COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 190
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 010
На каква база е измерена днешната заболяваемост за София (751) - 7 или 14-дневна?

14 явно. Според чужди сайтове 7 дневната заболеваемост за цялата страна в момента е 308,3. В Германия за сравнение е 75, а във Франция 50. Испания и Италия са още по-надолу. С мерки на никого не му се получи много добре, но с ваксини стана. Да продължават да се инатят сънародниците и ще стане Румъния и Русия номер две. Само че на нас по някаква причина никой никога не ни помага и даже въобще не сме тема. Не знам вече на какво се разчита. Тепърва и икономически последствия идват навсякъде, при нас сега почват мерките.

# 20 011
Наистина няма логика е България да не се приемат  антигенните тестове, направени в лаборатория, като доказателство за преболедуване. Това беше решение на държавата. Някой боледувал юни няма как да е врътнал топката и да знае какво следва. До вчера сертификат беше нужен само за чужбина. Факт е, че много ЛЛ не дават направления и не може да се изисква от хората да се бъркат по 100 лв. Би следвало да признават антигенните за политики вътре в страната. Иначе на европейско ниво е ясен стандартът. Ето и сега най-вероятно безплатни ще са бързите тестове. Ако излезе положителен - ще има официална карантина, но след 14 дни излиза, че човекът пак трябва да се тества.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 23:52 от TafTaf

# 20 012
  • София
За пощите и офисите на куриерите не се изисква сертфикат, понеже се изписаха глупости по-рано.

# 20 013
Защо не питаха и притиснаха Кацаров с този въпрос!

# 20 014
Утре ще отменят тази безумна заповед мисля аз....Няма да им се получи...

# 20 015
В Русия минаха 1000 починали на ден и започнаха да осъзнават че трябват мерки, само че там вече не си поплюват - Москва нареди на пенсионерите да се самоизолират за четири месеца
Московските власти наредиха на възрастните хора да не излизат от къщи през следващите четири месеца заради резкия скок на смъртните случаи и инфекциите в руската столица. Московчани над 60-годишна възраст трябва да останат по домовете си до 25 февруари 2022 г.
допълвам: - Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че 80% от пациентите на изкуствена белодробна вентилация и 86 на сто от починалите от Covid-19 са възрастни хора. „В тази ситуация сме принудени да предприемем спешни мерки, за да защитим възрастните и другите уязвими категории граждани“, посочи той. На хората над 60-годишна възраст и хронично болните се препоръчва да останат по домовете си, като могат да се разхождат и спортуват на чист въздух.
Кметът на Москва обяви, че фирмите трябва да прехвърлят поне една трета от служителите си към работа от вкъщи, съобщи Ройтерс. Мерките влизат в сила от 25 октомври.
Ограниченията ще бъдат в сила от 25 октомври до 25 февруари, но няма да важат за имунизираните и преболедувалите Covid-19 през последната половин година.
По-рано беше съобщено, че правителството възнамерява да обяви дните от 30 октомври до 7 ноември за неработни в цяла Русия, за да ограничи движението на хора и контактите между тях. Вицепремиерът Татяна Голикова предложи на правителството неваксинираните и неработещи пенсионери да се самоизолират.
Във вторник отчете 1015 смъртни случая, свързани с коронавирус, най-високият брой за един ден от началото на пандемията. 33 740 нови инфекции за регистрирани през последните 24 часа. По данни на агенция ТАСС в болници в момента се намират 255 хил. души, а общо 1.22 млн. са под медицинско наблюдение заради COVID-19. Под 20 хил. болнични легла са все още свободни.
Прессекретарят на руския президент Путин Дмитрий Песков заяви, че не всичко е направено, за да се ускори ваксинационната кампания. 30% от руснаците са ваксинирани с някоя от четирите руски ваксини, разрешени за употреба в страната.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 23:35 от pril

# 20 016
  • София
Четири месеца?! Че то по-кратки присъди с лишаване от свобода има. Joy

# 20 017
Колко ли ваксини ще отидат в мивката 😔😔😔

# 20 018
Ако въведените от утре мерки не дадат своя ефект, остава единствената и последна мярка - национален локдаун, каза министърът.[/i]

И колко време ще чакат да се разбере има ли ефект? Докато стане нечия друга отговорност, предполагам?
Ами като я гледам тази заповед не видях срок, от 21ви влиза в сила...То скоро ще се разбере каква е ситуацията, сигурно е че натиска към болниците ще расте, а вече са препълнени и другото сигурно е, че днешните 5000 нови заразени са само върхът на айсберга,  и още ще растат и то лавинообразно, ако хората продължават да обикалят като изоглавени без маски и дистанция, и тогава - локдаун...то друго просто не е измислено още..аз така ги виждам нещата..ще видим и днешните бройки след 1час..

# 20 019
Безумна е, да, за Бай Ганьо няма умни заповеди. Не може да му се угоди. В нормалните държави вече живеят нормално точно след тестове, ваксини и сертификати, ние тук не можем. Искат се елементарни сертификати и тестове, както навсякъде по света -ревете. Щото като е локдаун на дивана си е кеф, нали... И помощи уж преди не даваха, а сега ще дават, надявайте се...

# 20 020
Очевидно вървим по румънските стъпки.94,4 от тежките им случаи в б-ци са неваксинирани.СЗО им се притече на помощ с лекарства и екипи за реакция в спешни ситуации.Отишли са лекари и  от Молдова,Унгария приема болните им.Интересно ние къде ще пращаме нашите Thinking в Северна Македония?

# 20 021
Предполагам че няма да се отмени, другото е още по-тежки мерки /и може би така трябваше да е, за да се стопира по-ефективно разпространението/...Просто няма как, даже закъсня, а положението е критично, ако станат 9-10хил./дневно нови, кой ще ги лекува и къде ще ги настаняват тези хора..

# 20 022
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Aaa, ние ги спряхме от членство в ЕС.
Северна Македония, едва ли ще ни приеме болните

# 20 023
Според едно от очакванията е, че ваксината води до стерилитет. Това, разбира се, ще се потвърди или отхвърли след няколко години, когато някои от доброволно ваксинираните във фертилна възраст реши да има деца.
Защо след няколко години, тази стерилизация със закъснение ли е? Разни ваксинирани жени са забременели през изминалата година.

# 20 024
Безумна е, да, за Бай Ганьо няма умни заповеди. Не може да му се угоди. В нормалните държави вече живеят нормално точно след тестове, ваксини и сертификати, ние тук не можем. Искат се елементарни сертификати и тестове, както навсякъде по света -ревете. Щото като е локдаун на дивана си е кеф, нали... И помощи уж преди не даваха, а сега ще дават, надявайте се...
А кое от човешките нормалности в нормалните държави беше предоставено на Бай Ганю преди ваксините?М?

Общи условия

Активация на акаунт