COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 965
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 515
Спокойно, места по болниците ще има за всички
казаха от Столичната РЗИ

Толкова е цинично

Ние сме, като Титаник - потъваме, обаче оркестъра ни свири, за да ни успокоява, докато се удавим.

# 19 516
Спокойно, места по болниците ще има за всички
казаха от Столичната РЗИ

Толкова е цинично

Ние сме, като Титаник - потъваме, обаче оркестъра ни свири, за да ни успокоява, докато се удавим.
Да, и всички чалготеки задължително трябва да работят..Пир по време на чума, все едно за нас е написано това произведение..

# 19 517
Много е интересен вариантът как хора с фалшиви сертификати ги е хванало шубе и искат да се ваксинират вече, ама сега трябва друга схема да се мисли.
Има много болни. Аз поне знам за трима с положителни домашни тестове, които са се изолирали вкъщи. След една седмица май наистина ще е страшно.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:39 от Medika

# 19 518
Много е интересен вариантът как хора с фалшиви сертификати ги е хванало шубе и искат да се ваксинират вече, ама сега трябва друга схема да се мисли.
Има много болни. Аз поне знам за трима с положителни домашни тестове, които са се изолирали вкъщи. След една седмица май наистина ще е страшно.
Освен като бустерна доза, няма как да стане иначе.

# 19 519
Аз заболели не гледам - кой се тествал, кой не... не ми е интересен показател, хич му нямам доверие, но смъртността...

И според мен мина времето да се гледат новите случаи и да се сравняват държави по този показател, защото в момента UK може и да има много повече случаи от Германия, но Германия има повече интензивни в момента.

От карта на ECDC в предния ми коментар се вижда, че например България и Финландия са в червената зона.

Сега погледнах колко хоспитализирани има Финландия в момента - 218 общохоспитализирани, от които 33 интензивни. Финалндия е с 5,5 млн. население. Знаем колко са хоспитализираните в България в момента - 6258, от които 537 в интензивното.

Ако сравним Финландия и Швеция, да, Финландия в момента има двойно повече хоспитализирани в сравнение с Швеция спрямо населението. Швеция, която е с двойно повече население от Финландия (10,4 млн.), в момента е с 215 общохоспитализирани, от които 25 интензивни. Но не виждам място за драма, че Финландия е в червената зона при тази бройка хоспитализирани.

https://svenska.yle.fi/a/7-10007584

# 19 520
Освен като бустерна доза, няма как да стане иначе.

Лекарите са изобретателни - от една ваксина могат да вземат на двама души по 500 лв. На единия му дават сертификата, а на другия, дето вече си има, му бият ваксината, вместо да я изливат. Те и без това се успокоиха, като видяха, че нищо не може да се докаже срещу тях - сега ще има "Айде народе на сертификатети - 3 на цената на 2"

# 19 521
  • София
Ако нещо друго не ви е убедило, че е време да емигрирате, то сега е моментът да се досетите за това — цялата КОВИД-19 криза и управлението ѝ в последните няколко месеца абсолютно ме потресе и ме мотивира да търся начин да се реализирам в друга по-уредена страна, където антиваксърството не е на почит и мерките са налице навреме! Това единствено говори не само за нивото на политиците, но и за нивото на народа — ние сме смущаващо, умопомрачително, тежко и необратимо мислено осакатени хора. Това е.

Живеем в пространствените рамки на една пародия! Вече даже не ме е срам да го кажа!

Къде?

# 19 522
Срамувам се от БЛС. Жалко, че членството е задължително.
Майка ми вчера каза същото. Аз пък се срамувам от България, ама кой ме пита, народът се радва на отворените чалготеки. Вече се замислям, че за разлика от членството в БЛС, гражданството не е задължително.

# 19 523
  • София
Скрит текст:
Наистина е странно при почти еднакъв процент ваксинирани как във Великобритания случаите са по 30 000 -40 000 на ден при 67 милиона население, а в Германия са по 6 000-10 000 при 84 милиона население.
Някой има ли представа защо е така? Аз се сещам само за неверни данни за броя на ваксинираните или за сравнително високия дал на Астра Зенека.

UK най-вероятно тества повече и има по-добро проследяване от Германия, оттам и повече нови случаи. Може би АЗ издава багажа, но нямам съмнения, че в UK има неверни данни за ваксинация.

Данните за вчера са:

UK:
нови случаи - 49 156
починали - 45
интензивни - 791

Германия:
нови случаи - 6 568
починали - 57
интензивни - 1336

Според последната карта на ECDC, цяла Германия е в червена зона, докато Франция, Италия и Испания в момента са по-добре от Германия. Финаландия също от тази седмица е в червената зона, както и северната част на Норвегия.

https://svenska.yle.fi/a/7-10007530
И за мен е странна тази тенденция, а тя е от месеци. В Англия - ежедневно по 30-35 хиляди нови, в Германия между 6 и 12 хиляди нови. И така до момента, при наистина почти еднакъв процент ваксинирани.

Може би разликата идва оттам, че в Англия на 10 юли паднаха всички ограничения. Вече не помня в Германия кога и как се случи....

# 19 524
В UK има няколко фактора:
Скрит текст:
Ако някъде бъркам моля "англичанките" и другите съфорумки да поправят Simple Smile
1. Повече тестване - вероятно както писа Pure
2. Ваксинациите са почнали и напреднали по-рано, от останалата част на Европа и следователно се проявява по-силно намаляване на защитата, особено сред възрастните хора. Бустера се забавя. Много възрастни хора не могат да го получат, въпреки че отговарят на условията. Забележете спада в израелските случаи след бустери.
3. По-малко ваксиниране на деца на възраст 12-17 години, децата посещават училище без маски и без допълнителни мерки
4. Мерките в Англия са мнооого по-леки от други сравними страни в Европа - по -малко използване на мерки; правителството "е казало" на всички, че едва ли не пандемията е приключила, без маски в магазините и т.н.
В туитър хората пишат: "Добре обмислена и планирана национална стратегия за масово заразяване" и „имунитет на стадото чрез естествена инфекция след ваксиниране на възрастните хора“. "Там, където живеем в Англия, практически няма маски. Семейството ни никога не е спирало да носи маски или социално дистанциране. На нас гледат като на изроди" "Изглежда хората мислят, че Covid е изчезнал и не е в обръщение!" "Трябва да хвана автобуса, за да си получа ваксинацията. Ще нося маска по време на пътуването, но се страхувам от агресивни коментари от други пътници, които забелязах, че почти всички са без маска, когато го видях как минава наскоро"
5. Някой изказват предположение че се вихри нов по заразен подвариант на Делта - AY.4 и AY.4.2
6.Човешкото поведение по време на пандемия е на второ място след ваксинацията при определяне на здравните резултати.

# 19 525
  • София
В болницата в Монтана настаняват по двама на легло – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bolnici-i-lekari-v-montans … dno-leglo-2287428

Дори при това положение има особи, плюещи лекарите Close

Сега остана само да се включи естественият имунитет от предишните вълни, че натоварването на болниците да спадне.

# 19 526
  • София
Скрит текст:
В UK има няколко фактора:
Скрит текст:
Ако някъде бъркам моля "англичанките" и другите съфорумки да поправят Simple Smile
1. Повече тестване - вероятно както писа Pure
2. Ваксинациите са почнали и напреднали по-рано, от останалата част на Европа и следователно се проявява по-силно намаляване на защитата, особено сред възрастните хора. Бустера се забавя. Много възрастни хора не могат да го получат, въпреки че отговарят на условията. Забележете спада в израелските случаи след бустери.
3. По-малко ваксиниране на деца на възраст 12-17 години, децата посещават училище без маски и без допълнителни мерки
4. Мерките в Англия са мнооого по-леки от други сравними страни в Европа - по -малко използване на мерки; правителството "е казало" на всички, че едва ли не пандемията е приключила, без маски в магазините и т.н.
В туитър хората пишат: "Добре обмислена и планирана национална стратегия за масово заразяване" и „имунитет на стадото чрез естествена инфекция след ваксиниране на възрастните хора“. "Там, където живеем в Англия, практически няма маски. Семейството ни никога не е спирало да носи маски или социално дистанциране. На нас гледат като на изроди" "Изглежда хората мислят, че Covid е изчезнал и не е в обръщение!" "Трябва да хвана автобуса, за да си получа ваксинацията. Ще нося маска по време на пътуването, но се страхувам от агресивни коментари от други пътници, които забелязах, че почти всички са без маска, когато го видях как минава наскоро"
5. Някой изказват предположение че се вихри нов по заразен подвариант на Делта - AY.4 и AY.4.2
6.Човешкото поведение по време на пандемия е на второ място след ваксинацията при определяне на здравните резултати.
pril, мой колега ми каза, че да - видял е опашки за трета доза. Големи опашки.
Но действително ли, при толкова нови случаи на ден, здравната им система не е натоварена изобщо, както разбирам и аз от разни пространства виртуални.....

# 19 527
Калинка, съжалявам. Ти поне си извън България.
Вече и детето ме пита " видя ли новите цифри". Не че толкова искат ДО, Ами ..някак си как ли изглежда възрастните толкова да не правим нищо. Даже и като мрем. Буквално

# 19 528
  • София
Ето какво пише в Закона за Обществно здраве

"Чл. 59. (1) (Предишен текст на чл. 59 - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.)
При възникване на извънредна епидемична обстановка, както и при регистриран
значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може да
разпореди:
1. задължителни имунизации и реимунизации за определени групи от населението,
които не са включени в имунизационния календар;
2. задължителни имунизации и реимунизации с препарати, които не са включени в
имунизационния календар;

3. имунизации и реимунизации по ред и начин, различни от посочените в
имунизационния календар;
4. организирането на имунизационни кампании, откриването на временни
имунизационни пунктове, сформирането на екипи за имунизиране на място и други
извънредни мерки."

Това никой политик няма да го направи, при положение, че ваксините са одобрени за спешна употреба и са все още под наблюдение. Ще го съдят, заповедта ще падне в съда и това означава ритуално самоубийство за него.
Предполагам, че чакат окончателното одобрение на ЕЛА, за да въведат такава мярка. И редовно правителство, естествено.

# 19 529
  • София
Дали някой от глашатаите с лозунги "вирусът не е опасен, стойте си в къщи на чай и парацетамол", "ваксините са отрова" и "лекари-убийци дебнат да завлекат хора в болниците и там да ги уморят, за да докопат парите от клиничните пътеки" - някой ще поеме ли отговорност за тази тази трагедия и много други подобни на нея?
Лекарите от сливенската болница са направили всичко, за да спасят 28-годишната родилка, починала от COVID-19. Това съобщи пред репортер на БТА д-р Хрисант Хрисантов - зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен. Той подчерта, че жената е била приета, но е избягала от болницата. Впоследствие отново е била докарана от съпруга й, защото състоянието й се е влошило. Направени са били редица консултации, за да се прецени състоянието й. В продължение на десет дни е била интубирана, като се е наложило да се прекъсне бременността, за да се спаси тя. Извършено е секцио, но близнаците, с които е била бременна жената, не са оцелели. Един ден след секциото и те почиват.   от ТУК
Жената е от сливенското село Градец. Кметът на селото Веселин Урумов коментира пред bTV, че семейството отдавна искало да има деца, правило ин витро процедури. В момента съпругът и свекърът на починалата са карантинирани. Свекървата също е починала след като се разболяла от коронавирус - тя е била първата жертва на болестта в семейството. А кметът е единственият ваксиниран срещу коронавирус в селото – от 4000 души. Не вярват – въпреки това, което се случи, коментира той и добави, че има къде да се направят ваксини, всичко е осигурено, но желаещи няма. А от РЗИ има изрично писмо, че ситуацията с коронавируса специално в това село е много сериозна.  от ТУК
Не само в това село и не само в селата картинката е такава - хората вярват на ТВ и FB- шамани, а не на науката и на лекарите, и това - в 21-век. Жалко за починалите и за всички, които си чакат реда за "естествено имунизиране" по призива на техния гуру, дано имат късмет.

Общи условия

Активация на акаунт