COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 938
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 700
70-75% ваксинирани ли каза професорът, или 70-75 с имунитет? И за конкретна държава, или по принцип?

# 11 701
Аз пък вече губя надежда , че ще се справим (другите страни де, те поне полагат усилия, ние сме бита карта)
Ни ваксините помагат, ни преболедуването, нищо не виждам реално.
И какво този М и Ч , че клетъчнен имунитет, другите пък антитела цвъкат, накрая..повтаря и пак не знаеш как ще оцелееш. Децата без ваксина, ако почнат да карат тежко не ги виждам, трябва да се молим и за тях да има ваксина пък родителите вече да си решават, но да има опция и за тях.
То да минеш метър с алфата, после с делтата, после... ми то какво става не знам вече. Губя надежда да излезем от този вирус, а толкова бях сигурна с ваксините , че идва краят и вече всичко ще свърши, няма да е опасно... сега не мисля така, цикълът се завърта и всичко почва отначало за всички.

# 11 702
Ваксинирането на деца както и всички останали е с цел да ги предпази от болест. Не бъркайте заразата с болест, това е голяма грешка още повече да се вкарва в някакви формули за имунитет.
@сrow за всяка заразна болест независимо колко е заразен и разпространен конкретния патоген, това е числото за защита в който той може да се пречупи ... ама няма значение било  вариола или т.н. с репродуктивно число 10 и повече, това е, ще се счупи.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 00:35 от pehoko

# 11 703
  • В заешката дупка
Исландия махна всички вътрешни мерки (без медицинските) преди 2 месеца когато достигна 70% ваксинация (от цялото насление) и след няколко седмици като започна експоненциалният растеж, върна някои мерки. Тази вълна беше най-голямата при нас. Да, много по-слаби ограничения бяха наложени именно заради широкото ваксинационно покритие и заради това, че ваксините предпазват от тежко заболяване, но бяха все пак въведени мерки. И аз чакам с интерес да видя какво ще стане с Дания.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 02:07 от ЧеКа

# 11 704
Излязоха новите данни, 121 починали, 2005 случая.

# 11 705
Колко човека в момента се лекуват в болница от ковид в Исландия и колко са починали ако е възможно да се даде профил на заразените, знам сте много стриктни във всяко едно отношение.

# 11 706
Излязоха новите данни, 121 починали, 2005 случая.
Миналата седмица след двудневно натрупване новите случаи бяха 2090, а сега след тридневно са 2005. Звучи като намаляване.

# 11 707
"Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб
Майката е на 14 години, семейството живее в бедност.

При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус."

Оттук: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/09/07/bebeto-pochinalo-ot-c … -bial-drob.502939
Е как са го изписали здраво... Изобщо не са го преглежда ли ми се струва... Майка а 14...каква майка беее.... Сега написано в статистиката това бебе ще по бърка маса бъдещи майки.... Това е манипулация отвсякъде... Как не ги е срам..
Да бе. Как не ги е срам.
Нека да ги скрием някъде тези случаи, щото плашат народа. Rolling Eyes
Това не е първото починало от Ковид бебе. В статистиките имаше поне още 2 случая на починали на 0 години. Т. е. бебета.
Такава е действителността. Най-малките са уязвими.
Не искам да съм нито песимист, нито оптимист. Искам да съм реалист. А това няма да стане с укриване на данни.
И Барса..., говорим за починало новородено дете. Какво значение има на колко години е майката?
Виждаме ги и по-големите майчета колко спазват мерки и колко си пазят децата. Чак протестират за да ходят на училище без никакви мерки. Rolling Eyes

# 11 708
Лев Бънди или там който си експертите казаха отдавна - в епидемии се тълкуват данни само на двуседмична база и повече. Това е научният подход за оценка.

# 11 709
„Тoвa, кoeтo трябвa дoбрe дa ce рaзбeрe – тoвa ca нoви вaриaнти, тoвa нe ca нoви щaмoвe и вceки, кoйтo e кaрaл някoй oт вaриaнтитe нa СОVID–19 – тoй нямa дa ce рaзбoлee oт нoв вaриaнт. “. https://fakti.bg/bulgaria/610743-doc-mangarov-preboleduvalite-na … ant-na-infekciata

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 01:13 от Златен лев1

# 11 710
Само дето вече се заразяват преболедувалите и за съжаление съвсем не са малко.
Не е лошо да си опресни малко знанията човека и да спре да призовава да си заразяваме децата.

# 11 711
Лев излагаш с тези източници ... хайде моля дай нещо което си струва загубата на време. Намирам около 100 пункта в тези безмислици които могат да бъдат убити с камъни от експертите.
Чак сега видях доц. Мангъров бил казал ... трагедия, не знам защо константно ми се пробутва тоя псевдоексперт, само единствено като инфодемия. ... Дай да го пратя тоз на дискусия с професора - много смях ще има. И не само смях а и късане на дипломи в ефир.
BTW професорът не си плюе на реномето с идиотски дискусии с рандъм дебили в нета ако и с диплома ... иначе казано доц. Мангъсарян няма шанс въобще да се  дореди до дискусия защото е прекалено ниска топка. Аз лично съм много щастлив, че отговори на един мой въпрос.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 01:40 от pehoko

# 11 712
Справка за 07.09.2021
- 2 005 новозаразени (PCR 646, БТА 1 359), 464 715 общо
- 7,39% от 27 124 проби (PCR 7 475, БТА 19 649), 8,64% само от PCR, 6,92% само от БТА
- 35 353 активни случаи, 25 327 карантинирани
- 105 новозаразени деца (5,24% от новозаразените)
- 37 новозаразени медицински персонал
- 4 307 (+23) са в лечебни заведения
- 329 (-10) са настанени в интензивни структури
- 121 починали, 19 270 общо
- 1 038 излекувани, 410 092 общо
- 283,64 е 14-дневната заболяемост на 100 000 души
- 129,73 е 7-дневната заболяемост на 100 000 души
- 10,19 е 14-дневната смъртност на 100 000 души

# 11 713
  • В заешката дупка
В момента вълната спада доста стабилно. Хоспитализираните намаляват също. Към днешна дата са 8, а онзи ден беше изписан последният от интензивното отделени. Починалите са 3.

В Исландия дават информация само за възрастовия профил на заразените и за ваксинационния статус. Наскоро бяха публикували повече подробности за възратовия профил на заразените от тази вълна, но не мога да намеря къде беше. В официалната страница за ковид има данни само за възрастовия профил на активните случаи към момента и общо на всички заразени от началото на пандемията.

Ето това е възрастовия профил на зараените в момента:

А това е скриншот от 1 септември:

Други данни тук: https://www.covid.is/data

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 01:41 от ЧеКа

# 11 714
  • Там,където се събуждам щастлива.
Поредният православен отец ( от Българската църква в Милано) се бори за живота си в Св Анна. За съжаление, е интубиран. Млад.
Крайно време е Българската Православна Църква да излезе с някакво изявление, защото положението е стряскащо. Вразумяване няма.

Иначе в нашето училище имаме нова тема за разрешаване: пътуванията до Лондон Париж и Берлин през идващите месеци (около март-май). Задава се тенденция само ваксинирани деца да могат да отидат. Ще видим какво ще решат началниците.
По принцип е забранено да се пита кое дете е ваксинирано ( евентуално по тестовете ще се разбере), както и нямаме право дв отказваме на неваксинирани да вземат участие. Дали, обаче, ще остане така в следващите седмици?

Общи условия

Активация на акаунт