COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 354
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 460
Ама защо трябва да има организация за да стоиш на разстояние от другите по време на пандемия? Ето, пак показвам чакащи за ваксина в Кьолн преди пет дни. Всеки стои надалеч от другия, освен ако не са двойка.

Това все едно е друг свят !!

И само двама да има на касата в един магазин, ше са залепени.
Наподопсихология...манталитет....кво да прайш...

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 20:16 от teta75

# 20 461
Много добре е замислено това със сертификатите, обаче да бяха дали срок минимум 30 дена до влизането в сила, за да може да се слагат Пфайзер или Модерна. Поредните експертски недомислици. Няма да съм спокойна, след като знам, че онези, дето досега не са спазвали мерките и не са се наболи, сега са си сложили Янсен. Твърде съмнителна е ефективността при нея, ако има такава изобщо.
Това се прави от зор, за да не се въведе локдаун. Имат примера на Франция, Гърция, които дадоха срок, но в едни по-спокойни времена. Нас зимата пак ни изненадА. Но от друга страна, като знам как при нас всичко се прави в последния възможен момент, едва ли щеше да има кой знае какъв ефект ранното оповестяване на мерките.

# 20 462
Много добре е замислено това със сертификатите, обаче да бяха дали срок минимум 30 дена до влизането в сила, за да може да се слагат Пфайзер или Модерна. Поредните експертски недомислици. Няма да съм спокойна, след като знам, че онези, дето досега не са спазвали мерките и не са се наболи, сега са си сложили Янсен. Твърде съмнителна е ефективността при нея, ако има такава изобщо.

Че то ще стане до  Нова година, дотогава ще сме като в Румъния, изправиха ми се косите днес от новините. Отделно, че всички пак ще хукнат в последния ден на този месец.

# 20 463
  • София
Да допълня нещо важно, което Кацаров каза преди малко - водят се разговори с експертите да има сертификат и при първа доза ваксина, за да могат хората да го ползват. Но това щели да го решават утре.

# 20 464
На нас локдаун така или иначе няма да ни се размине. Заложили сме си го вече. Въпросът е да е последен. Но с поголовното бодене с Янсен, след разпускането пак ще се увеличат случаите.

# 20 465
Фармацевтите в СУ за месец изцяло онлайн. Ваксинирани нЕма. Според сина ми (който е), я сме десетима в потока, я не.
Цветът на нацията Rage
За сравнение в класа на сина ми (деца на 14 години, Италия) от 24 деца само едно е без ваксинира. Зеленият сертификат не е задължителен за ходене на училище, семействата са избрали ваксината доброволно. Когато тук въведоха сертификатите (поетапно от август до октомври), хората вече се бяха изпонаваксинирали. Ужасно проведена кампания в България!! Дано след сегашния хаос, нещата да тръгнат по-гладко.

# 20 466
Покрай премеждията ми в столични аптеки,се сетих да попитам дали за фармацевтите е задължително изискване да имат сертификат?Интересно защо е изтрито инфото,че системата се е сринала?Да се бъхтат хората из целият град и да не си вземат животоподържащите лекарства?Тези дни може да е същото с единната,информационна с-ма.Нека знаят тези,на които им се налага.Може да се наложи да вземат почивен ден.Особено ако трябва да минат и през лл.Пред кабинетите седиш и чакаш,ако си за ел.рецепта.Чакаш ако тръгне системата.Ако не,ти си тръгваш.Вече подадох сигнал до една медия.Утре и в нзок.

# 20 467
До няколко дни щяли да решат и дали да има сертификат за преболедуване установено чрез антигенен тест.

# 20 468
Екстра, тъкмо ще ги разберем колко са.

# 20 469
Ами, то би трябвало да си я има тази информация. Аз бях регистрирана и ми звъняха от РЗИ. Ходих в ковид център и там ми установиха ковид с антигенен, карантинираха ме, изписаха лекарства уж безплатни, ама си ги платих като поп и накрая не върви да кажат, ама теста ти не важи.

# 20 470
С антиген тест ще има сертификат за преболедуване каза Кацаров. Само не разбрах дали ще важи за пътуване в чужбина което ме съмнява. Каза още, че неизбежно някои ще ползват чужди сертификати след като няма кой да им провери самоличността ... това мисля ще е масовия случай у нас за вход в заведения и др.

# 20 471
Поредната имитация на дейност,сертификат за кръчма.

# 20 472
Ами, то би трябвало да си я има тази информация. Аз бях регистрирана и ми звъняха от РЗИ. Ходих в ковид център и там ми установиха ковид с антигенен, карантинираха ме, изписаха лекарства уж безплатни, ама си ги платих като поп и накрая не върви да кажат, ама теста ти не важи.

Ох, да, извинявам се привидя ми се с тест за антитела.

# 20 473
Кацаров каза, че тест за антителата не се признава за боледуване никъде по света и не било обсъждано да се издава сертификат на база такъв тест.

# 20 474
Ама защо трябва да има организация за да стоиш на разстояние от другите по време на пандемия? Ето, пак показвам чакащи за ваксина в Кьолн преди пет дни. Всеки стои надалеч от другия, освен ако не са двойка.

Софт, в Бг никой от нищо не се интересува. Вчера в обедната почивка се Нареждам пред офис на Спиди (куриерска компания). Пред мене няколко човека без никаква дистанция. Аз се нареждам на разстояние 2 метра (не съм фен на маските на открито). Пристига един мъж на около 30, с бръсната глава, пушейки нещо с много силна и странна миризма (заклет пушач съм от години). Подминава ме автипаркингово колче. Аз любезно му казвам, че съм на опашката. Обръща се, поглежда ме злобно. На възраст съм, когато не ми трябва физическо насилие. Казвам да мине пред мене (не че не го направи). След малко жена се залепва зад гърба ми и аз с писък се изнасям на съседния тротоар. Бръснатата глава тропа постоянно нервно с крак и ме гледа злобно доста време. Влиза без маска преди мене. Аз съм подготвила точни пари, в ръката ми е личната карта и вече съм добре маскирана. Отваря се вратата и работещият, с маска под устата ми казва да влезна. Бръснатата глава без маска на една маса рови из пакета и казва, че го връща. Аз си казвам телефона, взимам си пратката, давам парите, отказвам преглед, подписвам се и бързо се изнасям.
Толкова за мерките в Абсурдистан.

Общи условия

Активация на акаунт