COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 220
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 575
Доколкото на много места (Германия,  Нидерландия) слагат по 1 доза РНК ваксина на преболедували (тук не дават сертификат за 1 доза РНК, а му трябва)
В Австрия ти дават сертификат, но на три месеца трябва да си пускаш антитела (както и хора, които са само преболедували) - това е правилото само вътре в страната и не важи за green pass на международно ниво. Доколкото разбрах, е единствена страна с това правило в Европа и хората с една доза, ако пътуват в чужбина, рано или късно ще си слагат втората, защото иначе трябва да правят тестове, които пък са платени.

Доколкото знам за green pass на преболедували искат ПСР не по-стар от шест месеца и само тогава на едната доза пише 1/1. Иначе е 1/2 и важи девет месеца.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 10:30 от Анонимен

# 13 576
Доколкото на много места (Германия,  Нидерландия) слагат по 1 доза РНК ваксина на преболедували (тук не дават сертификат за 1 доза РНК, а му трябва)
В Австрия ти дават сертификат, но на три месеца трябва да си пускаш антитела (както и хора, които са само преболедували) - това е правилото само вътре в страната и не важи за green pass на международно ниво. Доколкото разбрах, е единствена страна с това правило в Европа и хората с една доза, ако пътуват в чужбина, рано или късно ще си слагат втората, защото иначе трябва да правят тестове, които пък са платени.

Доколкото знам за green pass на преболедували искат ПСР не по-стар от шест месеца и само тогава на едната доза пише 1/1. Иначе е 1/2 и важи девет месеца.
А ако някой е сложил преди първа доза, а втората е след по-дълъг период от време получа ли пак сертификат? Все пак разстоянието между двете дози е доста повече от приетото.

# 13 577
а втората е след по-дълъг период от време
Да, защото първият сертификат важи за девет месеца, ако покажеш антитела.

# 13 578
Много сложно са го направили в Австрия и с излишно мерене на антитела.

За Янсен вчера четох, че е със значително повече пробиви.

"Според седмичния доклад на Робърт Кох институт, 6 106 души досега са се заразили с корона, въпреки че са били напълно ваксинирани с Johnson & Johnson.
Досега институтът е идентифицирал 39 228 пробиви във ваксината, като най-често срещани случаи са с ваксината Johnson & Johnson. Три милиона души в Германия са ваксинирани с нея.  На всеки милион ваксинирани хора има около 2000 пробива в ваксинацията.  За сравнение, ваксината от BioNTech / Pfizer, която се използва най-често в Германия, има около 675 пробива на милион напълно ваксинирани."

Подобни са данните и от Франция.

https://www.google.de/amp/s/www.zeit.de/amp/gesundheit/2021-09/r … he-corona-impfung

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 12:14 от Анонимен

# 13 579
Ами тестовете са платени, все някой печели от това Simple Smile Според мен просто искаха да допуснат повече хора до гастрономията и не искаха съпротивата да е от хора с антитела, които всъщност не са застрашени в същия мащаб като неваксинирани. Мисля, че няма толкова драма за сертификатите, както в други страни, защото точно на тези над половин милион хора предложиха вариант.

# 13 580
Това ме подсети за лечението с кръвна плазма от преболедували,
спряха ли го, не съм чувала последните месеци нищо.

В UK го спряха - правиха проучвания и резултата е, че не помага и за това се насочиха към синтетичните.

# 13 581
  • Пловдив
Зададе ли се нов вариант след Делтата, който да чакаме след някой друг месец?
И защо пък никой не поиска да се затворят големите вериги от всякакъв тип дори Била, Кауфланд и т.н. Там е такъв гмеч , че не дистанция ами имам чувство, че излизам с роднини. Поне един / в повечето случаи/ пенсионер ти се е качил на гърба на опашката за касата. В метрото същата работа по натоварените часове.

Това са хранителни стоки. Как така ще ги затворят? Друго трябва да се направи там - да се ограничи броя на посетителите вътре. Според площта на помещението. Да се следи за дистанция на опашките и за правилно носене на маски. Ако ги затворят, представи си какво стълпотворение ще се появи в малките хранителни магазини.
Хранителни стоки не трябва да затварят. Освен ако не са в нарушение.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 17:49 от marzeliva

# 13 582
  • Немция
Писали сме по едно и също време със Софт Клик.

Особено чести пробиви на ваксината Джонсън, 3 пъти по-чести отколкото с ваксината на Пфайзер/Бионтех. Препоръчва се реваксиниране с иРНК ваксина.
https://www.n-tv.de/wissen/6000-Impfdurchbrueche-bei-Johnson-Joh … icle22810267.html

Препоръка на STIKO за ваксиниране на бременни и кърмещи жени.
https://www.rnd.de/gesundheit/stiko-schwangere-und-stillende-sol … G7MKOTWMUQTM.html

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 11:11 от Бибит

# 13 583
Ами тестовете са платени, все някой печели от това Simple Smile Според мен просто искаха да допуснат повече хора до гастрономията и не искаха съпротивата да е от хора с антитела, които всъщност не са застрашени в същия мащаб като неваксинирани. Мисля, че няма толкова драма за сертификатите, както в други страни, защото точно на тези над половин милион хора предложиха вариант.
А у нас, ако си сложиш една доза те считат за неваксиниран дори да си преболедувал. До колкото знам се зачитат две дози, но само ако са сложени в допустимото разстояние от време както е реда. Ако човек не сложи на и около датата втората доза ваксина после ще трябва да слага още две.

# 13 584
До колкото знам се зачитат две дози, но само ако са сложени в допустимото разстояние от време както е реда. Ако човек не сложи на и около датата доза ваксина после ще трябва да слага още две.

Това не може да е истина, освен ако двете дози не са сложени през пет месеца да речем.

# 13 585
  • Сф
Изчаква се. В Гърция бях. В хранителните магазини раздават картончета , пускат до определен брой хора. И в мола в нехранителните така. Да няма скупчване. Там не видях хора да не спазват. И с маски. Повечето добре сложени. И това в малък град като по морето.

# 13 586
До колкото знам се зачитат две дози, но само ако са сложени в допустимото разстояние от време както е реда. Ако човек не сложи на и около датата доза ваксина после ще трябва да слага още две.

Това не може да е истина, освен ако двете дози не са сложени през пет месеца да речем.
За РНК ваксините времето между двете дози е много кратко. Ако човек преболедувал сложи след два месеца примерно втората доза не се знае ще получи ли сертификат. Не знам как се процедира в тези случаи. Някои, ако знае може да сподели.

# 13 587
Изследователи от UK са разработили калкулатор за идентифициране на хората с най -висок риск от тежко заболяване от Covid, въпреки че имат една или две дози ваксини. / В UK няма Янсен/

Казват, че ваксините осигуряват защита срещу сериозни заболявания и смърт за повечето хора, но за някои рисковете - макар и значително намалени от ударите - остават.

Това включва възрастни хора, хора със синдром на Даун и тези с отслабена имунна система.

Писайки в BMJ, учените казват, че хората в риск трябва да се уверят, че имат и двете дози.

Те предполагат, че техният калкулатор на риска може да се използва, за да се открият напълно ваксинирани индивиди, които могат допълнително да се възползват от бустери или ранно лечение - включително по -нови терапии като моноклонални антитела.

Модели на риск
Изследователският екип - който включва учени от университетите в Единбург, Оксфорд и Нотингам - изследва болничните записи, включващи около 5 милиона души в Англия, които са имали 2 дози и около 2 милиона, които са имали 1 доза.

Имаше около 2 000 смъртни случая, свързани с Covid, и почти същият брой приети в болница Covid - повечето се случиха 14 или повече дни след първата доза (когато се очаква да се развие значителен имунитет).

Само 81 смъртни случая и 71 приема са настъпили 14 или повече дни след втората доза ваксина.

От тези данни групите с най -висок риск от тежко заболяване или смърт включват:

Хората, живеещи в бедните райони

Хора с бъбречни трансплантации

Хората, подложени на химиотерапия

Хора настанени в хосписи

Хора с неврологични заболявания като деменция

Хора от индийски и пакистански произход

Изследователите казват, че като цяло рисковете биха били по -ниски за хората, които са имали 2 дози, те биха очаквали общият модел да остане по отношение на групите, за които е установено, че са изложени на по -висок риск.

Но те казват, че тъй като имаше сравнително малко хоспитализирани и смъртни случаи, свързани с Covid, при хора, които имаха 2 дози, беше по-трудно да се изгради точна картина.

И казват, че определени рискове - като хора, които извършват високорискови дейности - не могат да бъдат взети предвид.

Проф. Джулия Хиписли-Кокс от Университета в Оксфорд каза: „Индивидуалният риск винаги ще зависи от индивидуалния избор, както и от настоящото разпространение на болестта. Надяваме се обаче, че този нов инструмент ще помогне за вземане на споделени решения и по-персонализирана оценка на риска . "

Калкулаторът на риска е достъпен онлайн за академична употреба и има планове да се направи версия, която да бъде достъпна за обществеността.

По -ранна версия на калкулатора на риска помогна да се открият хора, които трябваше да се "екранират" в Англия.
https://www.bbc.co.uk/news/health-58599482

# 13 588

За РНК ваксините времето между двете дози е много кратко. Ако човек преболедувал сложи след два месеца примерно втората доза не се знае ще получи ли сертификат. Не знам как се процедира в тези случаи. Някои, ако знае може да сподели.

Оптималното време между две дози РНК е три месеца и в Германия дълго време ги слагаха точно през толкова. На мен и мъжа ми ги сложиха през два, на дъщеря ни през три. Аз настоявах за по-кратък интервал заради предстоящо пътуване. Дъщеря ни получи първата си доза месец преди нас и при нея спазиха тримесечния период.

# 13 589
  • София
Скрит текст:
Преди 3 седмици се разболяха брат му и баба му (на фона на антитела слес преболедуване преди месеци - и двамата!). От нас, ваксинираните с векторни ваксини, никой не прояви симптоми, тестовете ни бяха отрицателни (ние не знам какви антитела имаме вече - втора АЗ в началото на май. Но истината е, че не се заразихме и от гошемия миналата есен, неваксинирани - изолирахме го и общувахме само с маски). Тъй като бабата беше хоспитализирана, сега имах доста повече общуване с болни - закарах я, чаках с нея в триажа...
С две думи имате повторно инфектирани вкъщи, така ли? Дано майка ви/ свекърва ви се възстанови по -бързо. Кога е било предишното преболедуване?

Ами да, за съжаление... Майка ми боледува много леко в средата на януари, имаше антитела през март (не много, но имаше). После не е мерила.
Синът ми нямаше антитела през февруари, после, през март, имаше контакт и пренебрежими симптоми, отрицателен тест. (Ние вече бяхме с по 1 доза АЗ, брат му- преболедувал и все още с антитела - не се разболяхме). През май имаше антитела (не особено много). Между другото, сега в края на август, с ПКК и теста пак пуснахме антитела - все още имаше все пак, макар и никакви реално (1.38 при референтна 1.0).
Защо не са ваксинирани и двамата ми е болка - майка ми не пожела, защото много чете фейсбук, естествения имунитет бил до живот и хипер-мега и т.н. Е, стоя 13 дни в болница с пневмония сега... Добре е вече, слава богу, не беше и особено тежка пневмония. Хоспитализираха я заради няколкото придружаващи заболявания, възраст... Слава богу, не се влоши. В болницата са обяснили, че заради диабета (тип 2, има го от 8 години), защитата пада стремглаво и е трябвало да се ваксинира...
За синът ми, заради тези антитела през май, се мотахме и чудихме цяло лято дали да го ваксинираме... Явно трябваше, но вече е късно. Не спирам да се обвинявам защо не ваксинирах и двамата, както и защо го пуснах при баба му след уикенд на море Sad
Той го изкара с 4 дни температура, малко стомашно-чревни неразположения, малко хрема, гърло, сополи. На 5-ти ден му изчезна обонянието, още го няма Sad Пи само парацетамол симптоматично първите дни, витамини и аспирин протект 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт