COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 914
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 980
Може ли да попитам по-учените от мен дали в четвъртък софиянчета ще ходят на училище или чакаме преди това заповед от Фандъкова? Ако Фандъкова не издаде заповед какво правим?

И аз се чудих.
Картата в НЦЗПБ е към 17.10, а София е от днес 19.10 с 751. Не знам тази карта седмично ли я обновяват.

# 19 981
Може ли да попитам по-учените от мен дали в четвъртък софиянчета ще ходят на училище или чакаме преди това заповед от Фандъкова? Ако Фандъкова не издаде заповед какво правим?
Това, което мога да кажа е, че класната без коментар днес изпрати паролите за TEAMS. Та мисля е ясно какво става от четвъртък. Ей това е най-ужасната тъпотия. Наистина не очаквах, че само учениците пак няма да ходят, нито  на училище, нито на курсове, нито на спорт. А всички възрастни имаме вариант. Безумно е. Някой разбра ли в крайна сметка  тестване в училищата ще има ли? За извънкласни занимания защо не може с тест?
LemonDesi, то е ясно, че родителите също са проблем, но ако в заповедта имаше вариант, децата са присъствено при отрицателен тест/ваксина/преболедуване, а който не иска - си седи вкъщи, родителите друга песен ще запеят и поне щеше да има някакъв вариант. Синът ми няма официален тест, преболедувал е почти преди година, но нямам нищо против да се тества през ден с тест със слюнка и да ходи на училище, английски , спорт и каквото и да е друго. Крайно нечестно е.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 22:37 от TafTaf

# 19 982

И аз се чудих.
Картата в НЦЗПБ е към 17.10, а София е от днес 18.10 с 751. Не знам тази карта седмично ли я обновяват.

София вече трябваше да е ДО.

# 19 983
Скрит текст:
Инкубационния период на болестта е до две седмици.
Ако от днес, нататък, за две седмици се затвори всичко и започнат да обикалят преброители по къщите, да ваксинират и преброяват наведнъж. След един месец няма да има Ковид
и всички ще са преброени, отпочинали и щастливи

Но това е невъзможно у нас, тъй че

Е те в Израел като се ваксинираха масово и какво от това? Пак болни с болнични и карантина.

Колко масово се ваксинираха в Израел и само те ли ще са примерът за следващите десетилетия, нищо че не са за пример?

Е, колко, колко - през февруари 2021 г., са били 60%. При 70% се получава стаден имунитет.
Пък нещо не виждам да им е малка заболеваемостта в момента, а тя води до болни в карантина и болнични.
Ето гледай:
https://ourworldindata.org/vaccination-israel-impact

# 19 984
"Публикуваха заповедта, с която от четвъртък зеленият сертификат в България става задължителен за редица дейности на закрито. Документът ще бъде пропуск за големи търговски магазини, молове, заведения, спортни дейности на закрито, галерии, кина, театри. Сертификати ще се изискват и от децата, но само ако са над 12- годишна възраст."
А в самата заповед най-долу е объркано пише 18г., може да грешка в цифрата, би трябвало да 12г., по всички сайтове и новини пише, няма да се изискват за до 12г.

# 19 985
Гледам за утре готвят протест срещу принудителната ваксинация и зелени сертификати. Като се развикат и надават вой май ще има промени накрая в заповедите.

Сигурно няма да има промени, на мен Стойчо ми изглежда голямо перде.

Пък и очевидно не му пука дали му се спазват заповедите.

# 19 986
Мерките ми допадат, но се съмнявам в контрола. Крайно време беше за зелени сертификати.
За мен и близките ми няма ограничения.

То пък големите ограничения. Под 300 квадрата и 18 години няма ограничения. 🙈 От друга страна е супер странно в края на 2021 да се налагат мерки (които не са мерки), а да няма ваксинационна кампания.
Все едно е в някоя пещера цялата ни държава.

Tigar123, ти ме уби. Всички журналисти цитират правилно заповедта, но в нея всъщност се казва друго поради техническа грешка? 😂

# 19 987
Гледам за утре готвят протест срещу принудителната ваксинация и зелени сертификати. Като се развикат и надават вой май ще има промени накрая в заповедите.

Сигурно няма да има промени, на мен Стойчо ми изглежда голямо перде.

Пък и очевидно не му пука дали му се спазват заповедите.
Ще почакаме и ще видим. Стойчо си е провратлив според мен.

# 19 988
Искам да чуя по-конкретно за Бай Генчо от Тополовград и кръчмата му, моля!

# 19 989
Аз по-рано казах, повтарям се отново - не искам локдаун. Ваксинирана съм, смятам, че ваксините, наред с тестването и карантинирането, са начина да се справим. Но в момента, в нашата реалност, не вярвам, че зеленият сертификат ще помогне за нещо. Напротив, само ще допринесе за още по-голям хаос и ще стимулира фалшивите сертификати, ако изобщо тази заповед стане факт. Не "рева" за локдаун, Мутафчийски не ми липсва. Но не виждам друга вариант в момента.

Зелен сертификат за преболедувал имат само хората с положителен ПСР. Това е стандарта за доказване на ковид, не само в България, а навсякъде. Не виждам нужда системата да трябва да се променя и нагажда заради хората, които поради някакви причини са предпочели да не спазят това правило и този стандарт. Не е редно правилата да се променят, защото не са изгодни на онези, които са ги заобиколили.
И какво точно заобиколих, че не ми е ясно? Имаш избор - бърз или ПСР. Сметнала съм, че е по-добре да си платя бързия и до десет минути да знам болна ли съм, не съм ли, вместо да висна пред личния часове наред със симптоми сред другите хора да ми даде направление за ПСР, щото безплатно, нали, да не се мина с 30 лева от джоба. Като съм заобиколила уж, защо ме карантинираха официално? Като сме заобиколили и бързите не ги признават, защо не отмених на майка ми карантината след отрицателен ПСР след положителен бърз? Защо мога да пътувам навън с отрицателен тест и от двата вида? Хайде малко да мислите преди да се изцепвате така, а? Не сме все пак с тест от аптеката, а с официално признати такива. Ама признати само като им отърва.
Имаш избор - бърз или ПСР. Условията и в двата случая са ясни. И ти правиш своя избор и следователно приемаш тези условия. Преценила си, че искаш бърз, а не ПСР и понасяш последиците от този избор.

# 19 990

Ще работи. Не само той.

# 19 991
  • София
Ами в Горна точка се забранява посещение на хотел. После се прави изключение за сертификат/ваксина и там, където се прави изключението пише, че не се прилага за лица под 18.
На мен ми звучи като да остава в сила горната забрана.
Пише, че условията /а именно: сертификат или тест/ не се отнасят за лица под 18 години, а не изключението. За мен от формулировката на разпоредбата следва, че лицата под 18 години имат свободен достъп до обществени обекти. А и обратното би било съвсем безумно - такова нещо никъде по света не е имало.

# 19 992
Сега кое по напред ще следят? Фалшивата ваксинация или прилагането на мерките?
Подозирам възход на Янсен, едно щото еднократна и веднага сертификат. По същата причина и фалшифицирането с нея. 😂
И да допълня. Ако не пуснат безплатни тестове, ще има възход на корупцията.

# 19 993
ЛЛ още ли дават направление за пср? И при какви симптоми?

# 19 994

Имаш избор - бърз или ПСР. Условията и в двата случая са ясни. И ти правиш своя избор и следователно приемаш тези условия. Преценила си, че искаш бърз, а не ПСР и понасяш последиците от този избор.
Правиш ако знаеш тази тънка подробност, обаче. И ще се изненадаш колко хора не я знаят. И ще се изненадаш, че когато разбрах, вече бях минала половината си карантина. Звъннах и питах липния вярно ли е. Не знаел, да съм питала РЗИ. Като говорих с една дама от РЗИ, отговорът беше " Да, ще имаш, но след 14-тия ден на карантината, ти си си официално болна". Затова и доста хора, карантинирани с бързи тестове си нарушиха карантината като разбраха, че няма да имат сертификат и хукнаха по лаборатории за такъв докато още са болни, та някои караха карантини от по над 20 дни. Толкова за информирания избор.

Ще работи. Не само той.
Не, искам конкретно с истинските имена кой е Бай Генчо от Тополовград, дето събирал пияниците под ключ.

Общи условия

Активация на акаунт