COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 294
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 445
И аз ги видях на СУ чакащите...един връз друг...

# 20 446
  • София
Е то досега навсякъде се спазваше дистанция нали... Само при ваксиниране не спазват.

# 20 447
Редно е поне на местата, които се прави ваксинация, да има организация за чакане, но не би...

# 20 448
  • София
Защо? Блъсканицата при ваксиниране по-заразна ли е от блъсканицата в магазините например? Иначе е редно да има ред навсякъде.

# 20 449
  • Сан Франциско
Не са чували за маски и 2 метра дистанция, завалиите, само година и половина, как да им се разсърдиш като никой не им обяснява как да се пазят?

# 20 450
Ама защо трябва да има организация за да стоиш на разстояние от другите по време на пандемия? Ето, пак показвам чакащи за ваксина в Кьолн преди пет дни. Всеки стои надалеч от другия, освен ако не са двойка.

# 20 451
  • София
Merri_An
Скрит текст:
Гледам днес по ТВ опашка пред лаборатория, която същевременно е ваксинационен пункт.
Половината от хората с направление за тест, защото са със симптоми, другата половина за ваксина.
Безумно, просто безумно. Смесване на болни и здрави, струпване на хора по опашки уж в името на добро, а от другата седмица ще берем плодовете на тези струпали се хора без значение здрав, болен, контактен, заразен, зарАзен....на кого му пука, важна е безценната хартийка, другото са подробности.
В моя град днес закарах ММ за ежемесечни лабораторни изследвания заради ХЗ.
Естествено, тълпа в чакалнята, вече на закрито. Всеки за някакъв тест, чули-недочули, че тестовете ще са ВЕЧЕ безплатни, и днес всякакви - отново здрави и болни, симптомни и безсимптомни, там в навалицата си искат това, което им се полага. Поне 30 човека имаше на площ за 20. Естествено, ние си тръгнахме и отидохме пет минути преди края на работното време, лаборантките бяха пропищели.
Та какво постигнахме с тази напълно безсмислена за момента мярка? Удвояване на броя на заразени и болни, пир по време на чума, генериране на протести и гражданско неподчинение евентуално и още много смърт пред болниците, защото в тях няма да има къде.

Много неприятно. Не са помислили за това, трябваше да се измисли нещо по въпроса, а и да не бъде така на тъгъдък.
Специално във Военна болница днес това го нямаше. Всички с маски и на 90% се спазваше и дистанция.
А и тези, които се тестваха бяха далеч от тези, които отиваха да им се бие ваксина или да си вземат сертификат.
Нямаше досег на едните с другите. Ама явно такава организация е имало само там.
Кофти, дано се разминем... След седмица ще се види...

# 20 452
  • София
Те до вчера са се катерили по главите си в дискотеката, сега опашката за ваксини е драма, айде сега.
Фармацевтите в СУ за месец изцяло онлайн. Ваксинирани нЕма. Според сина ми (който е), я сме десетима в потока, я не.
Цветът на нацията Rage

# 20 453
Защо? Блъсканицата при ваксиниране по-заразна ли е от блъсканицата в магазините например? Иначе е редно да има ред навсякъде.

Щото събитието е организирано от здравните власти, които не спряха с дудненето за дистанция , а пред тях не се прави.

# 20 454
Скрит текст:
От снощи следя темата и разбирам много добре къде се набутвам доброволно, но не разбирам защо се опитват да принудят и хора, с достатъчно антитела, да се ваксинират. Да, преболедувала съм преди почти година, но преди месец антителата ми бяха колкото и през март, и повече от през декември, месец след като се разболях.
Има много хора, преболедували преди повече от 6 месеца, но с достатъчно антитела. Защо те да нямат право на сертификат? На ваксинираните никой не им дава сертификата след като са им проверили антителата, а след като са им поставили необходимите дози ваксини.
Не разбирам с какво преча на останалите и с какво ги застрашавам.
Ако някой ми даде логично обяснение защо да се ваксинирам сега, а не когато антителата ми започнат да падат, отивам още утре. Не съм против ваксините, но няма как да отида да се ваксинирам, ако не получа логичен отговор на въпросите ми.
Ако ми дадеш линк където пише какво количество антитела са "достатъчни" и по кой метод точно трябва да бъдат измерени (защото по лабораториите тестове бол), тогава ще се съглася със тебе.

Само че засега, по официални данни, никой не знае колко точно антитела ще са " достатъчни" за да те предпазят.
Та твоите антитела може и да не са достатъчни всъщност.
https://cibalab.com/wp/cov2-quanitive-new-units/
186! 5.5 пъти над 33.8. Месец март са били 5.59 пъти над горна граница, а 1 месец след началото на боледуването ми - 3.22 пъти над горна граница. Резултатите от тестовете ми.

# 20 455
И щерката е онлайн от утре. Какво като е ваксинирана. Онлайн и това е

# 20 456
Ама защо трябва да има организация за да стоиш на разстояние от другите по време на пандемия? Ето, пак показвам чакащи за ваксина в Кьолн преди пет дни. Всеки стои надалеч от другия, освен ако не са двойка.

Това все едно е друг свят !!

# 20 457
  • София
Кацаров по Он Еър. Само се пени за БСП - "какво предлагат, кажете ми какво предлагат". Човекът си гледа изборите.

# 20 458
Много добре е замислено това със сертификатите, обаче да бяха дали срок минимум 30 дена до влизането в сила, за да може да се слагат Пфайзер или Модерна. Поредните експертски недомислици. Няма да съм спокойна, след като знам, че онези, дето досега не са спазвали мерките и не са се наболи, сега са си сложили Янсен. Твърде съмнителна е ефективността при нея, ако има такава изобщо.

# 20 459
  • Сан Франциско
Ето нашите данни от вчера, които пак не ми харесват, ‘щото можеше много по-добре да сме, ама поради американски мангъровци, квото-такоа. Забележете обаче смъртните случаи, за 340 милиона население, и сравнете с тези в страните с по-ниски нива на ваксинации:

Общи условия

Активация на акаунт