COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 986
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 545
В Англия премахват "светофарната" с-ма за пътуване.
Остава само "червения" списък.
Двойно ваксинираните няма да се нуждаят от тест преди да влязат в Англия/от страна извън червения списък/, а след влизането ще трябва да си направят "бърз" тест до 2-я ден.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-58602481

# 13 546
На "най -уязвимите" болнични пациенти в UK, които не могат да създадат антитела срещу Covid, ще бъде предложено ново лекарство Ronapreve от понеделник.

Новото лечение за Covid, одобрено миналия месец, използва двойка лабораторно изработени антитела за атака на вируса.

Известно е, че е бил използван като част от пакета експериментални лекарства, дадени на президента на САЩ Доналд Тръмп миналата година.

Доказано е, че коктейлът с антитела намалява престоя в болница с четири дни и намалява риска от смърт с една пета.

Правителството заяви, че е осигурило достатъчно снабдяване с новата терапия за допустими пациенти за да покрие предстоящата зима.

Новото лечение е скъпо и приоритет ще се дава на пациентите с най -голям риск от тежко заболяване.

Той ще бъде предложен на тези над 50 години без необходимите антитела и тези на възраст 12-49 години, които са имунокомпрометирани-например с определени видове рак.

Правителството заяви, че насоките ще бъдат изпратени на клиницистите незабавно, за да могат те да започнат да предписват лечението възможно най -скоро

Допустимите пациенти първоначално ще се използват за антитела, за да се определи дали те са серонегативни - тоест тези, които нямат адекватен съществуващ отговор на антитела - и следователно ще бъдат допустими за лечение.

След това лечебните антитела - казиривимаб и имдевимаб - ще се прилагат на пациенти чрез капково приложение. Лекарството действа, като се свързва с протеина на вируса, като го спира да не може да инфектира клетките на тялото.

Терапията с антитела атакува вируса, за разлика от други лечения на Covid, като стероидния дексаметазон, който успокоява свръхактивната имунна система на организма.
https://www.bbc.co.uk/news/health-58602999

# 13 547
Това ме подсети за лечението с кръвна плазма от преболедували,
спряха ли го, не съм чувала последните месеци нищо.

# 13 548
  • Шотландия
На мен пък маските не ми пречат, обаче в редките случаи, в които слагам ръкавици (главно на бензиностанцията)…ъгх, за минути ми се изпотяват ръцете, вода тече, лепнат…бляк, а са уж хирургически, точно по мярка, дрън-дрън. Не мога да си представя докторите как работят с тях с часове, всеки ден.
Работила съм с ръкавици дълго време  така става само когато ръкавиците са ти тесни. Опитай с 1 размер по-големи. Тогава има въздух около кожата и ръцете няма как да се изпотят толкова бързо.

# 13 549
Здравейте, днес с моя мъж ще се ваксинираме (нямаше как по-рано, защото бях бременна). Сега ще счупя тъпомера с въпроса си, обаче не съм се интересувала толкова (нямам време 🥺) и срам не срам, ще попитам - като се ваксинирам заразна ли съм? Питам, защото се притеснявам на бебчо да не му стане нещо 🙂

# 13 550
  • София
Не, не сте заразна. Ваксинирайте се спокойно.

# 13 551
  • Насред хаоса
Добре, приемам, че са я прехвърляли от безотговорност. В такъв случай е по-добре човек да се ваксинира, за да намали вероятността да попадне в болница.
😩 Миленака, има други болести. На човек с инсулт така ли ще кажеш? Съвсем прекаляваш. Смъртност има не само от ковид и не само защото даден човек е неваксиниран.

А добър ден, Сомбра!
Много ясно, че има и други болести. Но като преобразуват всички отделения в КОВИД, заради неваксинираните, тогава всички други болести остават на заден план. Сега става ли ти ясно, или пак не?

Не, няма в Германия/Швеция/Англия да се получи така. Хората са взели мерки, не чакат на Всевишния, каквото ни е писано.

Браво на Италия!
Кога ще стане и тук така? Никога.
Не се прави на ударена, да не взема да ти наизкарам маса случаи много отпреди ковид, при които хора са умирали заради отказ за приемане в болница и лечение. Засега още няма новини болниците в тая област да са претоварени до една, нито за липса на лекари. И за прострелян да ви кажат, пак ще речете, че е от ковид и заради ковид.
Тигър, като е нелечимо, защо всеки ден посочват и излекуваните? Аз самата имам роднини и познати, които се излекуваха.

# 13 552
  • Шотландия
Аз едно се чудя- защо на Мангъров се дава трибуна и то с преимущество, няколко пъти засичам речите му по Дарик.
Тръгвам си от работа към 18ч. и интервю с него, тази вечер пак.
Не се спря този човек, разбрахме го, да беше млъкнал вече.
Той няма да спре, защото няма морал, това стана ясно и на слепите... Аз отсвирвам медии, които му дават трибуна - ясно е, че водещото при тях е скандалът, който им носи прихжди  не им е приоритет реалистичната информация.  Гражданското поведение в моето разбиране е да не поддържам подобни медии, и без това там няма информация,  която да ми е полезна.

# 13 553
Е, не сте счупила тъпомера. Българският тъпомер е с най-дългата скала на света. Ако ваксините правят ваксинираните заразители, то тогава не биха се прилагали. Нали целта е изкореняване на зараза, а не масова зараза. Но трябва да продължите да се ограничавате както досега, защото организмът ви ще придобие стабилна защита след около месец.

# 13 554
Ден трети от ПО беше вчера и минават на ДО, положително дете в класа на сина ми.
 Днес ще се бодна. Плеболедувах преди 5 месеца, няма да си правя тест за антитела. Масово се слага Пфайзер, а на Янсен какво и е?
За преболедували еднодозова няма ли да е по-добре?

# 13 555
Янсен се води с по-малък процент защита.
Но вие сте преболедувала, така че си имате и собствена защита.
Ок си е Янсен.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 08:50 от Фрау Клау

# 13 556
Е, не сте счупила тъпомера. Българският тъпомер е с най-дългата скала на света. Ако ваксините правят ваксинираните заразители, то тогава не биха се прилагали. Нали целта е изкореняване на зараза, а не масова зараза. Но трябва да продължите да се ограничавате както досега, защото организмът ви ще придобие стабилна защита след около месец.

Така е! Писна ми около мен всеки да говори против тия ваксини. Даже вчера срещнах във ФБ едно много интересно изчисление, не знам дали вече е публикувано тук, но ще го пусна да се посмеете (на това му казвам аз “quick maths” 😀

# 13 557
  • Overijse, Belgie
Приеха нови мерки от 1/10 в Белгия.
Отварят дискотеките, но искат ковид пас, маските са задължителни само в градския транспорт, фризьорски салони, болници (това само за Фландрия. В Брюксел и Валония си остават задължителни в магазини или на улицата в някои общини).
Ми да видим какво ще стане. В крайна сметка от 5-6 седмици броят на хоспитализираните стои твърдо на 700, а дневните нови случаи са около 2.000 от два месеца.
Интересното е,че новите случаи  започнаха да спадат две седмици след началото на учебната година (както очаквах).

# 13 558
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Какво е PSR?

# 13 559
  • Overijse, Belgie

Така е! Писна ми около мен всеки да говори против тия ваксини. Даже вчера срещнах във ФБ едно много интересно изчисление, не знам дали вече е публикувано тук, но ще го пусна да се посмеете (на това му казвам аз “quick maths” 😀

Смятайте, че това е преди ДО. Не ми се мисли какъв резултат ще изкарат гимназистите в момента...
Каквото е и "вирОс" Wink

Общи условия

Активация на акаунт