COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 609
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 11 325
  • София
Предполагам че в този списък са всички БГ граждани имащи право на глас,  без значение какъв постоянен адрес са избрали.  Като прибавим децата и лицата лишени от тези права - вероятно ще се съберем към 8 млн. То много голяма част от демографската криза е причинена от емиграция...
Че е списъците има хора живеещи в Турция и които не се прибират изобщо и гласуват там, но се водят бг граждани и вероятно влизат в нашата статистика..

Няма ли някъде статистика за брой избиратели за общински избори? Там нали има принцип на уседналост.

# 11 326
Говорите постоянно за няколко страни. В момента гледам европейско по волейбол, в Чехия. Залата пълна до край, няма и помен от маска. Викове, крясъци!
Погледнах как е положението там и не знам какво да мисля... Май там вече няма вирус... Няма заразени, няма починали... На една планета ли живеем? И какво би могло да бъде логично то обяснение? Явно не са ваксинирани на 110%, как го правят това, че там няма вирус?

Добавям и скрийншот от екрана на лаптопа:

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 19:06 от Недоволна

# 11 327
А колко бяха зле в Чехия.

# 11 328
  • В заешката дупка
Може и да се бъркам, но моето впечатление е, че в Дания здравни сертификати (васкиниран или преболедувал илио трицателен тест) има (скоро в минало време) но пък няма ограничени за събирания и/или намален капацитет на места за забавление.

И в Швеция, и в Исландия не изискват такива сертификати, но има подобни ограничения за събирани. В България - също. (Не еднакви. Това я ясно, мисля.)

Струва ми се, че едното е за сметка на другото. Ако няма ограничен за капацитет на места за забавление и/или на събирания, има изисквания за здравни сертификита и обратното. Може и да се бъркам, де. Как е в другите страни, където се изискват здравни сертификати (васкиниран или преболедувал или отрицателен тест)?

# 11 329
Да, наистина интересна е ситуацията в Чехия. Вероятно са постигнали някакъв стаден имунитет. От ноември до май са с много положителни, а към момента имат близо 6000000 ваксинирани, при около 11000000 население.

# 11 330
Липсата на мерки и ваксинация по училищата в Швеция (например) означава, че нямат против срещу едно масово заразяване с ковид сред учениците, студентите.
Щом няма мерки като тестове и маски, явно политиката е естествено имунизиране при много заразната делта.
Нямам друго обяснение.

Медицински мерки в Швеция има, органите по контрол на инфекцията вършат страхотна работа!

Стига сте повтаряли, че мерки в Швеция няма!

Възрастните са много добре покрити с ваксини, следват препоръките да не разпространяват инфекцията и контролират инфекцията, т.е. пазят децата.

Тук в Швеция бяха определени няколко стъпки за премахване на мерките и препоръките в Швеция, сега предстои четвъртата през септември. Всички други стъпки бяха изпълнени в срок. Според мен ще се изчака да наваксат с вторите дози и може би тогава ще се премине към изпълнение на стъпка 4.

Четвърта стъпка се изчислява за септември и означава, че се премахват ограниченията в тавана за аудиторията на публични събирания, публични събития и частни събирания. Ограниченията за ресторантьорството също се облекчават по отношение на размера на компаниите (сега се допускат до 8 човека компания на маса).

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-arbete … av-restriktioner/

Чехия не е сама с такива данни, Унгария и Полша явно са в идентична ситуация. И трите държави имаха доста лоши вълни с много заразени и починали, и оглавяваха негативните класации в даден момент, но сега хвърлих око в ECDC и трите държави добре са покрили с ваксинация групите над 50 год. Комбиниран имунитет с преболедували и ваксинирани.

България можеше да е в същата позиция, ако не беше се издънила с ваксинацията.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 21:26 от Анонимен

# 11 331
  • Немция
Pure, няма маски, няма тестове, тоест има ли един заразЕн ученик в клас, може да се зарази част от класа. Става дума за силно зарАзен вариант като делтата.
Сред децата един лек сопол е симптом. Има и безсимптомни сред децата.

В Германия точно това се обсъжда в момента, че щом учениците са с маски в час, така отпада нуждата да се карантинира целия клас при положителен ученик.

# 11 332
Цитат
и. Тя по принцип не боледува. Или ако боледува е ден до пладне. И се появиха леки опити да кашля. За 4 дни, я тествах два пъти.
Д-р ми каза,че няма смисъл от ковид тест,преди 4-5ти ден със симптоми.Излизат негативни.
Изобщо не се занимавам с разговори за ваксини.Само ми е безкрайно смешна паниката на неваксинирани,когато научат,че са били контактни с болен. Wink Хем предпочитат да го изкарат,а няма гаранция,дали ''просто'' ще го изкарат,хем умират от страх.
Цитат
няма маски, няма тестове, тоест има ли един заразЕн ученик в клас, може да се зарази част от класа. Става дума за силно зарАзен вариант като делтата.
Явно шведите се справят.Интересно как ще протече ситуацията в Б-я?Ами като мин.година.Не карантинират никой,болни ще се влачат навсякъде и накрая с гордост ще казват:ама аз го изкарах.Ако го изкарат де,защото нищо не се знае.Ще броим напролет.Вариянт ''мю'' се задава на хоризонта,да видим колко ще издържи уникалният,български ген.

# 11 333
Да, наистина интересна е ситуацията в Чехия. Вероятно са постигнали някакъв стаден имунитет. От ноември до май са с много положителни, а към момента имат близо 6000000 ваксинирани, при около 11000000 население.
Някои си вземат поука - други тъпчат на почти едно място!
Pure точно това гледах и аз: https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tr … tml#age-group-tab
Чехия                                                                                                            България

# 11 334
Как е в другите страни, където се изискват здравни сертификати (васкиниран или преболедувал или отрицателен тест)?
В Австрия/ Виена там, където се изискват здравни сертификати - тест, ваксина или антитела, няма други мерки. Например на родителска, за децата в класната стая, в гастрономията, в хотелите не се носят маски и няма дистанция. Където няма - например в музеите, се носят маски.

ПП Все забравям, че Виена не е Австрия. Във Виена са горните мерки. В другите области на Австрия маски се носят само в хранителните магазини. Не се носят маски в обикновени магазини например и в музеите. Друга разлика е, че от утре тестовете във Виена важат само два дни, а в другите области - три дни. Но пък туристите тук могат да направят безплатен тест в аптеката, а другите области май имат сто условия за такъв, ако човек няма застраховка.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 20:16 от Анонимен

# 11 335
  • Немция
Шведите някакси се справят с училищата, но съм в чуденка как не пламват цели класове без допълнителни мерки като маски и подобни.
Не всички деца имат симптоми, за да разбереш, че има болно дете в класа.

Давам пример с моите деца, с които сме в карантина, и двете са положителни. На пср тестовете им е описана инфекциозността им.
Големият, който в деня на вземането на пробата беше без симптоми, имаше най-високата инфекциозност.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 23:47 от Бибит

# 11 336
В момента пътувам в метрото. От всички, които виждам (десетки), без маски са двама тийнейджъри и един немец, който говори по телефона и си е смъкнал маската.

# 11 337
Бибит как сте сега? Надявам се да сте добре и болестта да отшумява.

# 11 338
Шведите някакси се справят с училищата, но съм в чуденка как не пламват цели класове без допълнителни мерки като маски и подобни.
Не всички деца имат симптоми, за да разбереш, че има болно дете в класа.

Давам пример с моите деца, с които сме в карантина, и двете са положителни. На пср тестовете им е описана инфекциозността им.
Големият, който в деня на вземането на пробата, беше без симптоми, има най-високата инфекциозност.
Ех, гадна работа, дано го изкарат леко. Дръж ни в течение как протича при децата. Вие сте с ваксина, предполагам?

# 11 339
  • Немция
Да, с мъжа ми сме с ваксина, децата без.
Караме го леко, с леки симптоми. Мъжът ми имаше за 3 дни загуба на вкус и обоняние(отделно се чувстваше като болен, без апетит, леко втрисане, хрема) , аз вече съм 10 дни без вкус и с леко обоняние, имах хрема.
За щастие децата го изкараха почти неусетно- големият само 1 вечер имаше леки оплаквания, а малкият 3 дена хрема и често кихане.

Подозираме, че сме се заразили в деня на полета на връщане от България.
5 дни след полета мъжът ми имаше симптоми.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 00:30 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт