COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 405
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 460
Маски, дистанция и дезинфекция ли беше?

# 11 461
Нотарис, извинявай, ама ти ваксиниран ли си? Сетих се нещо...та затова питам.

# 11 462
Цитат на: Kira12
Най-важното е, че не е одобрен за хоспитализирани пациенти
Не е одобрен за хоспитализирани, защото е ефективен в началото на заболяването. Затова е одобрен за леки и умерено тежки случаи в първите 10 дни от положителен тест. Което си е супер, защото дава възможност изобщо да не се влошаваш до нужда от болница.

# 11 463

Зависи.
Маски да, но ако си дете и родителите ти или бабите ти са против - няма да се настоява много, а и няма смисъл, а и е опасно и ограничаващо за детето.

Дистанция да, но не важи, ако си в заведение, магазин или на събиране.

Дезинфекция да, но дезинфектанта може да се разрежда, че много скъп и да се ползва, ако има кой да го прави или ако евентуално не е зает, или не го мързи. Не бива да се прекалява, че мирише. В училищата- нищо друго, освен спирт, поне родителите не дават да е друго.

# 11 464
На мен рисковете ми се струват повече от ползите.

# 11 465

Откъде го разбра това? В Германия от 11 октомври няма да са безплатни за никого, но от друга страна на ваксинираните не им трябват тестове. От трета страна все повече провинции почват да изключват неваксинираните от социалния живот. Решението е на конкретния ресторант примерно. Просто почват да не приемат неваксинирани, без значение дали имат тест.
На ваксинираните не им трябват тестове, защото си имат кю ар код, а не защото не боледуват и не сеят зараза, нали. Да изясним за по-новите.

# 11 466
Ваксинирани, неваксинирани или прекарали го могат за съжаление да пренасят заразата по еднакъв начин. Дори да не се разболяват самите те.

# 11 467
Kira12, то подобни странични има и в листовките на антибиотиците, а изписват по 2-3 на болните тук.

# 11 468
Ох, това Нотарис не знам какво е, мъж или жена, но на всяко нещо опонира. Няма четене темата вече.
От утре се въвеждат допълнителни ограничения към сегашните, прочети си ги.

# 11 469
  • При семейството си
Ваксинирани, неваксинирани или прекарали го могат за съжаление да пренасят заразата по еднакъв начин. Дори да не се разболяват самите те.

Мерките се налагат, за да се спре разпространението или да не се натоварва, претоварва здравната система?! Трябва все в някакъв момент да изясним идеята им.

# 11 470
Ето нещо радостно

Около 93% от пациентите с тежък коронавирус, лекувани с новия израелски препарат се възстановяват в рамките на дни, съобщава в. „Джерусалем пост“, цитиран от БГНЕС.

https://blitz.bg/zdraveopazvane/probiv-novo-izraelsko-lekarstvo- … i_news838677.html

/ е източника на информация е жълт, но пък новината ми харесва Simple Smile )

# 11 471
Ваксинираните ако пренасят зараза е за тесен времеви период докато имат симптоми. Както каза професора самият PCR не може да докаже дали имат жиснеспособни вируси което0 е важното за да се оцени дали са опасни за околните. Няма и стандарт за оценка колко вируса са достатъчни човек да се зарази нито при какъв вирусен товар е опасен за околните... аз лично като човек работещ със стандарти намирам голям проблем в тези постановки.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 23:53 от pehoko

# 11 472
Нотарис, извинявай, ама ти ваксиниран ли си? Сетих се нещо...та затова питам.
С Модерна от юли. Хал хабер си нямам за антителата след или преди ваксината. Тези от ноемврийското боледуване бяха на привършване.

# 11 473
  • Там,където се събуждам щастлива.
По повод на цитираното предаване и госта от предишен пост : в България има някакъв заговор по медиите. Лятото гледам някакво интервю с музикант. Какво точно свири не разбрах, но мнението му за ваксините (разбира се, отрицателно) беше основно предадено.
Четох интервюта с известни личности за работата им, примерно, и изведнъж от никъде въпрос за Ковид. Разбира се, в насока “какво е това Ковид? Няма такова нещо.”
Подобни  неща тук няма дори в най-жълтите и несериозни списания и вестници.

# 11 474
Фанфанито, това е лекарството, с което лекуваха Тръмп. Надяваме се скоро да стане достъпно до всички Wink.
А ясни ли са страничните нежелани ефекти? Интересно ми е да се съпоставят с тези на ваксините.
Според мен ще е по-дълъг списъка със странични ефекти на лекарствата, отколкото на ваксините..
На антибиотиците и кортикостероидите страничните ефекти, с които тъпчат болните от ковид са несравнимо повече, отколкото на ваксините, ама има повече желаещи за този вариант, отколкото за ваксинация..Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт