COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 403
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 465
Кои нива са ниски? Тестването изобщо не е показател, защото масово се правят тестове от аптеката, които не са в системата. А болниците продължават да се пълнят, починалите са страшно много за толкова малко отчетени. Значи реално болните са много повече.
Болните реално са поне 7-8 пъти повече, но и по време на предишните вълни положението не е било по-различно. Процентно се движим доста по-добре.

# 12 466
Около 57 000 души участват и събират милиони лири за благотворителност,
О, и при нас има маратон, но по-малък. 5 часа го предават по националната телевизия. Преди съм участвала, напоследък ми е прекалено комерсиално. Преди пандемията бяха към 40.000 участника, но тази година 26.000. 93% от бягащите са имунизирани.

Скрит текст:

# 12 467
И как точно очакваме да отмине до средата на октомври? Някакви мерки ли спазваме, ваксинирани ли имаме? Даже и времето ще се влошава, та не можем да разчитаме и на него.
Напротив, моите очаквания са тепърва вълната да набира скорост. Нивата и сега са много високи, погледнете броя на хоспитализираните, интензивните и починалите. Тези цифри изобщо не говорят за обръщане на кривата. А тепърва започва училището. Всички знаем какво се случи миналата година, когато учениците се върнаха присъствено. Да уточня преди някой да е скочил, че хвърлям вината за вълната върху децата: не, децата не са виновни. Просто училището се превръща в пресечна точка на много мрежи и контакти. Нормално е оттам да последва пик. А при тези и без това високи нива, не ни очаква нищо хубаво.

# 12 468
Още по-интересно е как при толкова заразен вирус не стигнахме до нивата на предишната вълна. В момента са много по-ниски.
Защото много хора го изкараха и имат естествен имунитет.

# 12 469
Около 57 000 души участват и събират милиони лири за благотворителност,
О, и при нас има маратон, но по-малък. 5 часа го предават по националната телевизия. Преди съм участвала, напоследък ми е прекалено комерсиално. Преди пандемията бяха към 40.000 участника, но тази година 26.000. 93% от бягащите са имунизирани.

Скрит текст:

Поастнах статията с маратона, защото живота се върна към "нормалното".
От август се върнаха и всички музикални фестове, които са по 3 дни и с дневен капацитет 50 000.

Който както иска да разбира ваксинирането.....

# 12 470
Кои нива са ниски? Тестването изобщо не е показател, защото масово се правят тестове от аптеката, които не са в системата. А болниците продължават да се пълнят, починалите са страшно много за толкова малко отчетени. Значи реално болните са много повече.
Болните реално са поне 7-8 пъти повече, но и по време на предишните вълни положението не е било по-различно. Процентно се движим доста по-добре.
Напротив, процентно смъртните случаи в момента като дял от отчетените заразени преди 2-3 седмици са много повече, отколко при предишните две вълни. Качих графики преди два дни, от които това се вижда съвсем ясно. Което означава или по-висока скрита заболеваемост, или по-висока смъртност от Делта, или и двете. Категорично ясно е , че нямаме намаление в смъртността спрямо заразените, каквото се наблюдава при ваксинираните нации.

# 12 471
Имаме драстично намаление на заболеваемостта. Смъртността до момента също е видимо по-ниска.

# 12 472
Имаме драстично намаление на заболеваемостта. Смъртността до момента също е видимо по-ниска

Отвори и сравни графиките

UK
https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/ … s/united-kingdom/

България
https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/ … itories/bulgaria/

# 12 473
Имаме драстично намаление на заболеваемостта. Смъртността до момента също е видимо по-ниска

На второ място сме по смъртност след макетата в Европа и на първо място в ЕС. И така от доста време!

След нас са Черна Гора и Босна, демек челната петица е от слабоваксинирани балкански "китки".

При тези цифри щях да си замълча и натискам парцалите за "по-ниската смъртност"!

# 12 474
Абсолютно, зарадва ме и мен тази новина. Миналата година имаше толкова отказани събития. Движим се напред  Nature High Brightness  Само да опазим училищата, другото въобще не ме вълнува като че ли толкова.

# 12 475
Абсолютно, зарадва ме и мен тази новина. Миналата година имаше толкова отказани събития. Движим се напред  Nature High Brightness  Само да опазим училищата, другото въобще не ме вълнува като че ли толкова.

Всички събития се върнаха в "календара" от август.
Училищата вече започнаха нормално.
Ковид вече не е "водеща" новина дори по вестниците.

# 12 476
Да ви кажа във ФБ поне не си личи ползата от ПО, ама никак. Масово пишат неграмотно, цинично, агресивно (по повод вируса) и то не пунктуация , ами бъркат правопис на думи масово , при това уж висшисти. Трагично е, особено пишещите за ДО, които са против се чудя каква полза виждат в ПО на децата си. Пак казвам, това са хора уж с уважавани професии. Та колко повече да изгубят децата, като родителите нищо не са получили почти от ПО.

За Делтата  мисля сме малко след началото, но не сме стигнали пик. Към октомври може и да почнат да падат числата. За съжаление починалите отсега са много (прекалено, драстично) като процент от заболелите. Не искам да мисля какво ни чака.
Дори да мине Делта, ще има месец-два затихване и глътка въздух. После ни почва Мю. Вече е бил засечен в Гърция и Турция -съседни държави, гранични, не са някъде си. Няма начин да не дойде у нас, но това ще стане, като избутаме Делтата, направи си поразията и дава път на другия. Ако има бустери те ще са с Делтата съобразени, дано вземат и  от Мю щом е засечен каквото трябва и него също го включат в бустерите. То се е видяло най-рано другата година ще има такива, ако до нас стигнат.
И така до безкрай си мисля. За жалост почвам да вярвам , че Ванга е наистина го е казала, а жената дето уж дава интервюто е жена на осиновения син на Ванга, и е била и лекар цял живот най-важното. Та..не , че нещо, ама...кой се усетил да се махне е направил добре. Ние сме просто...обречени си мисля понякога, няма как да се разберем с повечето около нас и приемем да оцеляваме заедно.
Като бях с бан четох темата и не можех да пиша. Тук имаше дискусия как чужденци се засилили да идват да живеят у нас, защото видиш ли няма мерки, дишат свободно и живеят нормално. Ти да видиш... аз друго мисля, няма да им стъпи у нас крака дори на почивка. А малкото хора , с които се разбирам по въпроса за вируса, всички съжаляват , че са останали тук, особено сега.
И се сетих за мигрантите...ами тях ги забравихме. Кой ги ваксинира, преглежда , а тези дето влизат и никой ги не знае...

# 12 477

Всички събития се върнаха в "календара" от август.така е
Училищата вече започнаха нормално. училищата са от 15- ти септември
Ковид вече не е "водеща" новина дори по вестниците. не може вечно да се живее в страх
Интересно  ми е като тръгнат учениците дали ще има нова вълна. Много ми се ще да вярвам, че вече всичко ни е зад гърба, но докато не минат зимните месеци с типичните грипни вируси е рано за надежди.

# 12 478

На второ място сме по смъртност след макетата в Европа и на първо място в ЕС. И така от доста време!

След нас са Черна Гора и Босна, демек челната петица е от слабоваксинирани балкански "китки".

При тези цифри щях да си замълча и натискам парцалите за "по-ниската смъртност"!
Това винаги е било така. Няма как в момента това да се промени. Трябва дългосрочна политика в тази посока. Ето как е било през 2016 година.

# 12 479
Златен лев, защо имаме процентно повече починали спрямо заразени, като се съобрази времевото отместване, отколкото в предишните две вълни? Защо изведнъж общата смъртност стана фактор, но пък не беше, когато започна английската вълна , а такава тук нямаше?

Общи условия

Активация на акаунт