави, не правете живота им лесен. Но къде ти. Тук, по наште ширини тъпана и гайдата командват живота. Всяко усилие в посока отговорност отива в графата всички ще умрем някой ден. Дори и да махнем всичко, което тук не го имало, и да заживеем както преди, болниците и гробищата няма да се опразнят.Това е. До следващия щам. До последния милион българи. Сами да се унищожим заради един вирус.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 12:36 от dazel

# 11 251
  • Сф
Ако е към мен, За новия щам попитах, не виждам графиките нумлок. Трудно ли е да се отговори на въпрос? Ние сме ваксинирани, не питам по- принцип , а за новия щам. Виждате че и бустети прилагат някои, други не, много неясноти и въпроси за размисъл. Не съм голям оптимист напред в близо  време

# 11 252
Ще мрънкате, като ни почнаха от сутринта с  прокобите. Не че ще има някакъв ефект.

# 11 253
Тази идеология на отричането работи при невежи хора. Ако имаш малко акъл, ще се интересуваш и ще си набавиш полезна и вярна информация.

# 11 254
Пюр, не целият свят, къде сме писали това(( Сравняваме се по държави и тези с Делта вълната у тях сега и малко преди нас как е било или в момента .
Ми хубаво да преболедуваме и който оцелее и както оцелее. Но..и това не е вариант, ама М не го казва, защото има хора изкарали Алфата, сега карат Делтата и то действителни и доказани (в другата тема) , а и се съобщават официално между другото несериозно. Ако трябва да преболедуваме цялата азбука съм мерси, не че толкова нещо зависи от мен.
В момента съм с 2 дози ваксина , но искам и бустер. Да, уплашена съм. Нося и маска навсякъде, дори навън, където се разминавам с много народ и е "гъч". Единствено съм си позволявала да сядам в ресторант на открито  и то избирам място и маса след втората доза. На море и планина ходих и там..не спазвах , признавам. Морето добре, ама на планината в хотела и изобщо ресторанта така добре се омешах, че...Няма как да си все нащрек, може маска да се измести, да е силен товара или там.. бе не става, но каквото мога-правя. Другото е да караме непрекъснато, еми не съм толкова млада и здрава, за вас не знам. И си ме е страх, и ме е яд, че поне мерки не се спазват елементарни от всички-маски, дистанция, карантина. Пък иначе който както си иска да живее - с или без ваксина, но да пази и да е отговорен пак да напиша, а не с доказан ковид да се прикрива и тръгне дори на почивка ( и тук се писа, но и аз знам такива и не са малко реално тези хора, а всички плащаме със здраве и дори живот) Ми не знам трета тема ли е това..как пък не се обединихме нещо да искаме да се следи поне в тази държава и търси сметка на такива лумпени , дори ги виждаме около нас и вече не смеем и да ги помолим да се съобразяват. Отчайващо е просто всичко и не виждам изход, наистина няма да има хора здрави след време да работят и живеят нормално в тази държава, всичко ми е черно вече. То и така го предвиждат, ако не се осъзнаем, ама това няма надежда да стане .

# 11 255
  • София
Ще мрънкате, като ни почнаха от сутринта с  прокобите. Не че ще има някакъв ефект.

Аз ако не отворя портала и не видя, че за днес има 854 заразени, бих решила, че сме се събудили с нещо като 18 000 нови случая.

# 11 256
Значи.. в Малта всичко отпада, ама там е друго, само 2 в болница и всички над 12 години ваксинирани, абсолютно всички (може само някои с противопоказания да са останали) Затова и там няма мерки, всичко е отворено , но безопасно.
Всъщност все още има мерки. Маските на закрито са задължителни. В градския транспорт също. И както Фърн сам посочи в репортажа, всички влизащи без ваксинационен паспорт подлежат на 2 седмична карантина. И понеже живея в Малта мога да споделя в частност какво се случва в компанията, в която аз работя. Ако някой пътува извън страната, се връща на работа само след отрицателен тест, ако някой се почувства болен със симптоми близки до Ковид, не се връща на работа докато не покаже отрицателен тест. Преди половин година когато аз самата още се чудех дали да се ваксинирам, говорих с много от местните - близки, съседи и познати, и всички бяха категорични, че имат своите съмнения, но вярват на личните си лекари, и на здравната система.
Ето и линк към видеото по НТ

https://nova.bg/news/view/2021/09/05/338767/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D … 1B2QpbtXcLqgBHmlk

# 11 257
Скрит текст:
Ще споделя статия, която 16 г ми дъщеря написа за един конкурс и която са публикували.
За ваксините е.
Моля да не оплювате детето ми, в статията има малко интервю, може да вви е полезно. https://scoolmedia.com/vaksinaciata-sreshtu-covid19/

Валенцето,
Браво на детето! И на д-р Антоанета Тончева!

Хубаво е, хората, които имат познати такива специалисти, да споделят за тях.
Дори и 2-3-ма души да  се замислят, че е по-добре да се ваксинират, пак е от полза.
Браво, много добре написано.   Радвам се, че в училището, в което съм завършила има такива чудесни деца.

# 11 258
Ако е към мен, За новия щам попитах, не виждам графиките нумлок. Трудно ли е да се отговори на въпрос? Ние сме ваксинирани, не питам по- принцип , а за новия щам. Виждате че и бустети прилагат някои, други не, много неясноти и въпроси за размисъл. Не съм голям оптимист напред в близо  време

Все още няма нов щам.
Бета /открит в Южна Африка/,  гама / Бразилия/, Алфа /UK/ бяха вариантите на безпокойство, но бяха изместени и "потушени" от Делта /Индия/

Все още няма вариант, който да е успял да "надвие" Делта.

Ако се появи вариант, който да измества Делта по разпростаранение - тогава ще имаме проблем.....

# 11 259
Е, ти ако не отвориш портала, може и да не знаеш, че има КОВИД у нас. То видимо не личи по нищо.
И това е основната заблуда за повечето. Много удобна за някои.

# 11 260
Обаче се замислих сега - и трите "варианта на безпокойство", които правят вълните в Европа се появяват септември-октомври.......

# 11 261
Скрит текст:
Значи.. в Малта всичко отпада, ама там е друго, само 2 в болница и всички над 12 години ваксинирани, абсолютно всички (може само някои с противопоказания да са останали) Затова и там няма мерки, всичко е отворено , но безопасно.
Всъщност все още има мерки. Маските на закрито са задължителни. В градския транспорт също. И както Фърн сам посочи в репортажа, всички влизащи без ваксинационен паспорт подлежат на 2 седмична карантина. И понеже живея в Малта мога да споделя в частност какво се случва в компанията, в която аз работя. Ако някой пътува извън страната, се връща на работа само след отрицателен тест, ако някой се почувства болен със симптоми близки до Ковид, не се връща на работа докато не покаже отрицателен тест. Преди половин година когато аз самата още се чудех дали да се ваксинирам, говорих с много от местните - близки, съседи и познати, и всички бяха категорични, че имат своите съмнения, но вярват на личните си лекари, и на здравната система.
Ето и линк към видеото по НТ

https://nova.bg/news/view/2021/09/05/338767/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D … 1B2QpbtXcLqgBHmlk

Трябва да се отчита и, че Малта е островна държава с малко население и може да въведе много по-добър контрол на граница. Мерките също са адекватни и добри, има и доверие в здравната система. И въпреки това, през юли е имало вълна, съпоставима като брой нови случаи с предишните, която още затихва. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/malta/
Интересен факт е, че в Малта са ваксинирали деца над 12г., а в същото време в Англия това се отхвърля. https://nova.bg/news/view/2021/09/04/338712/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D … 1%80%D1%83%D1%81/
Цитат
Учените казаха, че разликата между ползите от ваксината и редките странични ефекти не е достатъчно голяма. Децата много по-рядко страдат от тежък COVID-19 в сравнение с възрастните и това прави нуждата от ваксинация по-малка.

------------------------------
А у нас непрекъснато се натяква колко е малък % от населението, което е ваксинирано. Но отчита ли се колко българи трайно живеят в чужбина, имат бг постоянен адрес и влизат в общото население? Те не са никак малко.

# 11 262
Мисля че, процента ваксинирани се смята на население около 6,8 млн. души, не на 10 млн.
В worldometеr се водим - 6,886,868 души.
А и броят на сложените ваксини е ясен. Всеки може да ги раздели на броя население. Има статистика колко са еднократните Янсен.

# 11 263
Е, ти ако не отвориш портала, може и да не знаеш, че има КОВИД у нас. То видимо не личи по нищо.
И това е основната заблуда за повечето. Много удобна за някои.
Ето затова отвяряйте портала, дами и господа! Утре може да е късно! Simple Smile

# 11 264
И въпреки това, през юли е имало вълна, съпоставима като брой нови случаи с предишните, която още затихва.
Да, когато отвориха езиковите училища и Малта се напълни със студенти, и почиващи. Буквално за дни от 2-3 активните случаи скочиха на 3000. Тогава въведоха мерките за пристигащи. И за едно не е съвсем прав Фърн, бизнеса не понесе безропотно затварянето и мерките през зимата. Имаше недоволни естествено, въпреки помощите които бяха изплащани. Както имаше и много, които искаха по-сериозни мерки и пълно затваряне. Имаше и организирани протести във Валета срещу ваксините, но не бяха мащабни.

Общи условия

Активация на акаунт