COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 944
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 530
В UK има няколко фактора:
Скрит текст:
Ако някъде бъркам моля "англичанките" и другите съфорумки да поправят Simple Smile
1. Повече тестване - вероятно както писа Pure

Не само повече, а многократно повече тества UK в сравнение с Германия

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?z … p;country=GBR~DEU

# 19 531
В болницата в Монтана настаняват по двама на легло – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bolnici-i-lekari-v-montans … dno-leglo-2287428

Дори при това положение има особи, плюещи лекарите Close

Сега остана само да се включи естественият имунитет от предишните вълни, че натоварването на болниците да спадне.

Сигурна съм, че ако питат Кацаров, ще каже, че такава информация не е стигнала до него, но, след като има подобен случай, свидетелите да подадат сигнал и след това ще се назначи проверка на място. И че не е работа на здравния министър по колко човека ще се настаняват на едно легло.

# 19 532
Ето и една статия анализираща причините в Великобритания:
Великобритания изостава от европейските си връстници в битката срещу Covid преди зимата
Нямам време да я прочета цялата, да отделя и систематизирам изводите, затова Ви я оставям, който се интересува, на пръв поглед има доста анализи и графики.
https://www.ft.com/content/34582534-4510-4d45-bcba-2f9e04005309

Скрит текст:
Ако не Ви се отваря, тъй като файнейншъл таймс изисква абонамент след определен брой прочетени статии, пишете в търсачката "UK falls behind European peers in battle against Covid ahead of winter" и ще Ви излезнат алтернативни източници, които са преписали статията като например https://californianewstimes.com/uk-falls-behind-european-peers-i … of-winter/560431/ или https://newsnationusa.com/news/world/uk/uk-falls-behind-european … -ahead-of-winter/

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 14:41 от pril

# 19 533
Аз заболели не гледам - кой се тествал, кой не... не ми е интересен показател, хич му нямам доверие, но смъртността... ами с който и период и ден да я съпоставим тя си е в пъти по-ниска от миналите вълни. Няма ли кой да излезе по телАвизора и да направи едно резюме с графиките, цифрите... Хората , често даже и не търсят информация.... То да потърсиш данни, пък да ги изкараш по държави, пък да сравниш държави, пък графика да видиш.... ми съвсем различно е .... и изисква умения, които явно не всеки има и не всеки може да приложи.... може да ни заливат с предизборни
дебати и социологически проучвания , а една разяснителна кампания не направиха като хората... кретени... не са виновни хората, ами тия отгоре, а ние се хапем един друг като вълци..
Ами хайде да я съпоставим.

Къде виждаш в пъти по-ниска смъртност?

# 19 534
The Third, при ваксинираните нации има надолу имам в предвид. Мразя разговори във форум -  половината от нещата остават неразбрани, губи се нишката, въобще... но да, разлика при нас в сравнение с предишната вълна - голяма нула....

# 19 535
Какви мерки могат да се наложат на такива хора, освен пълен локдаун, ако някой знае да каже..

"Кметът на селото с починала родилка: Тук никой не вярва в COVID
COVID-19 отне четири живота в семейство в сливенското село Градец. Почина 28-годишна бременна жена с близнаци. След като лекарите израждат бебетата, те умират заради ниското си тегло - тежат само по 500 грама. Дни по-рано в семейството умира и свекървата. Никой не е ваксиниран.
Кметът на Градец е единственият ваксиниран от цялото село, чието население е над 4000 души. По думите му ситуацията в селото е сложна.
"Не вярват, разбирате ли има неверие. Въпреки това, което се случва, пак не вярват", сподели кметът Веселин Урумов пред bTV."

# 19 536
  • В заешката дупка
Наистина е странно при почти еднакъв процент ваксинирани как във Великобритания случаите са по 30 000 -40 000 на ден при 67 милиона население, а в Германия са по 6 000-10 000 при 84 милиона население.
Някой има ли представа защо е така? Аз се сещам само за неверни данни за броя на ваксинираните или за сравнително високия дал на Астра Зенека.

Значим фактор може да са по-строгите мерки в Германия в сравнение с Великобритания.

# 19 537
The Third, при ваксинираните нации има надолу имам в предвид. Мразя разговори във форум -  половината от нещата остават неразбрани, губи се нишката, въобще... но да, разлика при нас в сравнение с предишната вълна - голяма нула....
Не съм те разбрал.

# 19 538
  • Където морето целува небето...
Очаквате в село Градец да вярват във вируса? Не сте ли гледали репортажи от ромските махали? Знам, че ще ме изтрият, но там трябва много да се работи. А от РЗИ има изрично писмо, че ситуацията с коронавируса специално в това село е много сериозна. Мислите, че там някой спазва карантина? Или, че някой проверява дали се спазва такава? Много, много жалко за майката и новородените бебенца! Ето това е нещо, което до голяма степен е можело да се избегне при спазване на елементарни мерки и ваксинация.

# 19 539
  • вкъщи
Дамата,която писа за заповед за ДО за 9 и 11 клас, много моля да сподели от къде има тази информация и от кога се въвежда ДО.

# 19 540
Под една от статиите за починалата родилка имаше пост, в който една жена се възмущаваше, че не се е ваксинирала. Под този пост има сигурно 50 с ....... айде да не казвам какви думи. Обаче единия ми направи най-ярко впечатление. Пишеше нещо от сорта на това, че лекарите сами казват да не се ваксинираме, МЗ дори изобщо не говорят за ваксини, а това е така, защото явно знаят неща, които ние не знаем, така че да спре да пише глупости за ваксиниране. Като иска - да се ваксинира.

Та така.

# 19 541
Не знам какви мерки след малко ще обявяват, но искам да припомня, че миналия октомври към края при около 1500 заразени на ден и около по 20-30 починали излязоха с решение и затвориха ясли, детски градини, училища, ресторанти, заведения, молове ...
Ефектът от затварянето дойде чак след два месеца, към средата на декември.
Изводите ще ги оставя на Кацаров и компания
Сега сме с доста, доста по-лоши показатели от края на миналия октомври ...

# 19 542
  • София
Не знам какви мерки след малко ще обявяват, но искам да припомня, че миналия октомври към края при около 1500 заразени на ден и около по 20-30 починали излязоха с решение и затвориха ясли, детски градини, училища, ресторанти, заведения, молове ...
Ефектът от затварянето дойде чак след два месеца, към средата на декември.
Изводите ще ги оставя на Кацаров и компания
Сега сме с доста, доста по-лоши показатели от края на миналия октомври ...
Не точно.
Миналият октомври  по 1500 затвориха дискотеките и нощните барове.
Изкараха някои големи класове онлайн.

Едва от 1 декември, когато дни преди това имахме по ок. 5000 нови случая на ден и близо 10 хиляди в болница затвориха ясли, детски градини и прибраха и най-малките ученици. Ясно е защо съм по-запознат и помня датите добре.

# 19 543
Да, ако случайно обаче на ромите им спрат помощите на всички неваксинирани, ще се ваксинират, нали? Но няма кой да го направи.

# 19 544
Роналд сега проверих, почти си прав, заповедта на Ангелов за затварянето на всичко включително ясли и градини е била не в края на октомври , а на ноември. На 25 ноември и е влязла в сила на 27.
Тогава показателите са били рекордно починали 189 човека на 23 ноември понеделнишки отразени, а върхът на вълната по брой заразени е бил на 17 ноември с 4828 заразени.
И по брой заразени и по-брой починали , вече сме по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт