COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 821
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 835
  • Далече
Сериозния въпрос сега Which is better? , който ще има последици е това дали децата трябва някога да бъдат ваксинирани.
Дали да използваме вируса или бустер -ваксини, за да засилим имунитета при възрастни.

Това са двата спорни въпроси. "

В общи линии - доста различно от това, което някакъв си Мангъров казва.......
Аз ви следя с интерес в Англия.В САЩ също специалистите не са на едно мнение за бустерна доза  ваксина.Двама от FDA напуснаха миналата седмица, защото се чувствали притиснати да одобряват трета доза, а няма достатъчно данни колко е нужна, за кои групи и след колко време. Все повече се чуват плахи мнения, че е добре за някои ваксинирани да се заразят и изкарат инфекциятя, защото не е практически възможно да се ваксинират милиони хора всеки 6 месеца.

За ваксинирането на деца даже не ми се пише. Първо им разбиха имунните системи и психиката като ги затвориха вкъщи сега ще ги ваксинират се неясно колко работещи ваксини..

# 11 836
Пандемията може да се пребори с желание. Това е по темата, нали? Ето това ми е мнението за забрани и мерки. Така да се поднесе, че хората да пожелаят. Дано не съм разлаяла кучетата, но това е мнението ми на този етап от историята.

# 11 837
Скрит текст:
Сериозния въпрос сега Which is better? , който ще има последици е това дали децата трябва някога да бъдат ваксинирани.
Дали да използваме вируса или бустер -ваксини, за да засилим имунитета при възрастни.

Аз ви следя с интерес в Англия.В САЩ също специалистите не са на едно мнение за бустерна доза  ваксина.Двама от FDA напуснаха миналата седмица, защото се чувствали притиснати да одобряват трета доза, а няма достатъчно данни колко е нужна, за кои групи и след колко време. Все повече се чуват плахи мнения, че е добре за някои ваксинирани да се заразят и изкарат инфекциятя, защото не е практически възможно да се ваксинират милиони хора всеки 6 месеца.

За ваксинирането на деца даже не ми се пише. Първо им разбиха имунните системи и психиката като ги затвориха вкъщи сега ще ги ваксинират се неясно колко работещи ваксини..
Alica, не мисля, че някой е разбил имунната система и психиката на детето ми.
Моля те, не генерализирай.
А за ваксините, които се поставят и на деца/младежите си доста скептична?

# 11 838
  • Там,където се събуждам щастлива.
В понеделник минах през едно от местата, където тестват от едната страна и ваксинират от другата. Трябваше ми информация за нещо и се отзовах при тестващите. Масово идваха деца за тест. Стресирани не бяха. На малките им дават диплома за геройство. Има подход. Вече всички училища от всички провинции отвориха врати. В началото при нас карантираха основни класове, но беше, защото нямаше тест още в началото. Страните, които го правят, са по-умни в това отношение. От началото на тазо седмица има нова препоръка от специалистите да не се карантират толкова бързо и лесно класове. На 17 септември ще излязат разпоредбите и предполагам, че препоръката ще бъде взета под внимание.

Не разбирам родителите в България. Какво толкова имат срещу тестването? Всъщност те трябваше да са първите, които да изискват безплатни тестове за децата. А те....Дългосрочните последствия няма да са в резултат, че е имало Корона, а от поведението и идеите на възрастните. Жалко, че не го осъзнават. Ама ние сме малко “след мен и потоп.”

И стига с тая психика на децата. Изкарвате ги все едно, че са памучета. А в действителност на вас ви се иска да са такива. Резултатът ще е хиляди ходещи на психолог. Не от Корона, а не умеещи да се нагаждат и борят в живота.

# 11 839

Аз ви следя с интерес в Англия.В САЩ също специалистите не са на едно мнение за бустерна доза  ваксина.Двама от FDA напуснаха миналата седмица, защото се чувствали притиснати да одобряват трета доза, а няма достатъчно данни колко е нужна, за кои групи и след колко време. Все повече се чуват плахи мнения, че е добре за някои ваксинирани да се заразят и изкарат инфекциятя, защото не е практически възможно да се ваксинират милиони хора всеки 6 месеца.

Преди седмица одобриха трета доза за около 500 000 човека със силно отслабена имунна с-ма.

Сега се очаква
Съвместният комитет по ваксинация и имунизация (JCVI) е планиран да се срещне в четвъртък, за да проучи междинните резултати от проучването Cov-Boost, което разглежда въздействието на 1 от 7 различни ваксини като трета доза, върху Pfizer или  AstraZeneca.

Изследването, проведено от университета в Саутхемптън, се разглежда като основен елемент в обсъжданията на JCVI, като правителството е готово да започне незабавна програма за широко разпространени бустерни дози, ако това бъде одобрено.

Очаква се и решение дали да се ваксинират здрави деца 12-15годишни /тези със здравословни проблеми са ваксинирани/

16-17 годишните се ваксинират от 23.08 с една доза - втора за сега не се препоръчва.
https://www.theguardian.com/world/2021/sep/08/covid-vaccine-boos … -says-sajid-javid

# 11 840
  • В заешката дупка
Вирусът изглежда не причинява дългосрочни белодробни проблеми при деца и младежи с леки симптоми според проучвания в Швеция и Германия. Сериозно заболяване обаче може да причини дългосрочни белодробни проблеми.

Цитат
Изглежда, че корона вирусът не причинява дългосрочни белодробни проблеми при деца и млади хора с леки симптоми.  Това показват резултатите от изследванията в Швеция и Германия.

Шведското проучване обхваща около 850 деца и млади хора, родени през 90 -те години и по -късно.  Те принадлежат към т. нар. Изследователска група BAMSE, която ги наблюдава от най-ранна възраст.  Около една трета от тях са диагностицирани с антитела срещу коронарния вирус.  През 2019 г., преди да започне епидемията, белите дробове на участниците в BAMSE бяха изследвани, така че е възможно да се види разликата между преди и след инфекцията.  Според Ида Моргенсен, лекар в болница Каролинска, шведската държавна телевизионна агенция съобщава, че резултатите показват, че белодробната функция на хората е подобна на тази, която е била през 2019 г.

Германското проучване, което обхваща по -малко деца на възраст между пет и осемнадесет години, предлага същия резултат като шведското изследване.  Споменава се обаче, че сериозна инфекция, каквото и да я причини, може да доведе до дългосрочни белодробни проблеми.

https://www.ruv.is/frett/2021/09/08/vaeg-einkenni-ungmenna-valda … gtima-lungnavanda

# 11 841
Цитат
Масово, регулярно тестване на децата само ще вдигне бройките, следват масови, блокиращи карантини.
Масовото, регулярно тестване няма да вдигне бройките, ако децата не са заразени. А ако са - след карантините болните ще са в пъти по-малко, отколкото ако оставим нетестваните неизследвани.
В другите страни, в които отпадат мерките нито имат толкова починали, нито толкова хоспитализирани. И Швеция се е справила основно с масово тестване, изолация на болните и дисциплина.

# 11 842
Не работи идеята за принудителна ваксинация.
Няма да стане.
Особено, след като се разбра, че ваксинираните разнасят вирус и боледуват. Което много хора предполагаха още миналата година, че ще се случи.  Каквато и да е силовата политико-икономическа поръчка - не стана.
Да, училищата не следва да затварят. С нищо и на никого не помогна и няма да помогне и занапред това. Който вярва, че ваксини и маски помагат - да ги ползва. Който се страхува и с тях - да си кара на дистанционно колко намира за нужно.
Накрая пак до тук ще се стигне. Независимо кой как разбира проблема и в какво вярва. Само че след много излишно изгубено време, социални и здравни експерименти и грешки, които не доведоха до нищо - съвсем логично.
Няма такъв филм, маските са задължителни за абсолютно всички..Simple SmileSimple Smile

# 11 843
  • София
Според идеолога на нашата анти-COVID стратегия (или може би пък да е про-COVID?) - децата не трябва да се тестват, нито да се ограничават в общуването, така че да могат да се заразяват свободно, създават имунитет и така градят "имунен вал" срещу заразата. И всичко това - под шумните аплодисменти на майките им...
Честно казано, това не го разбирам.

# 11 844
Цитат
Масово, регулярно тестване на децата само ще вдигне бройките, следват масови, блокиращи карантини.
Масовото, регулярно тестване няма да вдигне бройките, ако децата не са заразени. А ако са - след карантините болните ще са в пъти по-малко, отколкото ако оставим нетестваните неизследвани.
В другите страни, в които отпадат мерките нито имат толкова починали, нито толкова хоспитализирани. И Швеция се е справила основно с масово тестване, изолация на болните и дисциплина.

Масовото, регулярно тестване "хваща" безсимптомните.
Да - "вдигат се" брой новозаразени, но вече този показател не е определящ.
На този етап от пандемията определящият показател е "хоспитализирани".

Ако целта е да се намали, ограничи разпространение на инфекциозно заболяване - работещата мярка е да се открият възможно най-рано заразоносителите и да се изолират.

Масовото, регулярно тестване с "бърз" тест е  за здрави деца/хора, без симптоми.

За тези със симптоми е задължително да се самоизолират и по най-бързия начин да си направят ПСР тест.

# 11 845
В понеделник минах през едно от местата, където тестват от едната страна и ваксинират от другата. Трябваше ми информация за нещо и се отзовах при тестващите. Масово идваха деца за тест. Стресирани не бяха. На малките им дават диплома за геройство. Има подход. Вече всички училища от всички провинции отвориха врати. В началото при нас карантираха основни класове, но беше, защото нямаше тест още в началото. Страните, които го правят, са по-умни в това отношение. От началото на тазо седмица има нова препоръка от специалистите да не се карантират толкова бързо и лесно класове. На 17 септември ще излязат разпоредбите и предполагам, че препоръката ще бъде взета под внимание.

Не разбирам родителите в България. Какво толкова имат срещу тестването? Всъщност те трябваше да са първите, които да изискват безплатни тестове за децата. А те....Дългосрочните последствия няма да са в резултат, че е имало Корона, а от поведението и идеите на възрастните. Жалко, че не го осъзнават. Ама ние сме малко “след мен и потоп.”

И стига с тая психика на децата. Изкарвате ги все едно, че са памучета. А в действителност на вас ви се иска да са такива. Резултатът ще е хиляди ходещи на психолог. Не от Корона, а не умеещи да се нагаждат и борят в живота.
Не е по темата, но много родители просто не осъзнават колко лошо възпитават децата си, въпреки че ще са първите, които ще понесат последствията. Пример от преди няколко години - чакам на спирка автобуса след работа. До мене майка, захапала телефона, с момиченце на около 5 години. Детето извади нещо остро от джоба си и съсредоточено започна да дере току-що боядисаната спирка.
Аз се доближи и с тих, нежен и спокоен глас започнах да обяснявам, че това не е добре. Разглезеното отроче се разпищя, майката изпадна в истерия как може да малтретирам детето й. Крещя истерично поне пет минути. Ако не беше с глава под мене, можех да отнеса и физическо насилие. Без дори да осъзнава, че като отрочето порасне, може да пострада физически, ако нещо казано от нея не се хареса на хлапето.
Не мога да възприема това, но за съжаление в последно време е все по-масово.

# 11 846

Не е по темата, но много родители просто не осъзнават колко лошо възпитават децата си, въпреки че ще са първите, които ще понесат последствията. Пример от преди няколко години - чакам на спирка автобуса след работа. До мене майка, захапала телефона, с момиченце на около 5 години. Детето извади нещо остро от джоба си и съсредоточено започна да дере току-що боядисаната спирка.
Аз се доближи и с тих, нежен и спокоен глас започнах да обяснявам, че това не е добре. Разглезеното отроче се разпищя, майката изпадна в истерия как може да малтретирам детето й. Крещя истерично поне пет минути. Ако не беше с глава под мене, можех да отнеса и физическо насилие. Без дори да осъзнава, че като отрочето порасне, може да пострада физически, ако нещо казано от нея не се хареса на хлапето.
Не мога да възприема това, но за съжаление в последно време е все по-масово.
Съжалявам, но не успях да се въздържа Sad
Масово е така в нашето общество … но невъзпитани родители отглеждат и невъзпитани деца !!!

# 11 847
Според идеолога на нашата анти-COVID стратегия (или може би пък да е про-COVID?) - децата не трябва да се тестват, нито да се ограничават в общуването, така че да могат да се заразяват свободно, създават имунитет и така градят "имунен вал" срещу заразата. И всичко това - под шумните аплодисменти на майките им...
Честно казано, това не го разбирам.
И аз не го разбирам, но е факт.
И си мисля, дори съм вече убедена, че хората си мислят този вирус за шарка. Затова и майките май насърчават децата да се мешат, та да преболедуват -къде без симптоми, къде леко, а възрастните пък се молят едва ли не да го пипнат и минат тоз вирус, че и вярват да са го минали щото някои се изкашляли, изкихали, били отпаднали и няма какво да го мислят вече.
Само че това не е шарка и няма защита се оказа за съжаление. Спрете вече да се мерите кой е по-по-по от преболедували и ваксинирани. За мен не е голяма разликата. Да, признавам (и да спрем с това) , че една идея са по-защитени преболедувалите. Но ..какво ви грее , ако в едно отделение има 4 ваксинирани на легло и 2 за втори път заразени. Нали може да сме едни от тях, мен няма да ме грее изобщо какви са ми съседите по съдба, щом аз съм там. За децата е май същото, даже не ми се мисли , ако някои са го карали пак и пак... защото не ги тестват. Така за мен имунитет не се създава, просто вируса не е такъв и повтаря за съжаление, пада защита , всичко е временно.
А , че в чужбината се чудят за 3 доза, ама не защото е вредна, а трудно да се покрие толкова народ и избълва на пазара (то другите страни не спят, за разлика от нас, ще стане тегаво кой по напред да вземе , тогава ще си отдъхнат поне за няколко месеца, пък може и нещо да се открие по-добро, ама ще имат живи хора, а ние...)

# 11 848
Цитат

Масовото, регулярно тестване "хваща" безсимптомните.
Да - "вдигат се" брой новозаразени, но вече този показател не е определящ.
На този етап от пандемията определящият показател е "хоспитализирани".

Ако целта е да се намали, ограничи разпространение на инфекциозно заболяване - работещата мярка е да се открият възможно най-рано заразоносителите и да се изолират.

Масовото, регулярно тестване с "бърз" тест е  за здрави деца/хора, без симптоми.

За тези със симптоми е задължително да се самоизолират и по най-бързия начин да си направят ПСР тест.

И ние в България трябва да действаме така, но нещо не ни се получава..Между другото точно родителите, които искат присъствено обучение, трябва най-много да настояват за масово и редовно тестване и спазване на строги мерки в училищата, защото само така имат шанс да се опазят училищата "чисти" от зараза и децата да си учат присъствено..Обаче точно тук забелязвам едно много странно противоречие /което никъде в другите държави го няма/ - същите тези родители са против тестове и мерки, и какво излиза в крайна сметка - че точно заради тях, децата ще са ДО..Толкова са подведени и заблудени от разни конспирации, че самите те не знаят какво искат и не могат разсъждават логично и адекватно, нито могат да вземат правилни решения, жалко че това се отразява негативно не само на тях самите, но и на децата им..

# 11 849
  • Далече
Alica, не мисля, че някой е разбил имунната система и психиката на детето ми.
Моля те, не генерализирай.
А за ваксините, които се поставят и на деца/младежите си доста скептична?
-В никакъв скучай не генерализирам, но при нас "mental health" кризата при 11-18 годушните е по - голям проблем, отколкото усложненият от Ковид (поне засега) в тази възратова група.Аз лично  познавам тийнеджъри на антидепресанти и изострени психични проблеми заради всичко, което се случи последните 18 месеца. Да уточня децата не ходиха на училище повече от година..

Незнам колко ти е голямо детето, но моето като беше малко преди доста години, много преди ковид , педиатърът ми каза, че няма как да го предпазя от вируси и те са част от живота.Начина да му помогна е да му изградя силна имунна система и да се храни правилно и да е активно и щастливо и да може да понесе по лесно вирусите, с които се среща. Стерилната среда не е полезна за повечето деца. Затворени да учат вкъщи, носещи постоянно маски, при нас ги пръскат по два пъти с дезифектанти всеки час (добре че повечето учители намират това за абусрдно и не го правят) не се отразяват благоприятно на децата. В САЩ в началото на лятото имаше ръст на вируси и инфекции (не ковид) сред децата. Докторите казваха, че за пръв виждат толкова деца с протичащ тежко rsv (Respiratory syncytial virus) в болница.Това според мен се дължеше точно на масово отслабена имунна система при децата (мое лично мнение!!!)

Да, аз лично съм скептична за масово ваксиниране на деца и младежи.Разбира се има изключения на деца с други болести и отслабени имунни системи и такива, които живеят с болни или възрастни родители. Но да се ваксинират масово деца, с ваксина, която има странични ефекти, особенно при момчета и неясна ефективност след 6 месеца, не ми се вижда правилно..

Общи условия

Активация на акаунт