COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 438
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 490
Сутринта и аз плахо питах същото. Доколкото разбирам неофициално 30 процента от леглата във всяка болница задължително стават ковид. Подобно на предната вълна, но тогава го обявяваха.  За съжаление всяко разкрито легло се заема веднага, а и не навсякъде качеството е еднакво, разбира се.

# 20 491
Merri_An, много си права, трябваше да се помисли в тази посока и да си направят организация, не трябва в никакъв случай да се допуска такова смесване на хора, но според мен, те не са очаквали такъв голям наплив за ваксинация, утре може да е по-различно..
Да помислят!
Че то колко да мислят?!
Кой здраво мислещ човек ще хукне ей така, без защитни маски, без дистанция? Още повече, че са хора, които две години работят в пряк контакт. Поне тези от днес, предполагам, че затова са там!
О, да..Май се случи и в ранна пролет, когато обявиха, че има достъп до ваксини..И всички се юрнаха..Не виждам разлика сега!

# 20 492
След тежък КОВИД няма ли сертификат за преболедувал?

# 20 493
На нас локдаун така или иначе няма да ни се размине. Заложили сме си го вече. Въпросът е да е последен. Но с поголовното бодене с Янсен, след разпускането пак ще се увеличат случаите.
Така е, ама да бяха започнали първо с локдаун, защото другата седмица като избухнем с 8-10хил./дневно нови, ще видим кой ще къде ще ги преглежда, лекува и карантинира..Първата стъпка трябва да е овладяване на ситуацията с новозаразените с локдаун, а след 3 седмици след това - зелени сертификати и т.н..Пари има за обезщетения, ама пуста политика - искаха да се харесат хем на ресторантьорите, хем на клиентите, хем на лабораториите, хем на родителите...Еми това е мисия невъзможна..

# 20 494
  • София
Чета в момента доста интересна статия за хибридния имунитет – https://www.nature.com/articles/d41586-021-02795-x
Каква реакция в имунитета предизвиква ковид, каква – ваксините, защо хибридният е много по-силен, че блокирал и други коронавируси, даже казват, че е много вероятно такъв имунитет да може да блокира бъдещи варианти на ковид...
Статията е дълга, а аз съм още в началото, има някои термини, които не разбирам, но мисля, че си заслужава да се прочете.

# 20 495
Не знаех, че ваксинираните само неваксинирани могат да ги заразят, защото в 80% ваксинирани държави онези 20 неваксинирани процента трябва яко да сноват , за да успеят да заразят ваксинираните.
А това искрено ме разсмя - малко като “ бременна съм, обаче има голяма вероятност да е непорочно зачатие”
На мъжа ми и на още куп познати ПСР- те излязоха отрицателни при тежки пневмонии и после си имаха антитела, но щом този  господин казва…
Не знам колко малоумен трябва да си, за да не схващаш цялата пропаганда…

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 07:53 от Mateah

# 20 496
Откога пък сертификатът на Файзер е активен веднага след втората доза?
От началото на май месец. Модерна включително. Два часа след втора доза модерна имах сертификат!
Имаш сертификат веднага след втора доза, но той е валиден 14 дни след завършването на ваксинационния курс.

Нужни са едни 30 дни "гратисен" период, но не за да се натуткат хората да се ваксинират. Все пак разполагаме с безплатни ваксини вече 10 месеца, да са действали досега. Трябва да се овладее вълната в момента и след това да се въвежда зеления сертификат. Той няма да спре дифузното разпространение.

И на мен са ми меко казано странни хората, които досега се услушваха и не искаха ваксини, а днес се юрнаха вкупом да се боцнат.

# 20 497
  • София
Тоест ваксинират те с първа доза и ти дават сертификат, въпреки че не си защитен и можеш пак да напълниш болницата и въпреки че можеш да заразяваш и пак да напълниш болницата. Но е важно да имаш сертификат. Я пак някой да каже, че всичко се прави само, за да се защити здравето

# 20 498
Аз пък съм загрижена за човека, който днес отчаяно търсеше ваксина по телефона, защото при личния му лекар свършили, за колежката, която се разплака като получи съобщение по Вайбър от съпруга си, че тъкмо са му сложили първата доза, защото ясно са му показали, че утре няма да го допуснат до работа/ въпросният е предупреден от личния си лекар да не се ваксинира след тежък Ковид, много антитела и камара съпътстващи заболявания/.
Жал ми е за всички тези хора, които заради работата поставят живота си в риск.
Ако не си отваряла сайта на МЗ направи го и го покажи на жената на колегата си може да намери някоя или няколко от съпътстващите заболявания с тиренце след обявената възраст на починалите .

Предполагам и за тях ти е жал ,а ковид взема и здрави без хронични заболявания хора в работоспособна възраст .
Живота на всички е в риск ,не го проумяват неопарилите се и живеещи в някаква илюзия

# 20 499
Имаш сертификат веднага след втора доза, но той е валиден 14 дни след завършването на ваксинационния курс.
Британските здравни власти не оспориха валидността му малко след 21:00 Zulu същия ден. Просто ми посочиха изхода на Хийтроу, за да не бавя опашката

# 20 500
Живота на всички е в риск ,не го проумяват неопарилите се и живеещи в някаква илюзия.
Такива могат да бъдат разбрани, но  тези , пораждат много въпроси, които карат хората да се съмняват в нуждата и ефективността на ваксините.

# 20 501
  • София
Живота на всички е в риск ,не го проумяват неопарилите се и живеещи в някаква илюзия.
Такива могат да бъдат разбрани, но  тези , пораждат много въпроси, които карат хората да се съмняват в нуждата и ефективността на ваксините.
А мен ме карат да се съмнявам в адекватността на някои лекари в България.

# 20 502
А не се ли сещате,че именно за тях ще е най-лесно да се сдобият със сертификат за ваксинация по втория (незаконния) начин. Е, така е,като се действа с принуда.

# 20 503
Тоест ваксинират те с първа доза и ти дават сертификат, въпреки че не си защитен и можеш пак да напълниш болницата и въпреки че можеш да заразяваш и пак да напълниш болницата. Но е важно да имаш сертификат. Я пак някой да каже, че всичко се прави само, за да се защити здравето

То да заразяваш можеш и след периода, в който ваксината работи!
Факт е, че с тази мярка ще се ваксинират млади и активни хора! Хора рабортещи в заведения, магазини, хотели и студенти! Не, че от тях не влизат в болници и не умират, но са малък процент!
Кривата ще се обърне ако можеше по същия начин да се въздейства на хората над 60..

# 20 504
Скрит текст:

То да заразяваш можеш и след периода, в който ваксината работи!
Факт е, че с тази мярка ще се ваксинират млади и активни хора! Хора рабортещи в заведения, магазини, хотели и студенти! Не, че от тях не влизат в болници и не умират, но са малък процент!
Кривата ще се обърне ако можеше по същия начин да се въздейства на хората над 60..
Би се обърнала след повече от месец, а до тогава?  Thinking

-----------------------
На мен ми казаха да отида след 10-тина дни да си взема сертификат. Като чета как се подхожда индивидуално в различните РЗИ - та /градове/, изобщо не е чудно, че вечно сме в някакъв хаос, недоразумение или неработеща система.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 21:54 от Mama_Nana

Общи условия

Активация на акаунт