COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 043
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 795
  • София
Не, това е позиция, озвучавана много пъти, и то от всякакви други "борци срещу медицинския фашизъм".
Светът се бори с вируса, ние пак се борим с тоталитаризма - това си знаем, с това се борим.
Интервю с д-р Яна Шишкова за медицинския фашизъм и новия тоталитаризъм

# 12 796
  • София
Тя е, да, аз за нея точно писах вчера, че много се ядосвах как се излага с идиотската наци-риторика и с глупавите примери за натиск върху учителите за ваксиниране. Защото принципно също съм на позицията, че не бива да има ДО, само че такова говорене изобщо не ни помага на тезата.

# 12 797
  • София
За натиска върху учителите съм съгласна, че го има и хич не ми харесва. Ако на мен започнат всячески да ми приказват на работа, да ми обясняват, да ми слагат аватари, да ме гледат накриво или всякакви позитивни и негативни сигнали с цел да ме принудят да се ваксинирам, и аз ще застана на контра. Все едно сме по време на соца и партийната организация е взела някакви решения и е дала задача на структурите да ги сведат на колектива и да изпълнят решението. Ми, сори, ама имАла съм акъл да завърша висше образование - имам акъл и да усетя кога ме притискат!

# 12 798
  • Насред хаоса
И нашите двама близки се оправиха, без болница и без големи драми. Какво сега, да се срамуват ли, че са го прекарали, че и без ваксина на това отгоре?
Разбира се, че не е срамно да си преболедувал коронавируса леко и без последствия -  неваксиниран, неспазващ мерки или какъвто и да си.
Срамно и скандално е някой да ползва това като довод, убеждавайки другите колко безобиден е този вирус и колко излишно е да се пазят от заразяване и боледуване, защото някои от тези, другите, може да нямат този късмет и да платят скъпа цена за това, че са повярвали. В това е тънката разлика.
А, и къде точно е споменато, че познатите на другата съфорумка или моите използват като довод и се фукат? Изглежда, вече и самият факт, че има такива, не е добре, защото може да се изтъкват и да пречат по тоя начин. Само че аз не знам да има нормален човек, който да се хвали, че е прекарал каквото и да е. Някой каза нещо за интерпретациите, та не е зле да го разтълкувате и за себе си.
Анди, натискът го има и не е само върху учителите. А такъв натиск поражда много въпроси.

# 12 799
От новините преди малко: в Англия от 51000 починали от Януари до Юни с две дози са 258. Средна възраст на починалите 84 години.

# 12 800
  • Там,където се събуждам щастлива.
Интересно защо в Нидерландия не съм усетила натиск, както и другите около мен по отношение на ваксинацията.
Ние сме винаги наобратно. И винаги неоправдани.

# 12 801
  • Насред хаоса
Защото си взела решението самостоятелно, без никой да ти пили на главата. Така си го усещала, така си направила. Ако беше на друго мнение, щеше да го усетиш.

# 12 802
Защото си взела решението самостоятелно, без никой да ти пили на главата. Така си го усещала, така си направила. Ако беше на друго мнение, щеше да го усетиш.

Не е вярно. Аз бях една от последните с ваксинация, защото нямаше свободни часове, а след това бях 7 седмици в България.
За колегите беше странно, защото те взимаха свободни часове и отиваха. Мен ме устройваше, че имам сертификат за изкарала, защото пътувах с кола и бях в лятната ни къща, без д а виждам хора. Знаеха, че нямам ваксина и Въореки това една дума не съм чула. От шефът ни също. Имахме колега, който юни си каза мнението пред групата ни. Двама казаха тяхното и ..се забрави.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 08:53 от Kalinka

# 12 803
  • Насред хаоса
Решила си била, че ще направиш така, а не иначе. Тоест, било е въпрос на време да го направиш. Ако беше казала, че няма да се ваксинираш, вероятно отношението е щяло да бъде друго.

# 12 804
Решила си била, че ще направиш така, а не иначе. Тоест, било е въпрос на време да го направиш. Ако беше казала, че няма да се ваксинираш, вероятно отношението е щяло да бъде друго.

Добавих за колегата по-горе, който беше решил.
Проблемното е, че ние сме нация, която си навира човката в чинийката на другите. Не, Ковид.

# 12 805
  • Насред хаоса
Именно, де. Кой какво ще реши, си е негова работа. Та след като някой е решил така, без никой да го кара, е редно да остави същото право на другите да решат иначе и да не си вре човката.

# 12 806
  • София
Гледам, че доста здраво сме се омазали. Отново. На някои им се привижда плато, но и в неделя имаше над 50 починали, днес 139, хоспитализираните са почти 5000, интензивните към 400. Не знам какво ПО мислят, но вече може и да е късно за мерки, докато се подмотват, заради предизборните си истории. Точно на ниво края на ноември миналата година сме.

# 12 807
  • София
От новините преди малко: в Англия от 51000 починали от Януари до Юни с две дози са 258. Средна възраст на починалите 84 години.
За Англия по-скоро ме интересува, и Лейдито да каже, ако има инфо, от заразените и починали от 1 юли досега колко са ваксинирани починали?

# 12 808
Именно, де. Кой какво ще реши, си е негова работа. Та след като някой е решил така, без никой да го кара, е редно да остави същото право на другите да решат иначе и да не си вре човката.

Това сигурно е прекрасна ситуация, когато нещата вървят. При 20% ваксинирани и толкова много починали, разностранни послания, явни неистини, лекари знаещи малко, но говорещи, като професори...на много хора не им остава друго освен да се опитват да убеждават, защото и те са в кюпа. Виж, ако нещата бяха, като тук...да, да ги оставят да правят, каквото искат.

Днес ще обяват използването на кода за ресторанти и културния сектор. Тестовете са безплатни. Вчера имаше мърморещи по телевизията за свободата им. Не стига, че имат избор, но си мислят, че в момент на пандемия можем да живеем , като през септември 2019г. Ами, ако искаме ПО, да не се затварят ресторанти и всичко да е максимално отворено, няма как да стане поне една клечка да използват.

# 12 809
@Ladybird_ мерси за обяснението.В САЩ училищната система е силно децентрализирана и голяма част от решенията се взимат на ниво училищен дистрикт, което е обикновено един голем град или няколко малки. При нас родителите са разделни на две групи - за и против тестване в училище и бомбадират ръководството с писма и емайли за и против. (Родители против масово тестване има не само в България!) Аз не мога да преценя дали има смисъл от постоянно тестване или не. Засега решиха да тестват два пъти седмично децата, които тренират спортове с близък контакт (например борба) и евентуално говорят да тестват класове , в които има положително дете. Но на този етап не предвиждат да правят два пъти седмично тестване подобно на повечето страни в Западна Европа. Ще видим какво ще стане като се увеличат случаите на ковид..

В Англия общественото здравеопазване е централизирано, въпреки, че се управлява от различни тръстове.
Масовото тестване е част от националния план за борба с пандемията и се финансира от правителството.
Именно централизацията /няма здравни каси, застрахователи/ им помага в случая с пандемията да налагат масови медицински мерки.

Днес се очаква БоДжо да представи "зимен план за Covid", включително какви действия ще бъдат предприети, ако NHS е изложена на риск да бъде претоварена.

Общи условия

Активация на акаунт