COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 405
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 445
Прясна информация от Дубай - там използват лекарството Авиган таблетки за лечение на Ковид.
Познат местен жител там твърди, че вдига болните за 2-3 дни.
Производителия е японски.

https://www.precisionvaccinations.com/vaccines/avigan-antiviral-medication

https://www.hapche.bg/produkti/avigan-tableti-200-mg

Лекарството според моя познат е много ефективно и го ползват масово, болните се оправяли много бързо.

# 11 446
  • Overijse, Belgie
Гледам "Шоуто на Николаос едикойси". Гост е Рон Мос (от "Дързост и красота". Та и той се изказа, че всичко е пЛандемия, планирана от години. Защо изобщо питат гости, които не се занимават директно с ковид какво мислят.
Аз си наваксвам с българска телевизия и затова ме впечатли това 🤣
Иначе, убедена съм, че ако живеех в България и аз щях да мисля,че вирОс нЕма. Ми аз все едно се върнах във времето. Маски под носа, прани от първата вълна, дистанция няма, дезинфекция няма, кихане в шепа.... Дано и бройките в болниците да са надписани Wink

# 11 447
Да, скъпо е лечението с моноклонални..По спомен, на Тръмп май писаха че струвало 300х. долара , него го лекуваха с регенерон, но миналата година, и тогава това беше единственото такова лекарство..След това и други американски компании започнаха свои разработки, АЗ също имат моноклонални, китайците също..Колкото повече излизат на пазара, толкова цената ще пада, но пак ще е по-скъпо от лекарството на Пфайзер, което е към 6000евро.

# 11 448
Всъщност, терапията с моноклоналните антитела е лесно достъпна в САЩ, прилага се в началото, не чакат да се влоши някой. Но доколкото разбирам, право на това лечение имат само ваксинираните.
Ето от тази група във ФБ:
https://www.facebook.com/groups/544516393197787/permalink/623040698678689/
Др. Грифин който следя от "моя професор" каза, че лекуват с моноклонос, но е само за богати пациенти, да, в къщи е терапията.
Възможно е. Но доста хора споделят, че са приели лечението. Вероятно зависи каква е здравната им застраховка. А другото е да ги включват в проучване на лекарството.

# 11 449
Фанфанито, това е лекарството, с което лекуваха Тръмп. Надяваме се скоро да стане достъпно до всички Wink.
Ясно, благодаря ти. Ми то не е явно за простосмъртни, има да си чакаме.
Изнервям се вече, мразя да не мога да си обясня нещо, въртя, суча да си го обясня елементарно, еми не съм знаела, че съм толкоз проста. То вярно биология не съм учила изобщо, ама..чак пък толкоз. 2 години чета за този вирус, искам да разбера и ми е важно, като на всеки, ама..то не бяха антитела, не бяха сношения на прилепи с разни ..после пък нови ваксини, векторни, дрън.дрън, не издържам ви казвам, т-клетки, плазми, бустери, не знам какво си , да не изреждам, сега пък клонинги и нещо си, еееее , ядосвам се наистина.

# 11 450
При моя професор редовно гостуват едни хора които се занимават единствено със селектиране на тези антитела и производството им. Та от това което чух нещата са много сложни и няма само "черно и бяло".

# 11 451
И аз това щях да кажа.
Прекалено скъпо е, за да се надяваме за достъпност.
Е, за политиците ни без топки да наложат мерки и за такива като Чорбанката и Мангъров ще има, за верните им последователи - едва ли.

# 11 452
  • Overijse, Belgie
Фанфанито, това е лекарството, с което лекуваха Тръмп. Надяваме се скоро да стане достъпно до всички Wink.
А ясни ли са страничните нежелани ефекти? Интересно ми е да се съпоставят с тези на ваксините.

# 11 453
  • Пловдив
Без коментар. Просто не мога да намеря точните думи. Знам, че такова фейсбук гласуване не е представително, но все пак е показателно. За много неща. Anguished

Rage

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 06:41 от marzeliva

# 11 454
Какви мерки?

# 11 455
А ясни ли са страничните нежелани ефекти? Интересно ми е да се съпоставят с тези на ваксините.
Simple Smile Нямам си идея. Следя една група във Фб. Казва се "Covid help and support group", публична е. Там споделят за това лечение. Една беше писала, че веднага се е почувствала по-добре. Можеш да потърсиш с търсачката в групата по ключова дума. Аз съм се абонирала за известия за нови отговори под пост с въпрос дали има болни след две дози и как го карат. Wink

# 11 456
Все  ми е тая дали някой ще спазва мерки, ако не иска да се предпази си е негово решение. Също така всеки ще намери начин да се предпази ако има желание.

# 11 457
Сега погледнах за моноклоналните.

Цената на Regeneron е 1250 долара за инфузия, покрива се от федералното правителство и е безплатно за всички пациенти.

За да получат инфузия, пациентите трябва да имат положителен тест за ковид19 в последните 10 дни и направление от специалист.

Sotrovimab e около 2100 долара за инфузия, покрива се от комбинация от държавни плащания и различни доплащания от застрахователи, за пациенти на Medicare, Medicaid и неосигурени НЯМА доплащане.

Някои центрове, в които се предлагат инфузии, могат да имат допълнителни такси, съветват се пациентите да попитат предварително.

# 11 458
  • Пловдив

Напиши в Гугъл: мерки от 7 септември. Simple Smile

# 11 459
Регенерон не е пенкилер и не е подходящ за всеки, особено за тежък ковид .

Ограничения на разрешената употреба

-REGEN-COV не е разрешен за употреба при пациенти:

които са хоспитализирани поради COVID-19, ИЛИ
които се нуждаят от кислородна терапия поради COVID-19, ИЛИ
които се нуждаят от увеличаване на изходния дебит на кислород поради COVID-19 при тези на хронична кислородна терапия поради съпътстваща свързана с не COVID-19 коморбидност.
-Ползата от лечението с REGEN-COV не е наблюдавана при пациенти, хоспитализирани поради COVID-19. Моноклоналните антитела, като REGEN-COV, могат да бъдат свързани с по-лоши клинични резултати, когато се прилагат на хоспитализирани пациенти с COVID-19, изискващи висок приток на кислород или механична вентилация.

https://investor.regeneron.com/news-releases/news-release-detail … ktail-casirivimab

Страничните ефекти също са много сериозни

Предупреждения и предпазни мерки:

-Свръхчувствителност, включително анафилаксия и реакции, свързани с инфузията: Съществува потенциал за сериозни реакции на свръхчувствителност, включително анафилаксия, при прилагане на REGEN-COV. Ако се появят признаци или симптоми на клинично значима реакция на свръхчувствителност или анафилаксия, незабавно преустановете приложението и започнете подходящи лекарства и/или поддържаща терапия. При приложение на REGEN-COV са наблюдавани реакции, свързани с инфузията.

Признаците и симптомите на реакции, свързани с инфузията, могат да включват повишена температура, затруднено дишане, намалено насищане с кислород, втрисане, гадене, аритмия (напр. Предсърдно мъждене, тахикардия, брадикардия), гръдна болка или дискомфорт, слабост, нарушено психично състояние, главоболие, бронхоспазъм, хипотония , хипертония, ангиоедем, дразнене в гърлото, обрив, включително уртикария, пруритус, миалгия, замаяност, умора и диафореза. Ако възникне реакция, свързана с инфузията, помислете за забавяне или спиране на инфузията и приложете подходящи лекарства и/или поддържащи грижи.
-Клинично влошаване след прилагане на REGEN-COV: Съобщава се за клинично влошаване на COVID-19 след прилагане на REGEN-COV и може да включва признаци или симптоми на треска, хипоксия или затруднено дишане, аритмия (напр. Предсърдно мъждене, тахикардия, брадикардия ), умора и променен психически статус. Някои от тези събития изискват хоспитализация. Не е известно дали тези събития са свързани с употребата на REGEN-COV или се дължат на прогресия на COVID-19

Най-важното е, че не е одобрен за хоспитализирани пациенти

Общи условия

Активация на акаунт