COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 846
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 865
Цитат
Истината е, обаче, че вече не могат без някой да им измисля занимания. Много сложно поколение расте. Ама...ние сме си виновни.
Като чета разсъжденията ти,поемаш чужда вина.Без вина,виновна.Като преподавател трябва да се съобразяваш с какво ли не,да си тактична,търпелива,спокойна и т.н.Сега и вина си приписваш.Така те виждам отстрани,може и да не съм права.
Виновни са онези,които от години прокарват някакви извратени,либерални измишльотини,директиви как ''правилно'' да се отглеждат американски и европейски деца.Родителят да няма авторитет,да се съобразява с всички детски капризи,за да не травмира детенцето.Днешните деца имат купища права и никакви задължения.Мисля,че на запад,нарочно д-ри и психолози уж в помощ на децата,ги диагностицират и после ''лекуват''.Превръщат ги в безмозъчни и лесно контролируеми зомбита.Така по-лесно се манипулират масите.Не е сложно поколението,мързеливо,глезено и болно е.Последното,още не са го осъзнали.Има и родители,на които им харесва да отглеждат безотговорно поколение с голямо самочувствие без покритие.И така докато се сблъскат с ралността.После?После-депресия.

# 11 866
Кира, аз не съм наясно, но според мен няма логика също. Обаче...знам, че се отразява в досието и щом там се води прекарала ковид и лекувана би трябвало да получи сертификат. Нали системата е свързана с пациентското ти досие и за ваксинираните така вадехме сертификат, защото там е отразена ваксината, вида, номера и така... Мисля, че и за преболедувалите е така отразено-кога, къде е прекарал, лечение, теста беше важен преди за болница, сега май пак, не знам, но ...за сертификат е важно какво ти пише в досието си мисля, а това ЛЛ трябва да е въвел, от РЗИ също я водят в статистиката, не може да не получи такъв при опит да го изтеглите там от сайта.
ПП. За децата и възпитанието да се изкажа и аз, щото и под мен има градинка и е чудо, ама чудо-музика, чалга, въртят кълки, пушат, деца 10-12г. и всички мълчат и ги одумват, но не се обаждат (страх ги е съседите, полиция викат и нищо, ама иначе се крият) Дистанция и маски...това какво е моля? Само едно нещо не правят, ама след няколко години сигурно и това ще се вижда .
Та си мисля, че много от родителите дават свобода повече и дори се радват детето да е по агресивно, значи адаптивно за тях, защото ще се справи в живота по-късно, ще мачка и върви напред, няма скрупули, само  сметки и интерес (изграждат ги такива, каквито мислят че трябва да бъдат, за да успеят) За музиката, като чуя кое дете какво слуша и вече ми е ясна ситуацията поне на мен. А за компютрите дето се изтормозили, ама моля ви...аз понеже пътувам с ГТ, еми няма дете, няма възрастен, всеки забол нос в телефона и това е, пълни зомбита сме станали и възрастните, децата как да са по-различни. Че то и не говорим с тях, щото..телефона е важен. Това е съвременния свят просто, но ние сме доста по-назад. Ако са на екскурзия няма да гледат природа, да си кажат нещо, да чуят екскурзовод, нос в телефона и това е...най-вече децата, ама то възрастните са същите. Та сега компютрите ги утрепвали с ДО, ама то и преди си бяха все на компютрите от бебета даже, че се залисват и можеш нещо да свършиш, нека си го кажем де...масово е така.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 00:01 от Анонимен

# 11 867
  • Немция
Майка ми  е болна и под карантина въз основа на бърз антиген тест - всичко официално РЗИ и т.н.
Разбрах, че няма да й издадат сертификат ( това от прочетеното в другата тема ) защото тестът не е бил ПСР.
Възможно ли е това да бъде вярно? На мен ми се струва абсурдно да я карантинират и регистрират въз основа на бърз тест, а ако няма ПСР да не може да има сертификат
В Германия също се изисква пср за издаване на сертификат, тези дни се сблъсках с тези детайли. След като си направил някакъв положителен тест минаваш под карантина и здравната служба ти осигурява задължителен (безплатен) пср тест(с вземане на проба от нос и гърло), обаждат ти се за теста, който се прави в специален коридор за позитивни. С този пср тест след време вземаш сертификат на преболедувал.
 В Германия сертификатите, свързани с ковид придобиват все по-голямо значение в обществения живот, оказва се важен документ.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 00:12 от Бибит

# 11 868
В Германия сертификатите, свързани с ковид придобиват все по-голямо значение в обществения живот, оказва се важен документ.

В Англия освен за пътуване в чужбина не съм чула на някой да му трябва.
Сега говорят евентуално да го изискват следващия месец за нощните клубове....

# 11 869
В Италия се иска сертификат за ресторант и транспорт на дълги разстояния (влак, ферибот, самолет), затворени басейни и термални такива. Говореше се да е задължителен за студените в университетите, но не знам какво решиха. За учителите също е задължителен, за да останат на работа.

# 11 870
  • При семейството си
Понеже в другата тема се спомена, но аз не можах да изясня за себе си как стоят точно нещата искам да ви питам.
Майка ми  е болна и под карантина въз основа на бърз антиген тест - всичко официално РЗИ и т.н.
Разбрах, че няма да й издадат сертификат ( това от прочетеното в другата тема ) защото тестът не е бил ПСР.
Възможно ли е това да бъде вярно? На мен ми се струва абсурдно да я карантинират и регистрират въз основа на бърз тест, а ако няма ПСР да не може да има сертификат

Да, сертификат и то с валидност 6 месеца се издава само на заразени, доказани с ПСР. Логиката каква е…не знам.

Едит: Фанфанито обобщи на база впечатленията си в ГТ в София. Посредствено, много.

# 11 871
  • Немция

В Англия освен за пътуване в чужбина не съм чула на някой да му трябва.
Сега говорят евентуално да го изискват следващия месец за нощните клубове....
Ще са нужни на различни места, свързани с обществения живот.
Ето, и на двете родителски срещи на двете ми деца можеше да влезеш със сертификат за ваксина или със сертификат за преболедувал, или да си тестван.
Проверява се.

# 11 872
У нас като привилегия е само на едно място,или ако има и други не съм чула.В онкологията,ваксинираните се приемат без пср тест.

# 11 873
  • Немция
Понеже в другата тема се спомена, но аз не можах да изясня за себе си как стоят точно нещата искам да ви питам.

Да, сертификат и то с валидност 6 месеца се издава само на заразени, доказани с ПСР. Логиката каква е…не знам.
По принцип всеки положителен тест, дори и антигенен да е, трябва да бъде потвърден с пср тест, който се счита за най-точен. Взема се дълбока проба от нос и уста.

Отделно в Германия пср тестовете на позитивните се секвенират.

# 11 874
Да речем, че е така. И какво предлагаш? Някаква работна теза имаш ли или просто си циклиш като развалена грамофонна плоча?
Предлагам преболедувалите да имат права минимум колкото ваксинираните. Предлагам всеки, който има антитела т.е. е преболедувал да има тези права и да не важат само 6 месеца. В Гърция уволниха 7000 души медицински персонал без да се интересуват дали сред тях няма защитени, а при толкова заразен вирус е нормално много от лекарите да са преминали през вируса. В България на много места притискат лекари, учители, а и хора с други професии да се ваксинират независимо от това дали са преболедували. Това не е нормално.
Пишеш щуротии. Гледай първо да се информираш както трябва преди да изразяваш мнение.
Първо, отказалите задължителна ваксинация в Гърция не са уволнени, а са в неплатен отпуск. Те могат да се върнат на  работа когато/ако  се ваксинират или преболедуват или пандемията приключи.
Второ - За хора прекарали инфекцията (- с ПСР или доказано с тест за антитела) или такива които не трябва да се ваксинират по медицински причини (това го решава комисия) задължението за ваксина отпада.
      И какви права те гонят пък тебе в България, където всеки има право на всичко Joy
      За пътуване в чужбина няма да ти се отвори парашута обаче. Там решенията ги взима държавата в която се каниш да влезеш. Та ако от утре Гърция реши да пуска само ваксинирани, и на челна стойка да застанеш все тая.
Решението за 6те месеца беше съгласувано и прието от различните държави (т. е. има споразумение между тях за тези 6м., което се взе най вече заради летния туризъм) . То не е самосиндикално решение на българското правителство.
Явно Дойче веле лъже: “Гърция: 7000 здравни работници са уволнени, защото не искат да се ваксинират”. В България на някои места се опитват да задължат добре защитени хора да се ваксинират. Има натиск върху лекари, учители, бармани, служители в офиси и т.н.   P.S. Пишеш невъзпитано. Помисли върху това.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 00:41 от Златен лев1

# 11 875
ПСР е по скъп в пъти от антигенния,държавата ни няма да плати за тях я....Оставят при необходимост сами да си ги правят хората....

# 11 876
Цитат
Решението за 6те месеца беше съгласувано и прието от различните държави (т. е. има споразумение между тях за тези 6м., което се взе най вече заради летния туризъм) . То не е самосиндикално решение на българското правителство.
Гейзерче, това последното можеш ли да го подкрепиш с някакъв линк? Че аз се скъсах да търся от къде се пръква този срок в приложението на Регламента - набор от данни за сертификатите. И не намерих такъв документ. Напротив, в сайта на ECDC пише, че преболедувалите са с имунитет от 1 година.
Подозирам, че е някакъв вътрешен на ЕК, а държавите го приеха тихомълком като срок.
ЕТИКЕТИ: ВАКСИНАЦИЯ СЕРТИФИКАТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

"Зелен паспорт" за туризъм - Това, което Гърция и 12 други държави от ЕС се споразумяха

Седемте приоритета ще бъдат изпратени на Европейската комисия, заяви в понеделник австрийският министър на туризма Елизабет Кастингер.

ин.гр

13 април 2021 г., 06:24 ч

Тринадесет европейски държави - включително Гърция - са договорили седем критерия за създаване на „зелен паспорт“ за туризъм, с цел прилагането му по -бързо и възможно най -единно на европейско ниво.

Седемте приоритета ще бъдат изпратени на Европейската комисия, заяви в понеделник австрийският министър на туризма Елизабет Кестингер.

По покана на министъра за първи път Австрия, Гърция, Кипър, България, Хърватия, Дания, Франция, Германия, Малта, Португалия, Словения, Испания и Италия обсъдиха приоритетите. За прилагането на "зеления паспорт" в телеконференцията им на 29 март.

Няма да има дискриминация

Две седмици по -късно 13 -те държави -членки на ЕС се съгласиха, че „зеленият паспорт“ трябва да бъде въведен най -късно до юни, като по този начин се улесни свободата на пътуване, докато пандемията продължава.  Трябва да се гарантира, че сертификатите се третират еднакво и че няма дискриминация, тъй като не трябва да има задължителна ваксинация на задната врата.

Това трябва да се постигне чрез безопасно и удобно за потребителя техническо решение, се казва в списъка с приоритети.  Освен това следва да се запази националната свобода на избор пред допълнителни свободи чрез „зеления паспорт“, която трябва да се разглежда на обща платформа, докато индивидуалните здравни данни няма да се съхраняват в централна база данни на ниво ЕС, а трябва да се съхраняват само в държавата -членка и никъде другаде.

Освен това целта е да се разработи трансгранично решение с трети страни и да се работи в тясно сътрудничество с туристическата и туристическата индустрия за въвеждането на „зеления паспорт“.

„Зеленият паспорт“ показва с един поглед дали някой е бил ваксиниран, възстановен или тестван и с един QR код, това трябва да се приложи по прост и удобен за потребителя начин на европейско ниво, докато решението „Какви са подробностите относно съоръженията, разбира се, се вземат от всяка държава -членка “, подчерта министърът.

По -специално, „зеленият паспорт“, който Европейската комисия иска да бъде готов за употреба от 1 юни, се казва, че включва три сертификата, а именно за ваксинация, за диагностичен тест (PCR или бърз тест за антиген) или за възстановяване (при най -рано 20 дни след първия положителен PCR тест).

Дигиталният документ ще бъде издаден безплатно, ще бъде валиден по време на пандемията и ще има високо ниво на защита на данните, тъй като ще съдържа само най-важните и свързани с Covid лични данни (напр. Идентификация на лицето, използваната ваксина, номер на партидата, дата и място на ваксинация / тест).

Няма да има централна база данни на ниво ЕС и притежаването на сертификата не трябва да бъде предпоставка за свободно движение или използване на транспортни услуги.

https://www.google.com/amp/s/www.in.gr/2021/04/13/economy/diethn … xores-tis-ee/amp/

Те май няколко пъти се събираха и дообсъждаха. Ама трябва да се ровя да намеря окончателните им решения.

Това е само за пътуванията. На местна почва всяка държава си решава за мерки и ограничения.

Златен лев1, от години живея изцяло в Гърция. Не ми трябва Дойче веле и нескопосани преводи за да знам какво се случва.  Хората са в αναστολή. Сам потърси и провери какво означава. Но не са уволнени. Не.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 01:29 от geizer

# 11 877
Гейзерче и тук го няма. Като ти остане време, потърси, ако го намериш, моля.
Търся за срока от 180 дни за преболедували. Не мога да изкопая документ, от който идва този срок в приложението към регламента.
---------------------
Tsve Ty, в нито един ЕС документ не е визиран този срок от 1 година. Би ли посочила документ, в който го пише, но да е за България, или на ЕС, не за отделни други държави. За да не говориш празни приказки.
Някъде да виждаш визиран срок за сертификатите на ваксинирани? Разбира се няма как да се прилагат извън срока на самия РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2021/953, който може да бъде удължен.
Ето ти Регламента, Приложение:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/HTML/?uri=CELEX:3 … R0953&from=BG
Скрит текст:
за ваксинирани:
Цитат
1. з) дата на ваксинацията, като се посочва датата на последната получена доза;
за преболедували:
Цитат
3. з) сертификат, валиден до (не повече от 180 дни след датата на първия положителен резултат от изследване NAAT);

Още малко от сайта на ЕС, да виждаш срок на сертификата за ваксинирани?
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/QANDA_21_2781
Цитат
За сертификат за ваксинация: тип ваксина и производител, брой поставени дози и дата на ваксинацията;
за сертификат за направен тест: тип тест, дата и час на тестване, място на тестване и резултат;
за сертификат за преболедуване: дата на положителния резултат от теста, срок на валидност.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 01:39 от Diorela

# 11 878
  • Далече
ще обясним за пореден път, че според най-новите изследвания това е възможно само в редките случаи на ваксинирани, които са се заразили и са развили симптоматика. не е масово.
Сигурни ли сте, че гледате най- новите изследвания?Някой пусна линк за данни от Ислания вчера и ето една каринка от линка:

Обще взето не потвърждава теорията,че са редки случаи на заразени след ваксина.Аз не вярвам, че ако нямаш симптоми и си ваксиниран и тестваш положителен , не заразяваш??

# 11 879
В България за къде трябва сертификат?
Досега не съм го показвала никъде. Нито ползвам някакви преференции като ваксинирана. Не че търся.

Общи условия

Активация на акаунт