COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 336
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 905
  • София
Да не мислиш, че съм само аз? Утре ще ходя до РЗИ, но защо трябва да става на юруш?

# 19 906
Да не мислиш, че съм само аз? Утре ще ходя до РЗИ, но защо трябва да става на юруш?
Кой знае колко хора ще се юрнат към РЗИ утре. Абе всичко е такава обърквания.

# 19 907
Наистина,защо, след като вируса вече не е нов. Защо продължава този хаос Sad

# 19 908
  • София
Андариел, кое е на юруш?
От колко време си ваксинирана и не си намерила начин и време да си извадиш сертификата? Колко време ти трябва - до Нова година ще успееш ли?
И изобщо, сигурна ли си, че си ваксинирана?
Ама вие сериозно ли?
Да ни затворят веднага, а сертификата е на юруш...

# 19 909
  • в страната на чудесата
Ами в Горна точка се забранява посещение на хотел. После се прави изключение за сертификат/ваксина и там, където се прави изключението пише, че не се прилага за лица под 18.
На мен ми звучи като да остава в сила горната забрана.

# 19 910
  • София
“Толкова много смърт“: болниците в Румъния са пред колапс заради пандемията
Румъния показва нагледно какви могат да са последиците от нежеланието на хората да се ваксинират срещу Ковид. Малко други страни в света в момента регистрират повече жертви на пандемията. Здравеопазването е пред колапс.
... Лекарската камара в Букурещ се обърна към населението с Отворено писмо, в което се казва, че лекарите са отчаяни от стотиците всекидневно умиращи пациенти, а медицинският персонал е изтощен и тежко претоварен. „Вече с очите си виждате какво се случва у нас – има ли нужда да го казваме и с думи? Но абсолютно нищо не се променя, тези хора просто не искат да се ваксинират,“ гневи се един тежко претоварен дежурен лекар. Негова колежка добавя: „Имаме дори 20 заразени пациенти, които са принудени да седят на столове.“ Клетите хора вече дни наред прекарвали в седнало положение, та и до момента, обяснява лекарката. „Вече не знаем какво да правим с тях, защото никой не ни вярва. Само ни повтарят, че навсякъде е така,“ оплаква се още тя.

Като свършат леглата  има и столове - това ще е следващото, с което ще ни утешават Стойчо и Ко. Или някои си мислят, че при нас такива неща няма да се случат, особено ако усърдно продължаваме да се правим, че всичко е наред?

# 19 911
Четох заповедта, признавам отгоре отгоре. Имаше ли точка, в която пише това за работещите в болници?
Наистина оставам с впечатлението, че новите мерки важат за лица над 18 години. Трябва да спуснат и една разяснителна заповед към тази глупост, която сътвориха. Горките лекари в ковид отделенията мога да кажа. Не виждам как ще се измъкнем от тая клоака, в която Стойчо и РР ни набутаха.

# 19 912
Слушах брифинга. Журналистка го попита е как децата няма да могат да ходят на училище, а със сертификат ще могат да отидат в заведение... Той даде някакъв неясен отговор и очевидно в заповедта конкретизира, че щом не ходят на училище и другаде няма да могат. (мой прочит)

# 19 913
  • София
Андариел, кое е на юруш?
От колко време си ваксинирана и не си намерила начин и време да си извадиш сертификата? Колко време ти трябва - до Нова година ще успееш ли?
И изобщо, сигурна ли си, че си ваксинирана?
Ама вие сериозно ли?
Да ни затворят веднага, а сертификата е на юруш...

Сериозно ли задаваш такива въпроси? Не ми е трябвал сертификат и затова не съм вадила. Ваксинирала съм се заради себе си, още с приоритетните групи през февруари, а не заради пътуване или заради работа. И да, сигурна съм, че съм ваксинирана. Айде, гледай си работата!

# 19 914
  • София
Лейка, не си представям как семейство с две деца отива в ресторант и оставя двете деца пред входа, щото са под 18...
Дано поне осигурят стойки с катинари. 😂

# 19 915
  • При семейството си
А защо младежи под 18 не се допускат? Ваксинирани или със зелен сертификат?
Пише, че условията ваксина/сертификат не се прилагат за лица под 18...
Какво ли още трябва да видим от ерудирания екип на главния.
Дам, и аз сега го прочетох, ама не знам как да го тълкувам - нямат достъп или ще имат свободен достъп?

Аз го тълкувам като свободен достъп за лицата до 18 години.

# 19 916
Хайде сега. Набутали ни.
Ние се държим като изтървани и чакаме като овце, овчарят.
Между временно мрем, но докато не ни запари на дупето сме много ербап.
Мина достатъчно време, хората да видя последиците. Както и да видят какво се случва в чужбина.
Все някой друг ни е виновен.
Каквито и мерки да бяха предложени, на никой не се харесаха.
Нито на родители, нито на работодатели или синдикати.
В този филм няма и вълка сит и агнето цяло.

# 19 917
От стойчовата умнотия разбрах, че мога да ходя където си искам. Другите да я тълкуват 😀

# 19 918
От стойчовата умнотия разбрах, че мога да ходя където си искам. Другите да я тълкуват 😀
И аз така, всички сме ваксинирани, вкл и детето на 12, пей сърце.

# 19 919
абе да вземе някой от вас на обобщи кой къде може да ходи.Баси…Обърках се.
Ся в тъпия Кауфланд отново ли всички могат да ходят ? И в Джъмбо,че нали и те имали храни,и Практикер сигурно ся извадили кетап за храни.Ми то кво остана…

Не мисля, че в хранителните магазини ще се изисква зелен сертификат. Защото тогава лично ще ида с гьостерицата пред Министерство на здравеопазването.

Сериозно ли задаваш такива въпроси? Не ми е трябвал сертификат и затова не съм вадила. Ваксинирала съм се заради себе си, още с приоритетните групи през февруари, а не заради пътуване или заради работа. И да, сигурна съм, че съм ваксинирана. Айде, гледай си работата!

След като си ваксинирана през февруари, дали все още ти важи сертификатът? За ваксини, за преболедували и за PCR-и колко време важи, че сега не ми се рови, ако може някой добър човек да ми каже?

Общи условия

Активация на акаунт