COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 086
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 655
  • Сан Франциско
А, не, в този случай благодаря за вторачването - страхотна фактическа грешка съм направила, защото явно толкова съм гледала. Ето, поправям се, с най-актуалната информация от калифорнийските здравни власти:

Pehoko,

Скрит текст:
5-та световна икономическа сила сме, не 6-та 😁. И храним половината Америка. Ако питаш Тръмпарските щати - големите бизнеси се изнесоха и ние затънахме…не им вярвай.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 20:54 от Etereia

# 11 656
Нека все пак не обиждаме хората на "сульо и пульо" - всеки човек не8зависимо от социалния си статус има права в едно демократично общество. При добре функционираща система няма да има големи проблеми ... в нашия случай обаче няма да се получи.
@Аlica професорът многократно каза - трансмисия и зараза не бива да де намесват в уравнението за ефикасност на ваксина, те изконно предпазват от болест а не от нещо друго.
Също така 70% ваксинация е достатъчна за да се натисне много кривата с инфекциите ... независимо от варианта на вируса. Просто явно обществото не разбира, че при огромно ширене на зараза няма как да се подтисне а ваксините са единствени средство да се повлияе на процеса, но не и ултимативно решение на проблема... той ще се реши по някое време когато вирусът се навършее и не може да намери начин как да се предава ефикасно, близо сме, но ще позачакаме още.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 21:09 от pehoko

# 11 657
  • София
За съжаление, и това което пише Алиса, най-вероятно скоро ще бъде признато под една или друга форма, по един или друг начин-дали, че сегашните ваксини не са толкова ефективни, колкото но се иска, и затова е важно да се слагат бустери, дали чрез локдауни, нови и поредни, поради технологична невъзможност за бърз ъпдейт на ваксините, но - да, ваксините не са това, което искахме, очаквахме и се надявахме…..

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 21:32 от Ronald

# 11 658
  • Далече
Също така 70% ваксинация е достатъчна за да се натисне много кривата с инфекциите ... независимо от варианта на вируса.
-Е да де, но при нас нагледно кривата на инфекциите не отива надолу, а ваксинацията е почти 80%...Сега отварят училищата, всички с маски  (независимо че в някои гимназии децата са над 60%- 70% ваксинирани) и  случаите не намаляват...Общо взето пак си караме на вълни по около 8 седмици...незвисимо от големия процент ваксинирани...Впечатленията ми са, че самите доктори и медицински персонал са разочаровани, защото не се вижда край....
Моето лично обяснение е, че ефективността на ваксината отслабва доста по - бързо отколкото предварителните очаквания и ще се въртим в кръг до незнам кога...Sad

# 11 659
Демокрацията, обаче не е само права, но и задължения към обществото.. По време на пандемия, трябва да си доста морално деградирал, за да поставяш печалбата над цената на човешкия живот..Така, че всеки може да се излага и да иска всичко, за което се сети, друг е въпросът дали ще му се даде и това в случая зависи от моралните ценности на този, който взима решенията..А съвсем отделен е въпросът, дали изобщо имат основания за протест, май не..служителите ще бъдат компенсирани, съобразно платените осигуровки, значи няма никакъв проблем..Simple Smile

# 11 660
  • София
За съжаление, и това което пише Алиса, най-вероятно скоро ще бъде признато под една или друга форма, по един или друг начин-дали, че сегашните ваксини не да толкова ефективни, колкото но се иска, и затова е важно да се слагат бустери, дали чрез локдауни, нови и поредни, поради технологична невъзможност за бърз ъпдейт на ваксините, но - да, ваксинитр не са това, което искахме, очаквахме и се надявахме…..
Напълно споделям разочарованието ти - ваксините не са това, което всички се надявахме да бъдат: боц-боц и край на пандемията. Все още вирусът ни води с една обиколка. Но не е коректно и да не отчетем, че ефект от ваксинирането има - поне в тези държави, където това стана масово. А за такива като нас остана утехата, че тези ваксини не са достатъчно добри, та ще чакаме по-хубави да се появят.
А докато чакаме - четиво за размисъл:
България и коронавирусът: добре дошли в Абсурдистан
България се превърна в един вид тестова група. Нещо като експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет. Последствията ще са хаос и смърт. Добре дошли в Абсурдистан.

# 11 661
Скрит текст:
Не е толкова лошо колкото мислиш. Професорът е оптимист за ваксините и стадния имунитет... след известно време всичко ще отшуми а варианти на вируси има всякакви, този на ковид е много устойчив на мутации, 1000-та открити не дават основания за безпокойство. Ваксините в сегашния си вид работят добре, на хоризонта няма sars cov 3.
Аз искам да прочета повече за професора оптимист и за това как ваксините работят добре.За протокола аз живея в едно от най -ваксинираните големи каунтита (област) в САЩ. :

84.1% над 12 години са васкинирани поне с една доза
77.9% над 12 години са ваксинирани с две дози

Маските на закрито станаха пак задължителни преди няколко седмици и от днес и маските на открито за задължителни където има струпване на много хора (над 500 човека мисля). Броят на заразените в болниците достигна еднно от най -големите си нива от началото на пандемията.Tова са случаите за последните 30 дена:

заразени : ваксинирани 31% (5437) , непълно ваксинирани/ неваксинирани 69% (12 115)
приети в болница: напълно васкинирани  13% (80), непълно ваксинирани/ неваксинирани -87% (541)
починали: напълно васкинирани 28%(20) , непълно ваксинирани/ неваксинирани 72% (51)

Никой няма да каже на глас, но мисля че има разочарование от ефиктевността на ваксината.Очакванията бяха по големи..
Разочароващо е да се разбере, че статистиката сочи за числа на напълно ваксинирани, които са стигнали до болница, че и починали.
А има ли информация с кой вид ваксина са ваксинирани?
А също и възраст?

# 11 662
Аз искам да прочета повече за професора оптимист и за това как ваксините работят добре.За протокола аз живея в едно от най -ваксинираните големи каунтита (област) в САЩ. :

84.1% над 12 години са васкинирани поне с една доза
77.9% над 12 години са ваксинирани с две дози

Маските на закрито станаха пак задължителни преди няколко седмици и от днес и маските на открито за задължителни където има струпване на много хора (над 500 човека мисля). Броят на заразените в болниците достигна еднно от най -големите си нива от началото на пандемията.Tова са случаите за последните 30 дена:

заразени : ваксинирани 31% (5437) , непълно ваксинирани/ неваксинирани 69% (12 115)
приети в болница: напълно васкинирани  13% (80), непълно ваксинирани/ неваксинирани -87% (541)
починали: напълно васкинирани 28%(20) , непълно ваксинирани/ неваксинирани 72% (51)

Никой няма да каже на глас, но мисля че има разочарование от ефиктевността на ваксината.Очакванията бяха по големи..
Защо разочарование? На мен числата ми изглеждат доста добре за ваксинираните.

# 11 663
Само да ви споделя, че и прекаралите вируса бързо губят антитела. Боледувах от Ковид края на октомври, нямах пневмония, но ми беше доста зле в продължение на 2 седмици. Края на март вече нямах почти никакви антитела, така че явно и прекаралите нямат дълга защита. Май никой не води статистика за повторни инфекции, каквито се водят за заразени ваксинирани.

Д-р Масларска: Дехидратация и отказ на храна - симптоми за COVID при малките

Дехидратацията и отказът от хранене са едни от характерните симптоми за заболяването COVID-19 при най-малките деца, каза д-р Радка Масларска пред бТВ, началник на отделението по неонатология в
"Токуда".

Четвъртата вълна на COVID-19 се отразява повече на малките деца и бебетаjd. Една от причините е мутацията на вируса и това, че даваме възможност той да става все по-активен и да засяга все по-малка възрастова група. Новородените и малките деца нямат съвършен имунитет и разчитат на имунитета, предаден от майката, те не могат да бъдат ваксинирани и трябва да се замислим как можем да ги предпазим.
Това обясни д-р Радка Масларска.

"Дехидратацията, невиреенето, отказът от хранене са едни от характерните симптоми за заболяването при най-малките бебета. Всички, които са преминали през COVID-19, дълго време след това не виреят, това показват и световните проучвания. Новороденото бебе много рядко може да вдигне температура, само когато има усложнения", коментира още д-р Масларска.

Тя обаче увери, че към момента "Токуда" все още има свободни легла за наймалките пациенти, но ако вирусът се разрази толкова бързо и обхване по-голяма част от тях, ще трябва да се разкрият нови легла.

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10158215

# 11 664
Според мен има голямо значение, че ваксините са разработени за оригиналния вирус. Всички изменения променят ефективността.

# 11 665
  • Пловдив
Според мен има голямо значение, че ваксините са разработени за оригиналния вирус. Всички изменения променят ефективността.

Да, за съжаление е така. Лошото е, че вариантите, които се очакват, още по-малко могат да бъдат потиснати със сегашните ваксини. Frowning

# 11 666
.
.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 09:55 от Анонимен

# 11 667
Adisun, да не забравяме и клетъчния имунитет, така че не се знае, но това, че има много малко статистика за защитата на естествения имунитет, говори доста зле.

# 11 668
  • София
Скрит текст:
За съжаление, и това което пише Алиса, най-вероятно скоро ще бъде признато под една или друга форма, по един или друг начин-дали, че сегашните ваксини не да толкова ефективни, колкото но се иска, и затова е важно да се слагат бустери, дали чрез локдауни, нови и поредни, поради технологична невъзможност за бърз ъпдейт на ваксините, но - да, ваксинитр не са това, което искахме, очаквахме и се надявахме…..
Напълно споделям разочарованието ти - ваксините не са това, което всички се надявахме да бъдат: боц-боц и край на пандемията. Все още вирусът ни води с една обиколка. Но не е коректно и да не отчетем, че ефект от ваксинирането има - поне в тези държави, където това стана масово. А за такива като нас остана утехата, че тези ваксини не са достатъчно добри, та ще чакаме по-хубави да се появят.
А докато чакаме - четиво за размисъл:
България и коронавирусът: добре дошли в Абсурдистан
България се превърна в един вид тестова група. Нещо като експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет. Последствията ще са хаос и смърт. Добре дошли в Абсурдистан.
NumLock, в тая връзка, една надеждица тлее в мен и тя се казва Великобритания, която зрок наблюдавам, и която въпреки нелошия процент, даже - сравнително добър, ваксинирани, вече 2 месеца, че и повече, не пад под 30 хиляди нови случая на ден - не знам, там умножават ли както у нас бройките по 2, по 3 за скрита заболеваемост, може би не, но следим там. Все пак, това е огромен брой заразени хора, Лейдито, ако има време да постне информация колко ваксинирани и как протича...., но рано или късно ще изпушат и там, това е усещането ми.
Казваш - другите държави с много ваксинирани, аз продължавам да твърдя, че в другите държави с много ваксинирани , изключая Израел и САЩ, заразата на делта все още не е пламнала. Това са Германия, Италия, Испания, Франция (донякъде), Дания, Швеция... не знам по каква причина, и дано не съм прав, но е възможно ситуацията коренно да се промени в тези държави. Спомнете си, че и в САЩ, и в Израел пляскаха с ръце в началото и викаха - ОК е, Ок е положението...., ама сега май не са толкова щастливи вече, уви.

Опасенията ми са след някой и друг месец да не се окаже, че Дания със 72% ваксинирани и Германия с над 60% ваксинирани правят същия локдаун, имат съотносимия брой жертви и заразени (на глава от населението) с неваксинирана България....

Наистина би било добре в даден момент Файзер и Модерна да излязат с някакво информационно заявление, защото - техните ваксини излиза, че ако и да предпазват първите 2-3 месеца, после защитата им рязко лети надолу....

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 21:46 от Ronald

# 11 669
  • Далече
Разочароващо е да се разбере, че статистиката сочи за числа на напълно ваксинирани, които са стигнали до болница, че и починали.
А има ли информация с кой вид ваксина са ваксинирани?
А също и възраст?
Значи ето линк : https://kingcounty.gov/depts/health/covid-19/data/vaccination-outcomes.aspx
Данните последно са обновени на 8/26. Информация за вида ваксина няма, но в САЩ АстраЗенека няма и мисля основно са Файзер и Модерна..Има разбивка по възраст и заболели ваксинирани/неваскинирани, но за целия период от Януари досега и това изкривява данните.

Защо разочарование? На мен числата ми изглеждат доста добре за ваксинираните.
-Според мен броят на заразените  ваксинирани е прекалено голям, това означава че на практика вируса няма как да изчезне и трябва да премине през всички и то по няколко пъти. И пак да повторя при нас хората спазват мерки до такава степен,че лятото можеше да срещнеш хора в гората с маски...В момента маските вътре за задължителни навсякъде на обществени места..

Общи условия

Активация на акаунт