COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 876
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 080
  • София
То не трябва да има затваряни на отделения, но се налага. Защото като се напълни Ковид отделението, не строят ново, а използват някое друго отделение.
Неприятно, но факт.
И от това страдаме всички. Ваксинирани, неваксинирани. Всички.
Точно това не трябва да правят.

Хората, които поради мед. причини не могат да се ваксинират с нито една от 4-те налични ваксини, са изключително малко. Говоря за истински, реални причини, а не "причини" в стил "на едно място прочетох, че не трябва да се ваксинирам".

Ли-Лу, точно. Защо ваксинирани, които имат някакви заболявания, налагащи болнично лечение, трябва да страдат заради неваксинирани, които основно пълнят болниците?

# 13 081
  • София
milenaka, съгласна съм с написаното от теб. Но как да стане, като идват много хора сКовид, нуждаещи се от хоспитализация?
Не могат да им кажат Да сте се ваксинирали.
Ли лу, права си, и аз не виждам стреснати от спиране на плановите операции и всякакви лечения. А трябва точно това да ни плаши.
Нали тук много потребители твърдят, че народът се е психирал от Щаб, от математици, от не знам още кой. Аз психирани не виждам.

# 13 082
Ли Лу, ти скоро качи готина инфографика при какви проценти заетост на леглата какви мерки ще въвеждат. Щото австрийците нямат нови легла да откриват, да питат нашите да им обяснят. Не е честно, от позицията на ваксиниран и спазващ мерки на 100% от година и половина да се съглася, че при налично решение на проблема, трябва да страда здравната система и обслужване на хората.

# 13 083
  • София
Дори да не се налага да се разкриват нови отделения, плановите операции се спират като по време на грипна епидемия. Няма никакъв смисъл отделението да се напълни с пациенти, които освен за планова операция ще се заразят и с ковид отнякъде и това може да влоши нещата с операцията.

# 13 084
  • София
Ще им откажат хоспитализация като стой та гледай. Както на моя мъж му казаха за болница сте, ама място нямаме, така и на другите. Извинявайте, ама човек преценил без медицински причини ( това е мнозинството) че няма нужда от ваксина си поема риска . Да сте забелязали, че в БГ на практика мерки няма. А да сте забелязали, че масата хора неспазващи мерки отказват и ваксини. Единици сме тия пак казвам, които ги спазваме. На мен ми писна да се дразня и ядосвам и да обяснявам на детето си защо само то е с маска, а другите не са.

# 13 085
За мен най-големият абсурд е, че сме седяли вкъщи в хоум офис, хоум скулинг, в локдаун и не знам си какво не заради децата и здравите, младите, активните. А сега у нас точно възрастните и болните не са ваксинирани и явно чакат целият свят да ги пази.

Няма да стане, съжалявам - хората се измориха. Особено навън, където ни тормозиха с какво ли не. И е било основно заради рисковите групи. Ок, не искат да се ваксинират, но да ни оставят на мира вече. Масово хората около мен са на това мнение, дори и неваксинираните в Австрия. Писала съм, че имам такива приятелки и уважавам решението им, но те не изискват нищо и не очакват.

Cygnus, при нас вълната не е започнала. Дори не си въобразявам, че ще е по-различно, просто забавяме. Силно се надявам да съм изненадана, но едва ли.

# 13 086
  • София
Официалната версия беше, че сме пазили старите. Емоционалната версия. Иначе беше заради това, че вирусът беше непознат и трябваше държавите да се застраховат да не стане много по-зле. То и така си беше зле. На нас лекинко ни се размина първия път, но през последната половин година хората изтрещяха и вече не им пука ни за млади, ни за стари, не за никого.
Ето, днес си излязоха данните за съотношението ваксинирани/неваксинирани по болниците. Какво повече има да говорим - ваксинираните в болница са съвсем малко число.

# 13 087
Toва на снимката е от вчерашния концерт на Лили Иванова в Пловдив. Разумно ли е според вас да се провежда подобно събитие на фона на развитието на делтата у нас? Съвсем спокойно могат да бъдат спестени подобни концерти и събирания с толкова народ.  Явно е много трудно да сме разумни и да не неглижираме ковид.

# 13 088
  • София
milenaka, съгласна съм с написаното от теб. Но как да, стане, като идват много хора сКовид, нуждаещи се от хоспитализация?
Не могат да им кажат Да сте се ваксинирали.
Скрит текст:
Ли лу, права си, и аз не виждам стрснати от спиране на планови те операции и всякакви лечения. А трябва точно това да ни плаши.
Нали тук много потребители твърдят, че народът се е психирал от Щсб, от математици, от не знам още кой. Аз психирани не виждам.
Така е, не могат. Затова приемат докато могат. Но то и с увеличаване на ковид-отделенията пак ще се стигне до този момент. Но ако не се увеличат, ще се лекуват и другите болести, а ако се увеличат – няма да се лекуват. Затова нека не се увеличават. Както гърците (а май и други) казаха – няма ваксинираните да плащат за неваксинираните.

Да пусна ли снимка от US Open?

# 13 089
  • София
Мери, невъзможност за ваксиниране по медицински причини (ама истински, научни, доказани в изследванията) надали има и 1%. Масово народът не се ваксинира, защото: те пък ще ми кажат; ваксините убиват; аз ще изчакам малко; пландемия е; фармата само печели.
Знам, че е студенокръвно, но не мога да поставя присъственото обучение на децата ни пред здравето на тези, които са решили да не се пазят сами.

# 13 090
  • София
Реално тези, които не се ваксинират не мислят за тези с медицинските причина. Защото именно те сега стават причина за препълване на болниците, а когато са препълнени и без това издишашата ни здравна система не може изобщо да се справи. Та те поставят себе си преди всички останали. И казват нали плащам здравни осигуровки - ще ме лекуват като трябва. Що за мислене?!

# 13 091
  • София
Сега може и да бъда критикувана, но аз също се подадох на страха от ваксинацията при голямата ми дъщеря, която е с увреждания.
Ако бяхме в друга държава, тъй като имам приятелки с деца като моето там, ми ваксинират се.
Аз разговарях с лекари. Като изредя диагнозите на детето и следва :Я по- добре не, а и тя е преболедувала.
И това лекари, които са твърдо за ваксиниране.
Ами хвана ме страх.
И така...
Та ще се числи тя явно в процента неваксинирани по лекарска препоръка.
А фактът, че трябва поне 3ма човека да я държат и да я ваксинират насилствено, още повече утежнява нещата. Много.
Затова и ще е дистанционно, затова и пазенето е голямо. Не само от Ковид, а от всичко. Защото като е болна, нито може да каже какво чувства, нито нищо.
И така.

# 13 092
по- добре не, а и тя е преболедувала.
Не се тревожи, тя си има защита. Другата година, ако пуснат лекарството във форма на инжекция с антитела, също може да е опция. Не е ваксина, действа на друг принцип, но е рано да се каже.

Дистанционно ти препоръчаха ли или ти така прецени?

# 13 093
  • София
Валенцето, ти изобщо си коренно различен случай. Масовите причини за отказ от ваксинация са съвсем различни.

# 13 094
  • София
Мери, невъзможност за ваксиниране по медицински причини (ама истински, научни, доказани в изследванията) надали има и 1%. Масово народът не се ваксинира, защото: те пък ще ми кажат; ваксините убиват; аз ще изчакам малко; пландемия е; фармата само печели.
Знам, че е студенокръвно, но не мога да поставя присъственото обучение на децата ни пред здравето на тези, които са решили да не се пазят сами.
Точно това имах предвид, когато написах за истинските причини. Имаме различни ваксини, които действат по различен начин, но изведнъж всички се оказват неподходящи. Със същите заболявания хора в ЕС се ваксинират, но при нас се оказват противопоказани. Е не сме извънземни.

Общи условия

Активация на акаунт