COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 078
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 13 410
  • Насред хаоса
Миленака, жената не е подхвърляна като ненужен багаж заради липса на места. А защото могат и смятат, че им е позволено да приемат когото си искат и да изхвърлят когото си искат. В случая смъртта явно е могла да бъде предотвратена. А този случай далеч не е единственият.

# 13 411
  • София
Не знаем жената с какво е била, но тестът може да е отрицатален при пълна клинична картина.

# 13 412
  • София
Добре, приемам, че са я прехвърляли от безотговорност. В такъв случай е по-добре човек да се ваксинира, за да намали вероятността да попадне в болница.

# 13 413
  • София
Подхвърляли са я най-вероятно, защото е без тест за ковид, а със симптоми на такъв. Тоест, тя е за ковид отделение, а не могат да я приемат там. Ако си беше направила тест при първи симптоми, нещата щяха да са различни.

# 13 414
  • Сф
Бърди, изброила съм причините нееднократно, конкретно за себе си и те нямат нищо общо с конспирации. Факт е, че не само у нас, а и на много места по света има хора, които се съпротивляват. Та не е само тъпият Ганьо. Всички ваксини си ги имам, конкретно на тези срещу ковид нямам доверие. И това си е лично моя преценка, не разчитам на някого да ме светва или да ми обяснява.
 А в Германия или другаде дали си позволяват да изхвърлят човек в критично състояние? Без значение от какво е болен?
Специално при ковид, отговорността е лична! Така казаха, да те светна. Има ваксини, ако искаш. Няма места по болници, а и да има, изхода съвсем не е ясен. Може да съдиш държавата, болницата и който искаш, но от оня свят. Избора е твой! Също като с осигуряването.
И .. България не е Германия, а бананова република в много отношения, особено за някои прослойки, които са толерирани в беззаконие и търсене на права, без задължения. Ти, за себе си  щом си взела решение за кв, трябва да имаш план, който да включва всякакви сценарии и да си подготвена. Не очаквай друг да се погрижи особено. Тук е така . И лудите да навън и криминалните и ковида.Божа работа!

# 13 415
  • София
С много положителни впечатления съм от НБУ - ваксинирани 60 процента от преподавателския и административен персонал, започват присъствено и хибридно. Открили са и временен ваксинационен пункт. Надявам се да удържат фронта с мерките и студентите да са по-дисциплинирани от обичайното население.

# 13 416
  • Насред хаоса
Добре, приемам, че са я прехвърляли от безотговорност. В такъв случай е по-добре човек да се ваксинира, за да намали вероятността да попадне в болница.
😩 Миленака, има други болести. На човек с инсулт така ли ще кажеш? Съвсем прекаляваш. Смъртност има не само от ковид и не само защото даден човек е неваксиниран.
Бърди, изброила съм причините нееднократно, конкретно за себе си и те нямат нищо общо с конспирации. Факт е, че не само у нас, а и на много места по света има хора, които се съпротивляват. Та не е само тъпият Ганьо. Всички ваксини си ги имам, конкретно на тези срещу ковид нямам доверие. И това си е лично моя преценка, не разчитам на някого да ме светва или да ми обяснява.
 А в Германия или другаде дали си позволяват да изхвърлят човек в критично състояние? Без значение от какво е болен?
Специално при ковид, отговорността е лична! Така казаха, да те светна. Има ваксини, ако искаш. Няма места по болници, а и да има, изхода съвсем не е ясен. Може да съдиш държавата, болницата и който искаш, но от оня свят. Избора е твой! Също като с осигуряването.
И .. България не е Германия, а бананова република в много отношения, особено за някои прослойки, които са толерирани в беззаконие и търсене на права, без задължения. Ти, за себе си  щом си взела решение за кв, трябва да имаш план, който да включва всякакви сценарии и да си подготвена. Не очаквай друг да се погрижи особено. Тук е така . И лудите да навън и криминалните и ковида.Божа работа!
А специално за теб да повторя, че не съществува само ковид. И като си ваксинирана и стигнеш до болница евентуално, и те изритат, пак ли така ще мислиш?

# 13 417

Не, не си го позволяват.
Обаче има едно голямо НО - за да не си го позволят можеш сама да провериш колко хоспитализирани имат и с какви мерки са.

Най-грубо казано - имаш 20 легла за ковид болни + необходимия за тях по стандарт квалифициран персонал. Когато имаш 5 хоспитализирани и тенденцията е за повишаване - налагат мерки в обществото за ограничаване на разпространението. При 10 хоспитализирани - налагат строг локдаун.

Така се обезпечават болните с легла и обгрижване от квалифициран персонал.

Пренебрегнеш ли това - стига се до отказ на лечение и обслужване под всякакви стандарти.

# 13 418
  • София
Естествено, че има и други болести. Затова неваксинираните да се ваксинират, за да не препълват болниците и да пречат на хората с други болести да се лекуват.

# 13 419
  • Сф
😩 Миленака, има други болести. На човек с инсулт така ли ще кажеш? Съвсем прекаляваш. Смъртност има не само от ковид и не само защото даден човек е неваксиниран.
А специално за теб да повторя, че не съществува само ковид. И като си ваксинирана и стигнеш до болница евентуално, и те изритат, пак ли така ще мислиш?
В момента ,обаче ковид е проблема и той е смъртоносен. Изхвърляли са ме, неглижирали, обърквали, търся алтернатива. За щастие, не съм умряла. Ти си чакай гаранция, явно не си била по болници.

# 13 420
Люси Дяковска с призив за ваксинация:https://m.youtube.com/watch?v=7FVz7ZCCC9A&feature=youtu.be    

Открих и подобно клипче на Елена Петрова: https://youtu.be/l3vZljOelz0

# 13 421
В Германия именно заради това вече не броят на новозаразените е водещ при вземане на решение за налагане на мерки, а броят на заетите интензивни легла с болни от ковид. Онзи ден писах за новите мерки в Баден Вюртемберг, но те са само пример, защото в много провинции налагат подобни на същия принцип. При 250 заети легла налагат предупредителни мерки, при 390 положението и мерките са като миналата Коледа. БВ е с 11 милиона население. Една съществена подробност - мерките вече са само за неваксинирани хора, които не са и доказано преболедували. Както се разбра, и заплата за периода на карантина няма вече да получават.

Така че не величайте толкова Германия, защото на повечето хич няма да ви хареса. Тук никой не пита колко точно демократично и свободно искаш да се чувстваш.

# 13 422
  • Насред хаоса
В момента все някоя от болниците е могла да я приеме, ако е искала. Хеле пък частната, като се знае от началото на пандемията, че хич не искат да се занимават с ковид болни или неплатежоспособни. Това е истината, пък вие продължавайте да мислите, че има само ковид и не са могли. Сякаш отпреди ковид ги нямаше тия практики, нямаше смъртност заради тях и с ковид е почнало всичко.

# 13 423
  • В заешката дупка
ЧеКа, наясно съм как са регистрирани нашите граждани живущи в чужбина, но системата отчита брой ваксинирани, а не какви и къде са отишли. Това искам да кажа.

Коментарът ми не беше по повод на твоя пост, Бояна. А на това, което пишеше Диорела.

# 13 424
В момента все някоя от болниците е могла да я приеме, ако е искала. Хеле пък частната, като се знае от началото на пандемията, че хич не искат да се занимават с ковид болни или неплатежоспособни. Това е истината, пък вие продължавайте да мислите, че има само ковид и не са могли. Сякаш отпреди ковид ги нямаше тия практики, нямаше смъртност заради тях и с ковид е почнало всичко.
А пък ти може да продължиш да си дрънкаш небивалиците, но трябва да имаш предвид, че лекарите също са хора и имат краен предел.

Общи условия

Активация на акаунт