COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 959
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 505
Имаш сертификат веднага след втора доза, но той е валиден 14 дни след завършването на ваксинационния курс.
Британските здравни власти не оспориха валидността му малко след 21:00 Zulu същия ден. Просто ми посочиха изхода на Хийтроу, за да не бавя опашката
Не следя разпоредбите и на британските здравни власти. Българските здравни власти изрично ме предупредиха, като ми дадоха сертификата. По-рано попитах и в другата тема отпаднало ли е това изискване. Доколкото разбрах не е отпаднало.

# 20 506
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Гледам днес по ТВ опашка пред лаборатория, която същевременно е ваксинационен пункт.
Половината от хората с направление за тест, защото са със симптоми, другата половина за ваксина.
Безумно, просто безумно. Смесване на болни и здрави, струпване на хора по опашки уж в името на добро, а от другата седмица ще берем плодовете на тези струпали се хора без значение здрав, болен, контактен, заразен, зарАзен....на кого му пука, важна е безценната хартийка, другото са подробности.
В моя град днес закарах ММ за ежемесечни лабораторни изследвания заради ХЗ.
Естествено, тълпа в чакалнята, вече на закрито. Всеки за някакъв тест, чули-недочули, че тестовете ще са ВЕЧЕ безплатни, и днес всякакви - отново здрави и болни, симптомни и безсимптомни, там в навалицата си искат това, което им се полага. Поне 30 човека имаше на площ за 20. Естествено, ние си тръгнахме и отидохме пет минути преди края на работното време, лаборантките бяха пропищели.
Та какво постигнахме с тази напълно безсмислена за момента мярка? Удвояване на броя на заразени и болни, пир по време на чума, генериране на протести и гражданско неподчинение евентуално и още много смърт пред болниците, защото в тях няма да има къде.
Ако хората не бяха спали до сега, а се бяха ваксинирали, сега нямаше да има такива опашки и нямаше да мрат по 100+ човека на ден.
Не знам дали разбираш, че това, което пишеш няма нищо общо с това, за което говоря аз.
Дежурните реплики за това какво е щяло да стане евентуално може би едва ли не не са ми интересни.
Написаното от мен беше реплика към Бояна, Човечето редактира заради цитата в цитат. А именно - че сега, насред пандемия надали е най-подходящото време да се въвеждат сертификати като първа и единствена мярка, при 20% ваксинирани, защото се стига именно до видяното. Решението за нея, а и за мен, е пълен локдаун за период от време, да затихнат нещата, а по това време по групи да се ваксинират желаещите, само те, на обособени за това места.
А ти не разбра ли,
Скрит текст:
че "желаещите" в момента се ваксинират само и единствено заради въвеждането на сертификати.
Ако бяха въвели локдаун, хората пак нямаше да се ваксинират.
Да не говорим, че един локдаун струва страшно много пари, а мераклиите 9ак ще се бутат по сбирки, партита, опашки в супера ако щеш.
Видяхме миналата зима как беше при затворени заведения.
2те зимни  вълни малко ни бяха.
     А ако на хората им пукаше толкова за здравето им, щяха да са с маски и дистанция по опашките. Ама им пука само за тъпата хартийка.
     И тези пари, които са харчат в момента държавата не ги печата, така да знаеш.
    През носа ще ни излезнат разходите и за локдауни, и за лечение на болни, и за тестове, и за ваксините които вече са платени но щедро се раздават или изхвърлят.
    Щото Ганьо е много умен и заради Мола може да се ваксинира, ама за здраве твърдо  Не.
      Ама трябваше да ги накарат и ваксините да си платят, затова че досега са спали.
Не разбрах.
Не ги познавам "желаещите".
И изобщо не говорех за това.

# 20 507
Няма как да е веднага след втората доза, според мен. 14 дни след пълна ваксинация.
Сертификата се дава веднага с поставянето на втората игла,
още 14 дни са нужни за изграждане на пълен имунитет.

# 20 508
  • Сан Франциско
Ама принуда, ама потъпквали достойнството на хората, някой писа по-горе...

Я, някой по желание да ми каже, докъде е докарано достойнството на лекар, смачкан, седящ на пода и плачещ от изтощение и ужас? А достойнството на тези, овързани с кабели и кислородни маски, молещи за ваксина сега, веднага, за да могат да дишат? А това на медицинската сестра, която трепери и им казва, че е късно за това? А това на съфорумците, загубили здрави и прави членове на семействата си?

Пък после, моля честно кажете, че не сте ги виждали тези кадри нито наживо, нито по медиите през последните година и половина.

# 20 509
Кацаров съобщи, че има нови предложения, които ще бъдат обсъдени утре. Едно от тях е да се издава сертификат още след поставяне на първа доза от ваксините.
Е това вече не е нормално, как след първа доза от двудозова ваксина ще се дава сертификат, съвсем изтрещяха..но сигурно няма да се приеме де...
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kacarov-an … mislim-za-6132770

# 20 510
Българските здравни власти изрично ме предупредиха, като ми дадоха сертификата.
Българските здравни власти не предупреждават нищо, ако си теглиш сертификата от хис след втора доза мРНК.
За еднодозовите нямам идея, но логиката изисква, че след като имаш хартийката или файла с QR кода си чист.
Или не ти дават възможност да теглиш сертификат който не е валиден, или ако го представиш и го проверят той е валиден. Освен ако не е купен по линията на тъча

# 20 511
Имаш сертификат веднага след втора доза, но той е валиден 14 дни след завършването на ваксинационния курс.
Британските здравни власти не оспориха валидността му малко след 21:00 Zulu същия ден. Просто ми посочиха изхода на Хийтроу, за да не бавя опашката

Не са си вършили работата отговорно в случая.

# 20 512
  • София
Тоест ваксинират те с първа доза и ти дават сертификат, въпреки че не си защитен и можеш пак да напълниш болницата и въпреки че можеш да заразяваш и пак да напълниш болницата. Но е важно да имаш сертификат. Я пак някой да каже, че всичко се прави само, за да се защити здравето

Кривата ще се обърне ако можеше по същия начин да се въздейства на хората над 60..

Кривата ще се обърне след месец най-рано. Сегашните мерки нито ще намалят броя на болните, нито смъртните случаи. Най-много по-малко хора да се струпват на едно място и това по някакъв начин да повлияе на разпространението

# 20 513
Затварянето на училищата и университетите ще намали разпространението, няма какво да се лъжем.
Ако и то не свърши работа, чака ни локдаун. Тая работа с ваксинираните тепърва е добра, но много закъсняла.

# 20 514
Скрит текст:
Скрит текст:
Тоест ваксинират те с първа доза и ти дават сертификат, въпреки че не си защитен и можеш пак да напълниш болницата и въпреки че можеш да заразяваш и пак да напълниш болницата. Но е важно да имаш сертификат. Я пак някой да каже, че всичко се прави само, за да се защити здравето

То да заразяваш можеш и след периода, в който ваксината работи!
Факт е, че с тази мярка ще се ваксинират млади и активни хора! Хора рабортещи в заведения, магазини, хотели и студенти! Не, че от тях не влизат в болници и не умират, но са малък процент!
Кривата ще се обърне ако можеше по същия начин да се въздейства на хората над 60..
Би се обърнала след повече от месец, а до тогава?  Thinking

-----------------------
На мен ми казаха да отида след 10-тина дни да си взема сертификат. Като чета как се подхожда индивидуално в различните РЗИ - та /градове/, изобщо не е чудно, че вечно сме в някакъв хаос, недоразумение или неработеща система.
[/quote]

До тогава, в това положение пълен локдаун..
3 седмици - месец и обявяване, че после ще се изисква сертификат
Но държавата ни няма пари, хора умират, а днес лекари, сестри,бърза помощ стачкуват!
И от другата страна онези, които искат свободата..
В един момент смесени, все едно за едно и също се борятЧ
Тъпото е, че сме като шах и мат! Ни редовно, ни служебно правителство би успяло..
Две години се раздавах едни пари...напразно!

# 20 515
Българските здравни власти изрично ме предупредиха, като ми дадоха сертификата.
Българските здравни власти не предупреждават нищо, ако си теглиш сертификата от хис след втора доза мРНК.
За еднодозовите нямам идея, но логиката изисква, че след като имаш хартийката или файла с QR кода си чист.
Или не ти дават възможност да теглиш сертификат който не е валиден, или ако го представиш и го проверят той е валиден. Освен ако не е купен по линията на тъча
Потърсих набързо отново информация и попаднах на това:

Ако обаче се ваксинирате днес, то ще може да ползвате сертификата си след 14 дни.
Оттук цялата статия, разясняват се различните видове сертификати - https://bntnews.bg/news/kakvo-e-zelen-sertifikat-i-kolko-vreme-s … -1172485news.html

Лично аз бях предупредена при поставяне на втората доза, когато ми дадоха сертификата.
За Янсен имам бегъл спомен, че дори се коментираше валидност след 21 дни, но не съм се интересувала по-подробно.

Безумно би било да допуснат сертификатът да важи още след първа доза. Така напълно се губи смисълът му.

# 20 516
  • София
Следва сертификат и преди първа доза. Важното е мир да има. Нали..

А за да отговоря все пак на отговорилите на поста ми за безплатните (всъщност платени) тестове. Ние сме ваксинирани, детето не е и е под 12 годишна възраст. За учениците няма безплатни тестове. В училище ври от вируси. Кой какъв е.. не е ясно, а се боледува яко на седмица.  За това всеки път трябва тест и си го плащаме от джоба (а и нашите, ако се усетим не ОК от неговия вирус).  Как да стане? Уж безплатни, ама всъщност струват като преди (защото лабораториите веднага го измислиха). Защо няма безплатни (реално) тестове са учениците, които са задължени реално да посещават училище (и не, не е вариант да стане частен ученик и това да е решението когато държавата нехае).
Другото мазало и тъпотия не мисля отново да я коментирам.
Много дразнещо е всичко и жалко. Министърът пък грам няма да коментирам. Жалка история.

# 20 517
По грешка си изтеглих някакво швейцарско приложение и, като си сканирах кода ми изпуса името, датата на раждане и текст, че сертификстът ще е валиден след конкретна дата, в моя случай след 3 седмици след ваксиниране /Янсен/. Сега вече има текст, че е валидно само заедно с документ за самоличност.

# 20 518
Затварянето на училищата и университетите ще намали разпространението, няма какво да се лъжем.
Ако и то не свърши работа, чака ни локдаун. Тая работа с ваксинираните тепърва е добра, но много закъсняла.
Да се надяваме, но нали идеята и обещанията бяха, че ще се направи всичко възможно, училищата да бъдат последно затворени, а те пак са първи.
Не го разбирам, ядосвам се. Говори се едно, върши се друго, цели се трето, накрая народа прост, тъп и не знам си какъв ........

# 20 519
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Защото родителите не искат, silver birch.
Не знам аз ли попаднах в среда на безсмъртни,
ама като казвам не искат - направо 90 процента не искат.
А те искат толкова да искат.
Може би наистина за да не им се налага да се охарчат...

Общи условия

Активация на акаунт