COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 609
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 385
Преди малко помолих възрастна дама ( над 70 да спазва дистанция) буквално беше качена на количката ми. Разбрах, че щом държа на дистанция в магазина значи се съмнявам в себе си.....

# 11 386
Ако тестовете са достъпни и няма да трябва да се ходи някъде за да се признаят, аз не бих имала нищо против, но искам и ваксинираните да се тестват. Да не стане така, че на края от тях да започват следващите вълни....

# 11 387
Преди малко помолих възрастна дама ( над 70 да спазва дистанция) буквално беше качена на количката ми. Разбрах, че щом държа на дистанция в магазина значи се съмнявам в себе си.....
Почти при всяко пазаруване в супермаркета е така, и все пенсионери налитат.

# 11 388
Фанфанито, моят ЛЛ, когато се наложи аз да правя ПСР, ми даде някакъв номер по телефона. Упъти ме кои са лабораториите, които са предназначени само за ПСР. Това е. Отидох с този код и ми направиха безплатен ПСР.

Така е при симптоми.
Но Ли Лу споделя за тестове за училище, без симптоми. Такива у нас първо не се изискват, второ и да се, не са безплатни.

Нахалниците в суперите не ми се коментират. На мен веднъж една млада дама ми предложи да напусна магазина, щом не понасям хора. Понеже ми се беше качила на врата. Иначе е запазена марка за пенсионери. Но и млади има нахални. На Thirteen във веригата.

# 11 389
  • в страната на чудесата
Ми кажете им, че не сте добре и си чакате теста. Винаги се махат. И слагат маски.

# 11 390
  • София
Ми кажете им, че не сте добре и си чакате теста. Винаги се махат. И слагат маски.

Ами ако попаднат на агресивен, който не вярва, че има вирус? Laughing Ще станат яйцата на омлет набързо.

# 11 391
  • Пловдив
Вече се уморих и се отказах да очаквам, че някой ще се съобрази с изискването за дистанциране. Всеки се блъска, бута, нехае ... балкански манталитет, балкански синдром. Ужасно е. Набелязала  съм си магазини, които не са пренаселени и си посещавам тях, по възможност в ненатоварени времеви пояси. Веригата на Thirteen не мога да я избегна, там има неща, които не мога да  осигуря от другаде. Навсякъде на закрито съм с ффп2 и далеч от тълпи доколкото е възможно.
Добре, че се забелязва малък спад или поне плато в кривата на новозаразените. Не смея да се надявам, че сме тръгнали да слизаме още.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 14:11 от marzeliva

# 11 392
Аз пък винаги стоя на дистанция, доста от преди Ковид, и редовно правя забележки като започнат да ме побутват. И не заради Ковид, а защото не обичам чужди хора в близост до себе си и децата си.

# 11 393
  • Пловдив
Аз пък винаги стоя на дистанция, доста от преди Ковид, и редовно правя забележки като започнат да ме побутват. И не заради Ковид, а защото не обичам чужди хора в близост до себе си и децата си.

Аз също заставам на дистанция, но за съжаление другите не го правят. Правих забележки, но се уморих. Неприятно е да молиш едва ли не да спазят задължението за дистанция. Когато ползвам количка в магазин, на опашката на касата я нареждам зад мен, така си осигурявам разстояние. Аз винаги се нареждам на необходимато отстояние след последния нареден.
Веднъж като помолих учтиво една госпожа да спази дистанция, а тя се ядоса и развика, че била имунизирана, че ако съм продължавала така, съм щяла да психясам. 😃 Такъв човек как да разбере, че повредата е в неговия телевизор. Казах й, че не е въпрос на психика, а на отговорност. Млъкна. Ама в такова байганьовско общество живеем.

# 11 394
Както и очаквах, чалготеките ще работят до 23:00ч .
Фолкаджийките няма да се минат.

# 11 395
Но Ли Лу споделя за тестове за училище, без симптоми. Такива у нас първо не се изискват, второ и да се, не са безплатни.
Мисля, че бях писала наскоро, дано не съм досадна. Но пак ще добавя - тестовете ПСР във форма на гаргара са осем броя безплатно на човек на седмица (във Виена; другите области имат различен начин на тестване и брой, но също са безплатни). Бяха четири, сега са осем, после пак ще с четири. Има недоволни от това, не всички са много щастливи и все повече политици искат край на безплатните тестове. Но реално, когато Австрия реши да увеличи натиска за ваксините, просто ще спре безплатното тестване. Засега го има и е равноправно на ваксината. Просто масовото тестване все още е мярка номер едно; ще бъде със сигурност изместено, когато процентите ваксини станат 70%.

Иначе, както навсякъде по света - и у наше село имаше днес неразбрали за теста, дошли без, та седяхме с маски. Както и да е. Важното е, че училището започна. В самата стая децата са без маски, но се тестват в училище три пъти седмично с детски тестове. Първите три седмици всеки, който влиза в училищната сграда, ще носи тест, после ваксинирани и преболедували не.

# 11 396

Тъй като цял живот съм си така, не правя забележки. Винаги съм имала друга тактика, дори првди пандемията. Директно се обръщам и питам с най-приятния ми и висок глас дали човека би искал да се прегръщаме или нещо повече. Без да се съобразявам дали е сам или с половинка, стар или млад. Вярвайте ми - работи безотказно.

# 11 397
  • в страната на чудесата

Ами ако попаднат на агресивен, който не вярва, че има вирус? Laughing Ще станат яйцата на омлет набързо.
Ами ние не живеем в Афганистан. Ако някой е агресивен, повикайте полиция.
Хората миришат и са неприятни от преди пандемията.
Наистина не разбирам къде толкова намирате пренаселени магазини.

# 11 398
Лидл, Кауфланд.

# 11 399
Има ли още неразбрали, че само у нас от целия ЕС тестовете се заплащат от хората. Всякакви тестове за ковид.
Доколкото разбрах от тук тестовете на Запад вече ще са безплатни само за ваксинираните.

Общи условия

Активация на акаунт