COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 1 013 454
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 15 915
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Etereia, и на мен моя приятелка  в Германия(Щутгарт) ми е казвала, че е било така при тях преди. На мен ми беше много чудно, знаейки, че тук това си е прегрешение.

# 15 916
  • При семейството си
Аз тествам при всеки сопол и всяко неразположение, независимо че всички (и децата) са ваксинирани.
И никога не съм пращала на училише с хрема/главоболие или подобни.
Елпис, ти?
Моето е с проблеми и открай време “при нас” важат и спазваме строги правила в това отношение.Ако не преценим нещо правилно, самите терапевти, например, ни ги връщат. Друго имаш ли да питаш?

# 15 917
  • в страната на чудесата
Имам, Елпис.
Кое те кара да си убедена, че никой от пишещите тук не оставя децата у дома ако са с неразположение?

# 15 918
Сега ще се броим ли?

# 15 919
  • в страната на чудесата
Да Simple Smile

# 15 920
  • Пловдив

В цяла Европа може да се тестват редовно и без симптоми, ама тук тази тъпня "за всеки сопол не може тест" стана хит.
А регулярно тестване няма, за да бъдат задоволени нечии анти мерки капризи .

Във въпросната Европа тестовете бяха безплатни при симптоми, а форумките писаха, че в суперите са по евро бройката.
За всеки сопол да даваш по 15-20 или повече лева, не е "тъпня", а една камара пари в сезона на "настинките".

Говорим за компютри, а не за компоти. Говорим за регулярно тестване. Това не означава да се тестваш по твоя преценка. Означава масово тестове по месторабота през определен период, примерно всяка седмица или два пъти седмично. С безплатни тестове, разбира се. Сигурна съм, че може да се направи и у нас.

# 15 921
  • При семейството си
Личните ми наблюдения. Друго?

# 15 922
Ми още в детската докараха на детето астма, лично съм подавала сигнали в РЗИ за неспазване на карантина( скарлатина), липса на филтър сутрин, а и литрите белина...накрая добавиха изречение в наредбата децата да не са в помещението и да се изплаква, като за идиотки, дано го спазват. Та не съм пускала със сопол, не, и то още преди 10-15 години това. Мърльовци е имало винаги. Неспазващи нито хигиена, нито наредби, нито логика.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 20:18 от 🍀HAPPY 🍀

# 15 923
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Докато не сме почнали да се млатим - има надежда за оцеляване.
Иначе нещата вървят в такава посока, че ако не ни види сметка коронавирусът - сами ще се изпотрепем един друг, ако имаме тази възможност Grinning

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 20:09 от LemonDesi

# 15 924
  • в страната на чудесата
Някой ти е писал, че праща болнитоси дете или така предполагаш?

# 15 925
  • При семейството си
Някой ти е писал, че праща болнитоси дете или така предполагаш?

Ти следиш ли темата или просто реагираш на определен ник? И спирам. Каквото съм виждала, каквото мисля съм написала, както и всички останали в темата.

# 15 926
  • Overijse, Belgie
Аз тествам при всеки сопол и всяко неразположение, независимо че всички (и децата) са ваксинирани.
И никога не съм пращала на училише с хрема/главоболие или подобни.
Елпис, ти?
И аз ги тествам вкъщи. Ако нямат температура и не са отпаднали, а само хрема - ходят на училище след отрицателен тест. И моите са ваксинирани.

# 15 927
  • Бургас
Пращат болни и сега и няма грам проблем. Сопол, гърло и т.н за нищо се нямат. Поради тази причина и двете ми деца в ясла не са стъпили. Голямото започна градина на почти 5. А малкото няма да ходи.

Аз тествам всеки сопол и т.н. Болни деца не пускам на училище. Преценка дали или не е ковид няма да се прави без тест при нас. Толкоз.

# 15 928
Видео от БНТ:

Рекорден брой заразени деца през последното денонощие показват данните на информационния портал - 263 деца.

О, да децата, особено тези до 4-5 клас са масово болни.
Можеше да не се допуска такова масово преминаване на вирус с неясни последици през тепърва развиващите се организми.
Направо ненормално е , че ги събраха без редовно тестване в училище.
Най-интересното е, че точно родители, които са твърдо против това да ваксинират себе си, защото можело след 10-20 години да има някакви неясни вреди от ваксините, са съгласни децата им да боледуват от нова непозната болест, за която се знае, че има доста голяма вероятност да остави последствия.

# 15 929
  • в страната на чудесата
Мерси Елпис. Значи не са всички.
Иначе темата не я следя стриктно. Нито твоят ник. Просто думите имат значение. Всички.

Общи условия

Активация на акаунт