COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 868
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 545
Не съм много съгласна за Великобритания. Има една особеност тук и тя е че никой никого не гледа как е облечен, къде ходи и какво прави. Изобщо няма нищо общо с обществото в България. По магазините си ходят хора с маски, както и без. Има хора със зелена коса, други с накъсани артистично чорапогащи, посред зима по чехли, а отгоре с яке...можеш да видиш много неща. Но на никой не му прави впечатление. Та, не съм съгласна, че  щяла да влезе в градски транспорт и всипки ще обсъждат маската.
И не, не са отпаднали всички мерки, комшиите като контактни правиха цялото семействто ПСР тестове вчера. Ама контактни с още 30 деца от класа и 90 във випуска. Сега ако някой от тях позитивира, вероятно и ние всипки ще се тестваме, като контактни на тях.

# 19 546
Какви мерки могат да се наложат на такива хора, освен пълен локдаун, ако някой знае да каже..

"Кметът на селото с починала родилка: Тук никой не вярва в COVID
COVID-19 отне четири живота в семейство в сливенското село Градец. Почина 28-годишна бременна жена с близнаци. След като лекарите израждат бебетата, те умират заради ниското си тегло - тежат само по 500 грама. Дни по-рано в семейството умира и свекървата. Никой не е ваксиниран.
Кметът на Градец е единственият ваксиниран от цялото село, чието население е над 4000 души. По думите му ситуацията в селото е сложна.
"Не вярват, разбирате ли има неверие. Въпреки това, което се случва, пак не вярват", сподели кметът Веселин Урумов пред bTV."

А дечицата са били от инвитро. Тези хора не са били толкова изостанали и невярващи в постиженията на медицината. Вероятно не са били и от най бедните прослойки.
Много тъжно. Години наред борба за детенце и на финала... Cry
И другата починала родилка (от Тайланд май беше), също беше бременна от инвитро.
Не мога да си представя болката на съпрузите им. Да загубят едновременно и деца и съпруга... Disappointed Relieved

# 19 547
  • София
Седя като идиот и чакам за мерките. Наистина като идиот се чувствам...

# 19 548
Какво стана с брифинга?

# 19 549
  • София
Какво стана с брифинга?
Засега нищо, аз съм си пуснала бтв.

# 19 550
Еми Параграф 22 - в книгата, който пилот си изпълни нормата за полети, го освобождават. Но когато вече има такива които я доближават, нормата се вдига и така, фактически до края на войната, никой не успява да изпълни изискването.
Тук вече го предвидиха много хора - ще го увъртат до последно, някак да устискат до изборите, оттам нататък, сигурно ще се надяват (даже! ), пикът да е преминат, и някак от само себе си, нещата да се уталожват.

# 19 551
Не чакайте с големи надежди. Сутринта Кацаров след като е видял потресаващите данни, беше доста спокоен и каза, не бързайте, чакайте ще ви кажа следобед, но не очаквайте, че ще се въвеждат незабавни мерки. Трябва да има време хората да се подготвят. Така, че аз лично очаквам полвинчати мерки , които ще влязат в сила даже след седмица, две

# 19 552
Какво стана с брифинга?
Засега нищо, аз съм си пуснала бтв.
Предишниятрихшнг го даваха май само по Нованюз. Но сега там няма застава за него, няма нищо...
Май ще има някога брифинг, но не днес... Явно не смеят да вземат каквото и да е решение - нали ни обещаха още легла.

# 19 553
  • София
А изобщо някой потвърдил ли е,че ще е от 15.30?

# 19 554
Точно за Параграф 22 се сетих като гледам как увеличават постоянно изискването за локдаун.

# 19 555
  • sofia
А изобщо някой потвърдил ли е,че ще е от 15.30?
Чак потвърдил....Стойчо рече 15:00 - 15:30.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:42 от Кришка

# 19 556
Чакат....на всички е ясно какво следва....

Дреме му на господин Коцаров,че днес има починали 8 автобуса хора.

Места в болниците има,ако няма места може да сложат столове и без това няма кой да лекува, а и тези дето останаха да лекуват според мен скоро ще си бият камшика.

Дъно!

# 19 557
Не вярвам да има затваряне на нещо. Освен на учениците, евентуално.
Всъщност скоро сами ще се затворим, то при толкова болни няма кой да работи.
Честно казано, и аз не мислех, че тази вълна ще е толкова смъртоносна. Но явно Делта е много скоротечен.

За антиваксърите, една лоша новина. Ваксините пазят, дори при близък контакт. Колежка с Пфайзер, неболедувала,  е контактна на майка си и сестра си. Двете го карат много тежко, но са вкъщи. Вече са на подобрение, минали са 12 дни. Тя ги обгрижва, няма как да се изолира. Дезинфекцира, но са все пак в едно жилище. Никакви симптоми няма. Не се е тествала, заради карантината не излиза изобщо.

# 19 558
Чакат....на всички е ясно какво следва....

Дреме му на господин Коцаров,че днес има починали 8 автобуса хора.

Места в болниците има,ако няма места може да сложат столове и без това няма кой да лекува, а и тези дето останаха да лекуват според мен скоро ще си бият камшика.

Дъно!

Накрая ще пусне заповед да ги слагат по двама на легло, като в Монтана и хоп - с един подпис ще осигури 100% увеличение на леглата във всички ковид отделения в страната.

# 19 559
Дали са обсъждали отваряне на арена Армеец и кой ще лекува там и как точно?

Общи условия

Активация на акаунт