COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 145
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 560
  • София

Смятайте, че това е преди ДО. Не ми се мисли какъв резултат ще изкарат гимназистите в момента...

Те резултатите ще ги изкарат, но поведението им какво ще бъде след трета година подивяване извън структурирано отвън ежедневие, ето това ще е интересно да се види.

# 13 561
Най-тъжното е, че някои сред тях ще имат отговорни професии като доктори, например. Жал ми е за следващите поколения, жал ми е и накъде отива този свят. А лошото е, че си мисля вече, че никога няма да изчезне коронавирусът.

# 13 562
Аз друго си мисля. Вирусът не подбира. Ваксинират ли се хора в най-бедните държави? Защото всички сме свързани. Дори в някои части на Земята да са 100% овладяли епидемията, то тя ще се възражда отново и отново, защото в други части на Земята не са.

# 13 563
Зададе ли се нов вариант след Делтата, който да чакаме след някой друг месец?
И защо пък никой не поиска да се затворят големите вериги от всякакъв тип дори Била, Кауфланд и т.н. Там е такъв гмеч , че не дистанция ами имам чувство, че излизам с роднини. Поне един / в повечето случаи/ пенсионер ти се е качил на гърба на опашката за касата. В метрото същата работа по натоварените часове.

# 13 564
  • София
И защо пък никой не поиска да се затворят големите вериги от всякакъв тип дори Била, Кауфланд и т.н. Там е такъв гмеч , че не дистанция ами имам чувство, че излизам с роднини. Поне един / в повечето случаи/ пенсионер ти се е качил на гърба на опашката за касата. В метрото същата работа по натоварените часове.
Сигурно, защото трябва да се храни човек, за да живее?
Или пък защото този "гмеч" ще се прехвърли към малките квартални магазинчета. Да видя после как за 1 хляб ще се редите 2 часа, след това за месо още 2 часа и накрая за зеленчуци още толкова. Да не говорим, че малките магазини нямат капацитета на зареждане да поемат целия този поток....

И, да, има вариант Мю и вариант Ламда, които са под наблюдение, но се очаква може би те да са следващите. Има и Делта+ вариант.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 09:20 от Ronald

# 13 565
  • София
Дали или, веригите не са чак толкова зле. Проблемът е в ГТ, особено сега като тръгнаха всички деца на училище. По някои линии традиционно е претоварено от родители и ученици сутрин и вечер, няма къде игла да хвърлиш. Продължавам да се чудя на родителите на малките ученици и на децата в градинска възраст защо не им слагат по една маска на децата, за да не дишат всичко издишано от околните.

# 13 566
  • Мадрид / София
Един от тестовете за антитела.

# 13 567
  • в страната на чудесата
Кой?

# 13 568
  • София
Ден трети от ПО беше вчера и минават на ДО, положително дете в класа на сина ми.
 Днес ще се бодна. Плеболедувах преди 5 месеца, няма да си правя тест за антитела. Масово се слага Пфайзер, а на Янсен какво и е?
За преболедували еднодозова няма ли да е по-добре?

Големият ми син преболедува миналия октомври, следяхме антителата. През юни спаднаха много. Сложи Янсен в началото на юли - разговаряхме с лекари, обмисляхме. Доколкото на много места (Германия,  Нидерландия) слагат по 1 доза РНК ваксина на преболедували (тук не дават сертификат за 1 доза РНК, а му трябва), освен това заради редките случаи на миокардити предимно при млади мъже след РНК (на 19 е) срещу редките случаи на тромбози предимно при млади жени след векрорни, решихме да е Янсен. Понесе я нормално (малко Т), 2 месеца по-късно имаше антитела на тавана на лабораторията.
Малко незаслужено се дискредитираха векторните ваксини, според мен.
Ние с бащ му сме с АЗ, неболедували.
Преди 3 седмици се разболяха брат му и баба му (на фона на антитела слес преболедуване преди месеци - и двамата!). От нас, ваксинираните с векторни ваксини, никой не прояви симптоми, тестовете ни бяха отрицателни (ние не знам какви антитела имаме вече - втора АЗ в началото на май. Но истината е, че не се заразихме и от гошемия миналата есен, неваксинирани - изолирахме го и общувахме само с маски). Тъй като бабата беше хоспитализирана, сега имах доста повече общуване с болни - закарах я, чаках с нея в триажа...
Та, нищо и няма на Янсен - пази си и според доста лекари е подходяща за преболедували (вкл. във ваксинационния център одобриха решението ни и казаха, че доста преболедували лекари и семействата им я слагат). Както и АЗ. Е, сега неболедувалите бихме сложили РНК, но в началото имаше само АЗ за нас. И си е ок.

# 13 569
Цитат
Да спазват хората хигиена и да не ходят болни насам натам ще е винаги полезно на нас самите и на обществото.
Ама надали.
Колегата си взе отпуска да ходи с децата за първия учебен ден. Питаме го как е минало - не бил отишъл, защото останал да гледа едното дете, което имало температура, докато жена му води другото на училище.
По телевизията в ресторантите - "Шака-рака". К`во толкоз? По-добре в защитената обстановка на ресторантите, отколкото да се скупчват другаде...
Мерки - ц, ваксини - ц, тестване - ц, това е максимума, който можем да дадем от себе си, за да се справим.

# 13 570
Е нали вече го изговорихме!
Сега сме на вълна оцеляване.
Кой както се опази.
Стоене вкъщи, ваксини и каквото се сетите.
Имахме достатъчно време, за всички други мерки.

# 13 571
  • Мадрид / София
Неправилно е изписан, трябва да е PCR.
И установява наличието на протеини на вируса, което ще рече дали има действаща инфекция или не. Съответно може да бъде положителен или отрицателен.

# 13 572
Сигурно, защото трябва да се храни човек, за да живее?
Или пък защото този "гмеч" ще се прехвърли към малките квартални магазинчета. Да видя после как за 1 хляб ще се редите 2 часа, след това за месо още 2 часа и накрая за зеленчуци още толкова. Да не говорим, че малките магазини нямат капацитета на зареждане да поемат целия този поток....

И, да, има вариант Мю и вариант Ламда, които са под наблюдение, но се очаква може би те да са следващите. Има и Делта+ вариант.
Ама не знам как живея без джъмбо, баухаус, практикер и т.н За хранителните никакви рестрикции ?! Пък някой се загрижил дали ще ходя на ресторант

# 13 573
  • София
Скрит текст:
Е, не сте счупила тъпомера. Българският тъпомер е с най-дългата скала на света. Ако ваксините правят ваксинираните заразители, то тогава не биха се прилагали. Нали целта е изкореняване на зараза, а не масова зараза. Но трябва да продължите да се ограничавате както досега, защото организмът ви ще придобие стабилна защита след около месец.

Така е! Писна ми около мен всеки да говори против тия ваксини. Даже вчера срещнах във ФБ едно много интересно изчисление, не знам дали вече е публикувано тук, но ще го пусна да се посмеете (на това му казвам аз “quick maths” 😀

PSR = PCR, просто неграмотно написалия поста във ФБ толкова и знае...след 2 г. пандемия.
Сега пък чета легенди, че било тест за антитела. То, може и да има подобно съкращение, но в самия пост (в скрития линк по-горе) се визират именно положителните PCR тестове, разбирай пи си ар. Дето бъркат в нослетата  и гърлетата и стигат до мозъка и имплантират чипа.

# 13 574
Преди 3 седмици се разболяха брат му и баба му (на фона на антитела слес преболедуване преди месеци - и двамата!). От нас, ваксинираните с векторни ваксини, никой не прояви симптоми, тестовете ни бяха отрицателни (ние не знам какви антитела имаме вече - втора АЗ в началото на май. Но истината е, че не се заразихме и от гошемия миналата есен, неваксинирани - изолирахме го и общувахме само с маски). Тъй като бабата беше хоспитализирана, сега имах доста повече общуване с болни - закарах я, чаках с нея в триажа...
С две думи имате повторно инфектирани вкъщи, така ли? Дано майка ви/ свекърва ви се възстанови по -бързо. Кога е било предишното преболедуване?

Общи условия

Активация на акаунт