COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 926
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 245
  • София
Възможността за избор е смазваща, за хората, които не могат да го направят

И затова и слушат лидерите, а те нашите "лидери" дадоха доста сбъркани послания

Предлагам на тези хора, да слушат западните лидери. Ето един Макрон, той не би позволил Франция да загине. Та той е обявил ваксините за задължителни за всички здравни работници

Тези, които слушат лидерите отдавна са ваксинирани. Не съм чула лидер да не призовава за ваксинация.

# 13 246
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не съм чула лидер да не призовава за ваксинация.

Според теб, защо го правят, Клер ?

Може би искат да си уморят здравните работници и учителите

# 13 247
Няма данни, че ще увереди или навреди ваксината, къде си го измисляте, наистина?
За сметка на това има доста официални,вкл. Вече и българско проучване за увреждания от ковид при деца!

# 13 248
  • София
Не съм чула лидер да не призовава за ваксинация.

Според теб, защо го правят, Клер ?

Може би искат да си уморят здравните работници и учителите

Отговарям на твърденията ти, че тези, които не могат да направят сами избор, слушат лидерите.  Мотивацията на лидерите да говорят едно или друго няма нищо общо.

# 13 249
Какво по-различно пише там, Софти?
Чудите се за какво да се хванете. Питам защо искат официално одобрение при това положение.

Когато одобриха ваксината за деца 12-15г. в UK ваксинираха само децата с тежки здравословни проблеми, които преди това бяха екранирани за година и половина - тя беше спасение за тях.

Миналата седмица се взе решение да се ваксинират и здрави деца, но само с една доза, тъй като страничните ефекти се проявяват след втората, а ваксинацията при деца не е от голямо медицинско значение, но пък ще спомогне за ПО.

Ако нямаше ваксина одобрена за тази възраст това няма как да стане.

Същото е и при одобрението на ваксина за бебета и малки деца - има одобрен за използване препарат, а дали ще се използва и при кого се взема друго решение.

Одобрението не е равно на масово използване.

# 13 250
Напротив, има общо.

Всеки лидер иска здрав народ, силна държава и добри специалисти

А не разпадаща се и умираща здравна система, която не може да насмогне на болните хора

Още повече, че ако си здравен работник и не искаш ваксина, значи че не само, че си некомпетентен, но и не вярваш на системата, за която работиш и медицината, чийто представител си. Което е парадокс и говори, че си пълен търгаш

Като много от нашите тук

# 13 251
Ако ваксинацията за възрастовата група от 12 до 15 г. на здрави деца не е от голямо значение, защо тогава се прилага?

Всеки лидер иска много приходи в бюджета и възможно най-малко разходи.

# 13 252
да, което зависи от това да са здрави хората, за да има работна ръка и силна здравна система

# 13 253
Пак нещо не сте разбрали - натиска за ваксинация на бебетата е защото те са най-уязвими за ковид сравнено с деца в други възрастови групи. Въпрос на преценка е отношението риск/полза и за това ще се вземе решение като минат всички изпитания.

# 13 254
Англия
Новите оценки на Службата за национална статистика, които разглеждат колко хора изпитват специфични симптоми* на Covid след дълго време (вместо да се самодиагностицират с дълъг Covid), дават много по-ниски цифри за това колко хора може да страдат от това състояние.

Long Covid все още не е добре разбран и няма окончателна клинична диагноза, така че този анализ не е последната дума по въпроса.

Но това предполага, че дългият Covid може да е по -рядък, отколкото се твърди по -рано въз основа на данни на ONS.

ONS изчислява, че 5% от хората, заразени с коронавирус, все още изпитват симптоми* три месеца по -късно, в сравнение с 3,4% от хората в тяхното проучване, които не са дали положителен тест за коронавирус.

Това предполага, че приблизително 1,6% от хората, заразени с коронавирус, все още изпитват симптоми поради коронавирус три месеца по -късно, тъй като процентът при заразените е с 1,6 процентни пункта по -висок от този при хората, които не са били заразени.

Не всички хора, изпитващи тези симптоми, са ги имали през цялото време-около 3% от хората, които са имали положителен тест, съобщават за дългосрочни симптоми на Covid през трите месеца (срещу 0,5% от хората, които не са дали положителен тест).

Това е значително по-ниско от оценките, основани на самодиагностика на дълъг Covid.

Този анализ е бил използван преди, за да се изчисли колко хора са имали дълъг Covid, предполага, че около 12% (един на всеки девет) заразени хора биха казали, че са го изпитали.

*ONS разглежда следните 12 симптома: треска, главоболие, мускулни болки, слабост/умора, гадене/повръщане, коремна болка, диария, възпалено гърло, кашлица, задух, загуба на вкус и загуба на миризма.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-58581105

# 13 255
  • София
Лейди, има ли някъде анализ или информация дали и колко от двойно ваксинираните, заразени поне 14 дни след поставяне на втора доза изпитват лонг ковид, застрашени са от инсулти, инфаркти, тромбози?
Мерси!

# 13 256
Рони въпросът е дали въобще има хора със завършена ваксинация с лонг ковид? Ако изключим тези на които ваксината не е подействала?

# 13 257
Не, мисля, че даже тъкмо заради това се препоръчва и на изкаралите го да се ваксинират

# 13 258
Лейди, има ли някъде анализ или информация дали и колко от двойно ваксинираните, заразени поне 14 дни след поставяне на втора доза изпитват лонг ковид, застрашени са от инсулти, инфаркти, тромбози?
Мерси!

Точно такава статистика не съм чела, но:

Пълната ваксинация срещу Covid-19 не само намалява риска от забокяване, но и инфекция, която се превръща в дълъгаCovid, показват изследвания, ръководени от King's College London.

Това показва, че при малцинството от хората, които получават Covid въпреки две дози, шансовете за развитие на симптоми, продължаващи повече от четири седмици, се намаляват с 50%.

Това се сравнява с хора, които не са ваксинирани.

Много хора, които получават Covid, се възстановяват в рамките на четири седмици, но някои имат симптоми, които продължават или се развиват седмици и месеци след първоначалната инфекция - известни като дълъг Covid. Това може да се случи, след като хората изпитат дори леки симптоми след заразяване с коронавирус.

Изследователите, чиято работа е публикувана в The Lancet Infectious Diseases, казват, че е ясно, че ваксинациите спасяват животи и предотвратяват сериозни заболявания, но въздействието на ваксините върху развитието на дълготрайни заболявания е по-малко сигурно.

Те анализираха данни, събрани от приложението Zoe Covid Study на Обединеното кралство, което проследява симптомите, съобщени от хората, ваксини и тестове.

Това означава, че между декември 2020 г. и юли 2021г.е проследено здравето на повече от 1,2 милиона възрастни, които са получили една доза ваксина и 971 504, които са получили две дози през този период.

Само 0,2% от хората двойно ваксинирани са казали, че са имали инфекция с Covid след ваксинацията (2,370 случая)
    От 592 напълно ваксинирани хора заразени с Covid, които продължават да предоставят данни повече от месец, 31 (5%) продължават да имат симптоми на дълъг Covid (дефиниран като заболяване с продължителност 28 дни или повече след положителен тест)
    В неваксинираната група тази цифра е около 11%

Изследователите установиха, че някои хора са изложени на по -голям риск от т. нар. "пробивни инфекции" (получаване на Covid след ваксина), отколкото други - включително крехки, по -възрастни хора и хора, живеещи в бедните райони. Това важи особено за хората, които са имали само една доза.

Водещият изследовател д -р Клеър Стивс каза, че хората с повишен риск трябва да имат приоритет за бустерните удари.

Тя добави: „По отношение на тежестта на дългия Covid, добра новина е, че нашето проучване установи, че двойната ваксинация значително намалява риска както от заболяване, така и  от развитие на дълготрайни симптоми.“
https://www.bbc.co.uk/news/health-58410354

# 13 259
  • Бургас
Аз вече съм вбесена до степен n-та. За първи ден учениците с редовни часове. 7ми клас - без маски. 11 клас без маски! Различни училища в Бургас! Не ми е само за ковид. На какво ми учат детето? Че правилата може и да не се спазват, ако не ни кефят? Просто съм в тих потрес от училищата.

Общи условия

Активация на акаунт