COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 731
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 475
  • В заешката дупка
И аз да покажа една опашка за ваксинация в Исландия. Вече няма такива, де. Това беше отдавна при масовото ваксиниране. Към края вече след приоритетните групи имаше дни, в които много хора идваха наведнъж и се образуваха огромни опашки.

# 20 476
Недоволна, какво им е на мерките. Ако хората са културни и възпитани биха ги спазвали. Ама явно не са.

Мерки без контрол...трудна работа. В Абсурдистан поне .

# 20 477
  • София
Много добре е замислено това със сертификатите, обаче да бяха дали срок минимум 30 дена до влизането в сила, за да може да се слагат Пфайзер или Модерна.

Мога да се обзаложа, че какъвто и срок да бяха дали щяхме да чакаме отново до последния ден.
Такива сме. Не само по конкретния повод.
Моят ЛЛ ваксинира от месеци само и единствено в събота.
Единствен в цялото ДКЦ (съботен).
Днес му се обадих по повод противогрипната ваксина. Каза да заповядам в обратната смяна. Сутринта е работил с пациенти, а следобяд ваксинираше. Каза, че има доста обаждания и желаещи.
Ваксинирал е основно с Файзер, като е обяснявал, че така или иначе сертификатът след Янсен ще е активен след 14 дни.
А този след Файзер реално след 21 дни.
Обяснил е, че по-добрият избор е да "изгубят" 7 дни.
Въпрос на комуникация, желание...

# 20 478
От заповедта оставам с впечатление, че вирусът не ходи по лица под 18 години и те не го разпространяват.

Освен това имунната защита след прекаран Ковид е в сила само 6 месеца, а след биене на ваксина е доживотна. Независимо от това какво показват тестовете за антитела или за клетъчен имунитет.

Стана ли поне ясно дали в заведенията на открито може да се сяда без зелен сертификат? Следобед е много приятно времето напоследък, но не виждам да пише дали мерките важат и за летните градини на кафенета и ресторанти. Навън нали уж вирусът не се разпространява лесно...

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 20:38 от skybye

# 20 479
Скрит текст:
Гледам днес по ТВ опашка пред лаборатория, която същевременно е ваксинационен пункт.
Половината от хората с направление за тест, защото са със симптоми, другата половина за ваксина.
Безумно, просто безумно. Смесване на болни и здрави, струпване на хора по опашки уж в името на добро, а от другата седмица ще берем плодовете на тези струпали се хора без значение здрав, болен, контактен, заразен, зарАзен....на кого му пука, важна е безценната хартийка, другото са подробности.
В моя град днес закарах ММ за ежемесечни лабораторни изследвания заради ХЗ.
Естествено, тълпа в чакалнята, вече на закрито. Всеки за някакъв тест, чули-недочули, че тестовете ще са ВЕЧЕ безплатни, и днес всякакви - отново здрави и болни, симптомни и безсимптомни, там в навалицата си искат това, което им се полага. Поне 30 човека имаше на площ за 20. Естествено, ние си тръгнахме и отидохме пет минути преди края на работното време, лаборантките бяха пропищели.
Та какво постигнахме с тази напълно безсмислена за момента мярка? Удвояване на броя на заразени и болни, пир по време на чума, генериране на протести и гражданско неподчинение евентуално и още много смърт пред болниците, защото в тях няма да има къде.
Ако хората не бяха спали до сега, а се бяха ваксинирали, сега нямаше да има такива опашки и нямаше да мрат по 100+ човека на ден.
Не знам дали разбираш, че това, което пишеш няма нищо общо с това, за което говоря аз.
Дежурните реплики за това какво е щяло да стане евентуално може би едва ли не не са ми интересни.
Написаното от мен беше реплика към Бояна, Човечето редактира заради цитата в цитат. А именно - че сега, насред пандемия надали е най-подходящото време да се въвеждат сертификати като първа и единствена мярка, при 20% ваксинирани, защото се стига именно до видяното. Решението за нея, а и за мен, е пълен локдаун за период от време, да затихнат нещата, а по това време по групи да се ваксинират желаещите, само те, на обособени за това места.
А ти не разбра ли, че "желаещите" в момента се ваксинират само и единствено заради въвеждането на сертификати.
Ако бяха въвели локдаун, хората пак нямаше да се ваксинират.
Да не говорим, че един локдаун струва страшно много пари, а мераклиите 9ак ще се бутат по сбирки, партита, опашки в супера ако щеш.
Видяхме миналата зима как беше при затворени заведения.
2те зимни  вълни малко ни бяха.
     А ако на хората им пукаше толкова за здравето им, щяха да са с маски и дистанция по опашките. Ама им пука само за тъпата хартийка.
     И тези пари, които са харчат в момента държавата не ги печата, така да знаеш.
    През носа ще ни излезнат разходите и за локдауни, и за лечение на болни, и за тестове, и за ваксините които вече са платени но щедро се раздават или изхвърлят.
    Щото Ганьо е много умен и заради Мола може да се ваксинира, ама за здраве твърдо  Не.
      Ама трябваше да ги накарат и ваксините да си платят, затова че досега са спали.

# 20 480
Цитат
Повечето ги е страх  от неизвестното пуснато в употреба за отрицателно време.

https://publichealth.jhu.edu/2021/the-long-history-of-mrna-vaccines

Открити през 1960-те, проучвания и изпитания през 1970-те, тествани на животни през 1990-те, тествани при хора през 2013…

Уау! Повярвах напълно на тези измислици.

През 1953 са първите сведения на Уотсун и Крик за откритието на ДНК, а 1955 е първата публикация на Крик, която предсказва връзката между ДНК, РНК и белтъците, като механизмът на  репликация  е окончателно потвържден през 1958г.
Но 1960-те, вече са открити иРНК ваксините!!!  Laughing
А къде отидоха усилията на Каталин Карико ? И защо, като са открити още 60-те години и тествани през 70-те бърху животни , а върху хора през 90-те, то през същите тези 90-те години никой не подкрепя идеята на Карико да разработи лечение и  ваксини на базата на молекулата на РНК, която сега се ползва във ваксините на Модерна и Пфайзер?
https://www.mediapool.bg/udivitelnata-istoriya-na-maikata-na-rnk … e-news316490.html

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 20:51 от Diorela

# 20 481
Като си се самокарантинирал какво ти пречи да се ваксинираш?
Аз съм така.

# 20 482
Много добре е замислено това със сертификатите, обаче да бяха дали срок минимум 30 дена до влизането в сила, за да може да се слагат Пфайзер или Модерна.

Мога да се обзаложа, че какъвто и срок да бяха дали щяхме да чакаме отново до последния ден.
Днес му се обадих по повод противогрипната ваксина. Каза да заповядам в обратната смяна. Сутринта е работил с пациенти, а следобяд ваксинираше. Каза, че има доста обаждания и желаещи.
Ваксинирал е основно с Файзер, като е обяснявал, че така или иначе сертификатът след Янсен ще е активен след 14 дни.

Откога пък сертификатът на Файзер е активен веднага след втората доза? Аз като се ваксинирах трябваше да ида след седмица ли, две ли, не помня вече. Мисля, че и за иРНК ваксините имаше 14 дневен срок преди да важи сертификата, поне преди де, сега не знам.

# 20 483
  • София
Фактът, че нямаш антитела не означава, че нямаш защита, както и фактът, че имаш такива не означава, че си защитен.

# 20 484
  • Mediterraneo
Няма как да е веднага след втората доза, според мен. 14 дни след пълна ваксинация.

# 20 485
Откога пък сертификатът на Файзер е активен веднага след втората доза?
От началото на май месец. Модерна включително. Два часа след втора доза модерна имах сертификат!

# 20 486
  • София
@moonriver, последното инфо, което имам е от края на септември.
С приятелка, със сертификат на 2 дни, получен веднага след ваксина Файзер минахме с пас в столично заведение, което от доста време работи само в режим 3G.

# 20 487
Мерси, не знаех за тази промяна.

# 20 488
  • София
Не блокираш ли Орлов мост - все едно не си протестирал. Та не е чудно, че и днешните протестъри накрая дотам стигнаха.
Протестиращи срещу новите мерки блокираха Орлов мост
Покрай цялата тази неразбория със Стойчовите недомислени мерки, приети по добре познатата ни система "от днес - за утре" май се забрави най-важното: имаме по почти 5 хил. заразени дневно и трицифрено число починали. Най-важното и неотложно е веднага, незабавно да се вземат мерки така, че тези бройки да спаднат, защото иначе рискуваме колапс на здравната система и много жертви. Вместо това - всеобща бъркотия, и - разбира се, политиканите моментално яхват недоволството на хората от този хаос и се започват познатите на всички популистки дрънканици.
Само дето на вируса му е все тая и утре, и в други ден бройките няма да намаляват заради заклинанията на този и онзи, даже обратното. Май вървим уверено към "румънски вариант" и дотам и ще стигнем, с все разветите знамена за права и свободи, против омразната "диктатура" и с вопли за фалиралите кръчми, дето заплашват с бойкот на мерките при пика на заразата.
Какво правим всъщност?

# 20 489

Откога пък сертификатът на Файзер е активен веднага след втората доза? Аз като се ваксинирах трябваше да ида след седмица ли, две ли, не помня вече. Мисля, че и за иРНК ваксините имаше 14 дневен срок преди да важи сертификата, поне преди де, сега не знам.

Веднага ми дадоха сертификат след втората Модерна април месец

О, не, пак ли Орлов мост, сигурно са същите от лани, и те гориха маски.

Общи условия

Активация на акаунт