COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 394
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 965
От стойчовата умнотия разбрах, че мога да ходя където си искам. Другите да я тълкуват 😀
И аз така! Също разбрах, че мога да заведа детето в МОЛ или на кръчма, кино и тн., но не мога да го пратя на школа и на спорт. Пък ако стигнем 750 на 100 000 и на уилище не мога да го пратя.
Очевидно моето дете в Сф, от четвъртък ще е изцяло на дистанционно, но пък в петък мога да го заведа на клуб с жива музика. А и на английски няма да може да ходи, защото групата е от 10 деца, а учителят не може да се разполови. За всички има безплатни тестове, само явно за децата няма да има. Наистина не знам какво му се радвате на Стойчо. Повече от ясно е, че няколко седмици просто ще се симулира ходене тук и там със сертификати, никакви бройки няма да паднат и накрая след изборите ще има пробвахме, ама не стана.

# 19 966
Аз съм с хрема и ме болят синусите. Това ковид симптоми ли са, да си правя ли тест или само за тези симптоми няма нужда

Тест. С Ковид съм и имах тези два симптома сред най-първите.

# 19 967
Няма как всичко в държавата да се върти  около  бай Генчо от Тополовград. Тоя същия при затварянето на кръчмите правеше частни партита заключен с пияниците. Все с него ли ще се съобразяваме и затова няма да правим нищо, че той нямало да спазва

Вероятно не разбираш какво казвам. А то е, че не си представям как ще стане. Кой ще контролира това? Просто не си го представям. Това са 90% от заведенията в страната.
Да, съгласна съм. За 2 дни как се осигурят контрол на всички тези места. Цялата тази работа не ми е много реалистична.

# 19 968
На мен ми е интересно при масовото тестване, ако наистина настъпи такова, какво ще се случи с данните.
Предполагам, че ще поставим нови рекорди за заразени.

# 19 969
Инкубационния период на болестта е до две седмици.
Ако от днес, нататък, за две седмици се затвори всичко и започнат да обикалят преброители по къщите, да ваксинират и преброяват наведнъж. След един месец няма да има Ковид
и всички ще са преброени, отпочинали и щастливи

Но това е невъзможно у нас, тъй че

Е те в Израел като се ваксинираха масово и какво от това? Пак болни с болнични и карантина.

Колко масово се ваксинираха в Израел и само те ли ще са примерът за следващите десетилетия, нищо че не са за пример?

# 19 970
Няма как всичко в държавата да се върти  около  бай Генчо от Тополовград. Тоя същия при затварянето на кръчмите правеше частни партита заключен с пияниците. Все с него ли ще се съобразяваме и затова няма да правим нищо, че той нямало да спазва

Вероятно не разбираш какво казвам. А то е, че не си представям как ще стане. Кой ще контролира това? Просто не си го представям. Това са 90% от заведенията в страната.

Ами на който му е работа по места, същия, дето го контролираше дали е затворен, когато бяха затворени заведенията.

# 19 971
  • При семейството си
Няма как всичко в държавата да се върти  около  бай Генчо от Тополовград. Тоя същия при затварянето на кръчмите правеше частни партита заключен с пияниците. Все с него ли ще се съобразяваме и затова няма да правим нищо, че той нямало да спазва

А това, което Ирис иска да ти каже е, че въпросният от Тополовград местен кръчмар е работил, дори когато заведенията бяха затворени и контролът по спазването на противоепидемичните мерки от него е бил точно същият. След 2 години пандемия мерките ни не може да са “просто затваряме”.

# 19 972
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
TafTaf, не е редно да ти копирам дискусията под съобщениего с анкетата за тестване в училището на големия ми син.
Стойчо не ни е основния проблем, само това ще кажа!

# 19 973
ТафТаф, радваме му се, да.... в кавички.

# 19 974
Може ли да попитам по-учените от мен дали в четвъртък софиянчета ще ходят на училище или чакаме преди това заповед от Фандъкова? Ако Фандъкова не издаде заповед какво правим?

# 19 975
Той най-начетеният (авторът) се овъртоли, ти нас пигаш Simple Smile Не сме толкова начетени.

# 19 976
Аз по-рано казах, повтарям се отново - не искам локдаун. Ваксинирана съм, смятам, че ваксините, наред с тестването и карантинирането, са начина да се справим. Но в момента, в нашата реалност, не вярвам, че зеленият сертификат ще помогне за нещо. Напротив, само ще допринесе за още по-голям хаос и ще стимулира фалшивите сертификати, ако изобщо тази заповед стане факт. Не "рева" за локдаун, Мутафчийски не ми липсва. Но не виждам друга вариант в момента.

Зелен сертификат за преболедувал имат само хората с положителен ПСР. Това е стандарта за доказване на ковид, не само в България, а навсякъде. Не виждам нужда системата да трябва да се променя и нагажда заради хората, които поради някакви причини са предпочели да не спазят това правило и този стандарт. Не е редно правилата да се променят, защото не са изгодни на онези, които са ги заобиколили.
И какво точно заобиколих, че не ми е ясно? Имаш избор - бърз или ПСР. Сметнала съм, че е по-добре да си платя бързия и до десет минути да знам болна ли съм, не съм ли, вместо да висна пред личния часове наред със симптоми сред другите хора да ми даде направление за ПСР, щото безплатно, нали, да не се мина с 30 лева от джоба. Като съм заобиколила уж, защо ме карантинираха официално? Като сме заобиколили и бързите не ги признават, защо не отмених на майка ми карантината след отрицателен ПСР след положителен бърз? Защо мога да пътувам навън с отрицателен тест и от двата вида? Хайде малко да мислите преди да се изцепвате така, а? Не сме все пак с тест от аптеката, а с официално признати такива. Ама признати само като им отърва.

# 19 977
Мерките ми допадат, но се съмнявам в контрола. Крайно време беше за зелени сертификати.
За мен и близките ми няма ограничения.

# 19 978
Гледам за утре готвят протест срещу принудителната ваксинация и зелени сертификати. Като се развикат и надават вой май ще има промени накрая в заповедите.

# 19 979
Сегашните мерки просто няма как да проработят. Това е целият проблем за мен. При 20% ваксинирани, няма как да се организира работният процес (персоналът да е на 100% ваксиниран), камо ли да има клиентела. Това е по-зле от 30% капацитет. Локдаун без локдаун... и без обещетения.  Съответно, нищо няма да се спазва. Което пък значи, че напрактика мерки няма. Димна завеса.

Като не спазват, ще последва локдаун.

Общи условия

Активация на акаунт