COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 986
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 395
  • При семейството си
Ниската смъртност се дължи на ниската заболеваемост, която се задържа ниска заради мерките и спазването им
И добрата здравна система, включително профилактиката.

# 13 396
  • Насред хаоса
Бърди, изброила съм причините нееднократно, конкретно за себе си и те нямат нищо общо с конспирации. Факт е, че не само у нас, а и на много места по света има хора, които се съпротивляват. Та не е само тъпият Ганьо. Всички ваксини си ги имам, конкретно на тези срещу ковид нямам доверие. И това си е лично моя преценка, не разчитам на някого да ме светва или да ми обяснява.
 А в Германия или другаде дали си позволяват да изхвърлят човек в критично състояние? Без значение от какво е болен?

# 13 397
Сомбра, съвсем логично е това. Като има толкова неваксинирани, които напълниха болниците, все повече хора няма да бъдат приемани.
Да продължават да отказват ваксини.

# 13 398
  • София
Не сме в Германия, а в България. Тук изхвърлят и ще продължават да изхвърлят. Никой не казва, че е правилно. Действителността е такава. Вероятно мъжът ми, ако беше в Германия нямаше да умре. Ама беше в България.

# 13 399
  • Насред хаоса
Дева, това си го имаше доста преди ковид. Така че в случая причината не е той.
Преди дни умориха родилка с неправилна интубация. Пак няма виновни. Та ковид е само една част от мизерията.

# 13 400
Вода газим, жадни ходим.
Това за ваксините и България.
Повтарям се, знам.

# 13 401
  • София
При нас процентът положителни проби расте, от поне 10 дни този на положителните ПСР е над 10. И избухват епидемии по цехове, защото там тестват работниците. Другаде трудно ще избухне нещо като няма кой да провери. Досадна съм, ама тоя филм вече сме го гледали. И при наличието на ваксини е доста тъпо да го гледаме още една година.

ЧеКа, наясно съм как са регистрирани нашите граждани живущи в чужбина, но системата отчита брой ваксинирани, а не какви и къде са отишли. Това искам да кажа. Може и половината ваксинирани да не са тук или от тук. Няма как да разберем без данни.
Същото беше и с процента починали и хоспитализирани с ваксина. Казаха нещо, но все едно не казаха нищо. Нали конспираторите през цялото време казват, че някой на 99 с пет байпаса си е умрял от умора на материала, не от Ковид. Сега обаче го броим ваксиниран умрял от Ковид. В другите страни има статистика по възраст и заболявания и е видно, че хоспиталиизираните и починали ваксинирани са в този жанр.

# 13 402
  • София
Огромна част от починалите през последните месеци щяха да бъдат живи, ако се бяха ваксинирали. Болниците нямат вина за това.

# 13 403
Една статия от САЩ, която принципно важи за всяка държава:
Неваксинираните хоспитализации срещу COVID-19 струват милиарди долари https://www.healthsystemtracker.org/brief/unvaccinated-covid-pat … lions-of-dollars/
Ваксините срещу COVID-19 са безплатни и широко достъпни за възрастни … те са  високоефективни  за предотвратяване на тежки заболявания, хоспитализация и смърт от COVID-19, а също така намаляват вероятността от лека или безсимптомна инфекция.
Въпреки наличието на безопасни и ефективни ваксини срещу COVID-19, процентът на ваксинации е изостанал, особено в някои щати и сред по-младите хора. В резултат на изоставащи ваксинации и по-инфекциозния вариант на делта, случаите на COVID-19, хоспитализациите и смъртните случаи отново се увеличават.
Тези хоспитализации с COVID-19 са опустошителни за пациентите, техните семейства и доставчиците на здравни услуги. Хоспитализациите са финансирани от данъкоплатците по програми за обществено осигуряване и работниците и предприятията, плащащи здравноосигурителни премии.
Въпреки че данните в реално време за цената на всички хоспитализации с COVID-19 не са публично достъпни, различни източници сочат средни разходи за хоспитализация от около 20 000 долара. Ако всяка от тези предотвратими хоспитализации струва средно около 20 000 долара, това би означавало, че тези до голяма степен избягвани хоспитализации вече струват милиарди долари от началото на юни.
От юни до август 2021 г. предотвратимите хоспитализации за COVID-19 сред неваксинирани възрастни струват над 5 милиарда долара
Над 280 000 хоспитализации с COVID-19 биха могли да бъдат предотвратени чрез ваксинация между юни до август 2021 г.
Паричните разходи за лечение на неваксинирани хора срещу COVID-19 се поемат не само от пациентите, но и от обществото в по-широк план, включително финансирани от данъкоплатците публични програми и частни застрахователни премии, плащани от работници, предприятия и индивидуални купувачи.
Въпреки че, разбира се, имаше обществени разходи за разработването и разпространението на ваксините, ваксините спестяват парите на здравната система на САЩ в дългосрочен план, като предотвратяват скъпите хоспитализации. (Въпреки че разходите за лечение на пациенти с COVID-19 имат възходящ ефект върху разходите за здраве и премиите, общото използване и разходите за здравни услуги са потиснати по време на пандемията поради мерки за престой вкъщи, потенциален риск от инфекция с COVID-19 при болница или лекарски кабинети и притеснения относно капацитета на болницата). В допълнение към предотвратимите преки парични разходи за лечение на неваксинирани хора, повторното отваряне на училища и икономическото възстановяване също страдат, тъй като нарастващите случаи на COVID-19 продължават да излагат американците на риск от избягване тежко заболяване и дори смърт.

# 13 404
Ако някои още се чудят защо смъртността у нас е толкова висока, докато всички ни се карат от тв за мерки и ваксини:
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/mlada-zhena-pochin … ca-v-bolnica.html

Кой дава право на лекари и лечебни заведения да отказват да приемат болни? И кой ще понесе отговорност? Сега ще правят проверки, които ще продължат до догодина. Някой ще се учуди ли от резултата?
А тези които почнаха в болница? Защо?

# 13 405
  • Насред хаоса
Огромна част от починалите през последните месеци щяха да бъдат живи, ако се бяха ваксинирали. Болниците нямат вина за това.
Жената в случая не е била с ковид. Хората боледуват и от други болести. Имат вина болниците, защото нямат право да изхвърлят пациенти. Попитах дали това се случва в други държави, няма отговор. Явно не.

# 13 406
  • При семейството си
У нас съотношението починали под 50 годишна възраст и над 85 такава е почти еднакво. Ми има нещо тотално сбъркано (разпространението е едно на ръка):
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1-724-novi-sluch … na-infekciya-sa-/

# 13 407
  • София
Ами аз неслучайно по-рано написах, че не трябва да се преобразуват ковид-отделения. За да има място и за останалите болни. А хората да се ваксинират, за да по-малко да стигат до болница. И да умират.

# 13 408
Всички българи в чужбина имаме постоянна адресна регистрация в България без значение дали живеем постоянно в страната или не. Това обаче не означва, че непременно сме записани като част от населнието на страната. (В общината би трябвало да подадеш заявление, че имаш постоянен адрес и в чужбина, а също и настоящ там. Друг е въпросът колко го правят.) Според таблицата долу хората с постоянен адрес в България са над 8 000 000, докато наслението на България е 6 900 000. Та опредлено има отчитане, че част от хората с псотояннна регистрация не са част от наслението на България. Друг е въпросът дали всички са отчетени.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/03/08/ … a_izborni_izmami/
На мене последния път като сменях ЛК ми обясниха за тази промяна на адреса, ама не е толкова просто.
Аз например имам недвижими имоти в Бг. Ако трябва да ми пратят сметки, известия и каквото и да е друго, ще ме намерят в Гърция на куково лято.
Регистрирана съм в апартамента на родителите ми и там пращат всичко.
Че те пътна глоба ми връчиха година по късно, и то защото се бях прибрала и имах работа във КАТ. И това във Варна.
Даже на адреса не ме бяха потърсили.
Изобщо не мога да разчитам, че някой ще си върши съвестно работата и ще бъда уведомявана за каквото трябва на време в чужбина.
За хора без имоти може и да е опция тази промяна на адреса. За мене не е.

# 13 409
Някои родители стигат до декларация против мерките в училище. Майка коментира, че подала подписана от нея същата декларация до директора на училището, в което започнал да учи сина й и имало ефект от това.  Явно някои намират вратички в заповедите. И какво излиза че мерките са само на хартия, както се и очакваше. Някои не могат да свикнат, че мерките не са пожелателни и важат за всички.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 10:09 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт