COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 876
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 140
  • София
Това с маските на открито ми идва в повече на мен, но всеки с разбиранията си.

# 13 141
То да беше само във Варна,ок.В столицата,същата история.
Предполагам, че не е само там. Но снимките от Варна са доста потресаващи. Лошото е, че коментарите под снимките също са потресаващи - хората подкрепят откриването на учебната година по този начин и казват даже браво.
Аз малкия не го пуснах днес и подадох молба за ДО. Има качени снимки от празника им. Много добро решение съм взела. Деца, родители, всичко на куп. Мерси!
Големия ще ходи присъствено защото е ваксиниран.
Не знам как ще се развият нещата с тази учебна година - аз не съм оптимист. Този непукизъм, нежелание за никакви мерки, не вярвам да ни доведе до нещо добро.

# 13 142

Мене миналото лято ме зарази кашлящ, видимо болен (прежълтял беше чак), без маска  човек в междуградски автобус.
На фона на 10те пътника които бяхме, не беше и единствен без маска.
За едночасово пътуване иде реч. Как пък не можаха да изтърпят по една маска??
Не знам дали е заразил и други ама...

Гейзер, този автобус-ковидарник в България или в Гърция беше? Сигурно излишен въпрос, но ми е интересно дали и в Гърция има тарикатлъци.
В България беше. София - Перник за протокола.
Тарикати има навсякъде. В Гърция с много контрол и глоби постигнаха всичко. И на работа повечето ги следят да са с правилно поставена маска. По автобуси и спирки имаше много сериозен контрол.
Аз съм във малко село в Гърция. През повечето време е свободия. Но появят ли се случаи в района, започват и проверки. Щат не щат, слагат маските и спазват мерките. На никой не му се плаща 300€ и нагоре глоба.
Иначе единствената разлика е че гърците имат повече страх от полицията. А и повече хора приемат Ковид като сериозно заболяване, а не като леко грипче.

# 13 143
  • Бургас
Снимките във Варна са на първолаци, а другите на почти пълнолетни хора.
И? Нашите първолаци (училището на малкото) бяха едно върху друго, родителите също. Ми поне между класовете да имаше място, а родителите да са извън двора. Ама не. Що да си дават зор.

# 13 144
Снимките във Варна са на първолаци, а другите на почти пълнолетни хора.
И? Нашите първолаци (училището на малкото) бяха едно върху друго, родителите също. Ми поне между класовете да имаше място, а родителите да са извън двора. Ама не. Що да си дават зор.
Ами да, децата са първолаци.  Но възрастните накачулени един върху друг, не видях никой с маска - добър пример дават определено.

# 13 145
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ваксинация Нидерландия : https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bijna-82-procent-va … Fwww.google.nl%2F

ОФФ топик, ама раждане в домовете няма от вече 20 години, колкото съм тук. А дали е било ок или не, оставям на специалистите. Факт е, че при проблем за минути даже хеликоптери летяха от островите, и мноооого деца са се раждали, което не е пречело на жените тук да го намират за нормално нещо. Сега, че нашите идеи са други е друго нещо..

И аз познавам българи оплакващи се от тукашното здравеопазване, че не им дават веднага антибиотик, не ги приемат на минутата или не удовлетворяват желания, като мерене на антитела. По какви ли не причини съм имала досег със специалисти и знам, че на следващия ден бях с махната киста на гърдата, половинката с какви ли не неща също веднага...Мразя ходене по лекари и го правя, когато се налага. Ненужни лекарства не пия. Не ми ги й предписват. Слава Богу!

# 13 146
http://m.dnes.bg/obrazovanie/2021/09/15/zaradi-merkite-ohrana-i- … e-v-sliven.503817 Родители бойкотират мерките в Сливен и влизат в двора на училището, намесила се е охрана и полиция.

# 13 147
Цитат
По какви ли не причини съм имала досег със специалисти и знам, че на следващия ден бях с махната киста на гърдата
Не само от българи съм чела оплаквания.Всякакви националности.Имам чувството,че ти или си имала късмет,или  (мое лично мнение) в малкият град е по-достъпно,лесно и спокойно.От развитите страни Сащ и Нидерландия са мерило за скъпо и недобро здравеопазване.Аз затова вече не се оплаквам от нашето.
Не си спомням писах ли го,но едно отделение в онкологията в София,ще бъде направено за ковид болни.Д-ри коментират,че няма да си гледат техните пациенти.....

# 13 148
Не знам пускана ли е тази информация: "Епидемичен взрив в шивашки цех в Бургас"
https://bnr.bg/post/101527302/epidemichen-vzriv-v-shivashki-ceh-v-burgas
 Отбелязва се, че никой не е имунизиран освен управителя на цеха.

# 13 149
  • Сан Франциско
На мен ми стана лошо от едната снимка от Варна, на която жена се е навела и си е навряла лицето в това на детето…съмнява ме да е майката, по-скоро учителка или директорка.

Аз винаги мрънкам срещу здравната система в САЩ - това е едно от нещата, които не харесвам. Обаче, за тежки, сложни и скъпи случаи рядко имат грешка.

# 13 150
  • Пловдив
1862 са новите случаи, тестовете са 24 745. Починали - 65, хоспитализирани - 4582, в интензивни отделения - 396.

# 13 151

Взрив, бум, тряс - въобще прочете ли го?

# 13 152
Браво на гръцкото правителство. Нашите демагози политиците всички са в предизборна кампания от месеци, дори > от година и никой няма да посмее да наложи мерки и контрол и санкции. Какъвто народа такава и държавата. Не случайно сме най-зле по всички показатели.

# 13 153
1862 са новите случаи, тестовете са 24 745. Починали - 65, хоспитализирани - 4582, в интензивни отделения - 396.

За сравнение само. Баден Вюртемберг е с население 11 милиона. Имат нови мерки от 00:00 часа, т.е. след малко.
„Предупредителното ниво“ се обявява, когато 250 легла за интензивно лечение са заети с пациенти с ковид в два последователни работни дни или когато осем на 100 000 жители са приети в клиника със симптоми на корона в рамките на пет дни.  Тогава неваксинираните хора могат да посещават обществени събития, музеи, театри, кина или ресторанти само с отрицателен PCR тест и трябва да плащат за него сами.  Бързият антиген тест вече не е достатъчен като доказателство.
В "предупредителното ниво" има и ограничения за контакт за тези, които не са били ваксинирани и тези, за които не е доказано, че са се възстановили.  Едно домакинство може да се срещне с още петима души.  Двойките се считат за едно домакинство, дори и да не живеят заедно.
Изключение от броя на хората за срещи и задължението за PCR тест са тези, които са се възстановили от ковид или са ваксинирани, деца и юноши до и включително на 17 години, хора които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини, бременни и кърмещи жени.

Ако повече от 390 легла за интензивно лечение са заети с пациенти с корона в два последователни работни дни или ако случаят на хоспитализация е дванадесет в пет последователни работни дни, се обявява „нивото на тревога“.   Тогава, освен правилата от „предупредителното ниво“, важи Т.нар. правило 2G.  Всеки, който не е бил ваксиниран или не е възстановен, няма да бъде допуснат до съответното място, дори и с отрицателен PCR тест.

Правилото 2G се прилага за:

- Публични събития като градски фестивали и фирмени и клубни тържества
 - Културни институции като галерии и музеи
 - Търговски панаири и изложения
 - Заведения  и игрални зали
- Съоръжения за отдих, увеселителни паркове, сауни, бани и спортни съоръжения
- Автобусни пътувания, въжени линии, обиколки с лодки и др.)
- Извънкласни занимания като музикални или художествени училища
 - Спорт
 - Дискотеки и клубове
 - Публични домове

Изключения се прилагат в „ниво на предупреждение“ за супермаркети, бензиностанции, религиозни събития, услуги за тялото, пансиони и хотели, както и автобуси и влакове.  За фризьорския салон е необходим PCR тест като доказателство за тези, които не са били ваксинирани и тези, които не са се възстановили.  За нощувки в хотели, общежития и пансиони се изисква PCR или антигенен тест, който трябва да се подновява на всеки три дни.  В църквите и като цяло на религиозните събития няма ограничения.
Неваксинираните и непреболедувалите ще могат могат да пазаруват в магазини за стоки, които не са от първа необходимост с бърз антиген тест.

В ниво "тревога" неваксинирани и непреболедували могат да се срещат само с един човек.

Министърът на здравеопазването на Баден Вюртемберг Манфред Луча посочи във вторник, че 95 % от пациентите с Covid 19 в интензивни отделения са неваксинирани и заяви, че става въпрос за защита на неваксинираните, но мерките са и мотивация за ваксинация.

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/neue-corona-ver … ttemberg-100.html

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 01:09 от Анонимен

# 13 154

Взрив, бум, тряс - въобще прочете ли го?
Да, прочетох го. И тук също го прочетох https://coronavirus.bg/bg/news/2467

Общи условия

Активация на акаунт