COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 489
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 620
  • София
Сертификат за над 12г.

# 19 621
  • София
Имам 2 въпроса:
1.Мерките ще важат до определена дата, докато сме в червена зона или как? Тук нищо не можах да разбера.
2. Мерките ще важат ли за големите хранителни магазини тип Кауфланд, Лидл и т.н.?
Пише - магазини над 300 квадрата. И всички останали закрити площи - кина, театри, фитнеси, заведения, хотели... Мен ме беше страх, че пак ще затворят училищата.

# 19 622
друг да отиде да ги почеше там, на мястото на сърбежа?
Това, че децата са затворени вкъщи сигурно има предвид. Все пак баровете не са задължителни, но образованието все още (май) е. И аз съм изумена, въпреки че въобще - хич и изобщо - не ме засяга, защото моите ходят всеки ден присъствено вече два месеца.

# 19 623
За хранителни магазини, банкови институции, малки магазинчета не се изисква зелен сертификат.
За магазини над 300 кв.м. се изисква.

# 19 624
Който пазарувал от Кауфлант, Метро, Лидл и т.н. пазарувал. Ако не си ваксиниран и нямаш зелен сертификат не може вече да влезеш в тези магазини.

# 19 625

Моооляяяя ...

# 19 626
  • София
Имам 2 въпроса:
1.Мерките ще важат до определена дата, докато сме в червена зона или как? Тук нищо не можах да разбера.
2. Мерките ще важат ли за големите хранителни магазини тип Кауфланд, Лидл и т.н.?

Важи, ако магазинът е над 300 кв.м.
Лидл в квартала е малък, Кауфланд ми се струва, че е доста повече от 300 кв.м.
Мерките, т.е. - Зеленият сертификат, не важи за хранителни вериги, без оглед площта им. Банкови офиси, бензиностанции и пр. - без сертификати. Всичко, което остана отворено през предходните локдауни, работи без сертификат. НАП и администрацията - БЕЗ сертификати.

Сега, джъмбо-мъмбо и пр. да му мислят, за там не знам.

В моловете, над 12 г. ще влизат със сертификати, сори.

# 19 627
Ама, по тези правила в четвъртък трябва да затворят всички училища в София.
Аз и за това се възмущавах.
Всички заведения отворени, но учениците ги прибират.
И това е единствената мярка, всъщност ...

# 19 628
  • София
Мерси, Роналд и аз така разбрах, но не бях сигурна.

# 19 629
  • София
Въвеждането на зелен сертификат според мен е разумен подход.
За училищата само не разбрах, защото хващам отнякъде - какво означава, че продължават сегашните мерки? Преминават на ротация или всяко училище решава?

# 19 630
София (столица), днес   -    751.37 %
Айде и учениците.

# 19 631
  • София
Зелен сертификат при нулева организация на ваксинация и при 20% ваксинирани е пълна глупост и бягство от отговорност. От 21-ви ще бъде пълен хаос.

# 19 632
  • София
И аз не рязбрях за училищата в София, ще затварят ли децата?

Тези малоумници господ ще ги накаже.

Е как може само децата пак да са единствената мярка.

# 19 633
  • София
Така каза. Два пъти.

# 19 634
  • София
Зелен сертификат при нулева организация на ваксинация и при 20% ваксинирани е пълна глупост и бягство от отговорност. От 21-ви ще бъде пълен хаос.
Алтернативата е пълен локдаун. Не виждам как това няма да доведе до хаос.

Общи условия

Активация на акаунт