COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 458
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 625
Това да, но ако имаха сертификат за преболедували нямаше да висят пред фургона, а щяха да си го ползват, не разбирам защо нямат.

# 20 626
  • sofia
Ще я отложат, защото едно, че много хора няма да могат да работят, второ - едва ли има мащабна организация за тестване и ще се задръстят фургони и лаборатории....
Ако я отложат ще трябва да наложат поне 4 седмичен локдаун. То така или иначе това е по-смислената мярка в момента, че е страшно положението.
Така мисля и ще стане...
Това е блъф. Един вид, ето, искахме да работите  но вие не искате. И такам.
В МУ София спират всички присъствени занятия и практики.:

Студенти твърдят, че са над 90 процента имунизирани и негодуват.

# 20 627
На мен ми е интересно, тоя медицински персонал, дето е преболедувал, сутринта пред Пирогов една жена каза, че даже е лежала там тежко, няма ли си сертификат за преболедуване, без тест ли са боледували и лежали, как става така?
Съпругата на мой колега лежа и също няма сертификат, защото е с антигенен тест. Той също няма по същата причина. Повечето ми познати са по същия сценарий. Ми няма да се ваксинирам, преди по-малко от месец го изкарах. Аз също нямам сертификат. За мен е идиотщина да ме карантинират официално, да им вляза в статистиката, но да нямам право на сертификат, защото тестът не бил ПСР.

# 20 628
  • София
На мен ми е интересно, тоя медицински персонал, дето е преболедувал, сутринта пред Пирогов една жена каза, че даже е лежала там тежко, няма ли си сертификат за преболедуване, без тест ли са боледували и лежали, как става така?
Съпругата на мой колега лежа и също няма сертификат, защото е с антигенен тест. Той също няма по същата причина. Повечето ми познати са по същия сценарий. Ми няма да се ваксинирам, преди по-малко от месец го изкарах. Аз също нямам сертификат. За мен е идиотщина да ме карантинират официално, да им вляза в статистиката, но да нямам право на сертификат, защото тестът не бил ПСР.
Каза вчера и министъра, че антигена е признат от декември миналата година и ще можете да имате сертификат.

# 20 629
Това да, но ако имаха сертификат за преболедували нямаше да висят пред фургона, а щяха да си го ползват, не разбирам защо нямат.
Много просто, изминали са повече от 6 месеца.

# 20 630
Снощи говорих с познат. Работи в болница. В тяхното отделение са 25 човека персонал. 2ма (двама) са ваксинирани. Днес смятат да вдигат бойкот и да подават молби за напускане...
(лично аз смятам, че в крайна сметка днес/утре ще "клекнат" и ще си изберат работата)

Личната лекарка на родителите ми е твърдо против ваксините и е убедила голяма част от пациентите си да не се ваксинират (а тя е страхотен професионалист по принцип). Не е ваксинирана.
Моята ЛЛ нито убеждава, нито разубеждава. Като в магазин - ако искаш, получаваш. Толкоз. Тя е ваксинирана.
Друга позната, също лекар, е твърдо "за" ваксините и е убедила всички около нея да се ваксинират.

Напълно разбирам объркването в хората. В крайна сметка не сме медицински лица и е логично да търсим мнение от такива. А те са толкова разнородни.

Мнения бол и най-разнородни. Фактите, медицинската информация, клиничните проучвания и статистики са еднозначни и отново и отново показват ползите от ваксинацията.

Ако тази лекарка, която разубеждава, беше в Германия, щяха да й тръснат 50 000 Евро глоба, да видим тогава дали щеше да разубеждава и да застрашава пациенти и обществото като цяло.

# 20 631
Каза вчера и министъра, че антигена е признат от декември миналата година и ще можете да имате сертификат.
Чудесно, но не се знае кога. И изобщо това не биваше тепърва да се мъдри, а да си имаме право на такива още след приравняването на тестовете.

# 20 632
  • в страната на чудесата
Александровска спира плановия прием и удвоява леглата за ковид. К’ви студенти... като им е зор влизат и работят като сестри, ще им е по-полезно отколкото да се мъкнат по коридорите. Сестринският стаж е трети курс.

# 20 633
  • София

Чудесно, но не се знае кога. И изобщо това не биваше тепърва да се мъдри, а да си имаме право на такива още след приравняването на тестовете.
Относно признаването на антигенните тестове за издаване на сертификат, д-р Димитър Петров обясни, че промяната ще бъде въведена скоро и че тя зависи от "Информационно обслужване", които трябва да я направят. Ще се признават всички тестове, направени след 1 декември 2020 година. Обсъжда се и издаването на сертификат след първата доза.
Вярно, няма да бъде веднага, но скоро, каквото и да значи това. И да, права си напълно, не разбирам защо валиден тест се води невалиден от системата. Ама цялата им работа е такава.

# 20 634
  • София
Обещават до понеделник да стане възможно получаването на сертификат за преболедували с антигенен тест. Това трябваше да го направят предварително и да не изнервят хората, защото няма никаква логика да си признат за боледувал и да не можеш да получиш сертификат, пък дори и само такъв за вътрешно ползване, щом не може европейски.

# 20 635
А тия па Информационно обслужване, където и да са, все не работи
При мм неваксинираните са неплатен а леглата за ковид се утрояват...засега. Не знам колко са неваксинирани, той щеше да слага бустер, но сега вероятно ще трябва да изчака.
В крайна сметка всеки може да си направи тест и да иде на работа, проблем не виждам.
Сега е момента Стойчо да излезе карантина и да удържи поне две седмици с тия мерки, а после да кандисат и учителите и чиновниците.
Яд ме е само за университетите. Лейка, моята учи ветеринарна медицина, добре организирани групи по 10 човека и т.н. за съжаление от днес онлайн. Ще й предложа да ходи да раздава ивермектин в ковид зоните...то същата работа, какво толкова...като няма ваксинирани доктори...

# 20 636
Някой знае ли дали който и да е личен лекар може да влезе в досието ти с КЕП-а си ?
Моето джипи е пропуснало да ми даде сертификат … аз пък така и не си го изтеглих навреме … и сега системата на ИО е забила … просто чудничко !!
Да не говорим и за мрънкането на джипито, че не можела и с това да се занимава Sad

# 20 637
  • в страната на чудесата
Един чудесен текст на е.белобрадова.
За децата ни. Единствените потърпевши...
https://m.offnews.bg/news/Analizi-i-Komentari_65/Ne-sam-viarvala … aveda_762638.html

# 20 638
На моя колежка дъщеря ѝ  работи в администрацията на една болница. Вчера след обяд и казали, че трябва да има от днес сертификат. И си направила бърз антигенен, за да може да влезе днес на работното си място.
Ще прави 2, дори мисля че се падат 3 пъти седмично, тест, платен от самата нея, за да работи. А цената на тест е 25-30 лв.
Страхува се от ваксина, боледувала е ноември 2020г.
Не моловете и дискотеките, а работата принуждава хората да се ваксинират.
Мислех, че лекарите са ваксинирани всички, но май не е така.
И ние още не сме ваксинирани, но неусетно минаха 6 месеца от боледуването ни.
Имаме заразен колега, за втори път кара ковид, 1г. и 4 месеца след първия път.

# 20 639
Някой знае ли дали който и да е личен лекар може да влезе в досието ти с КЕП-а си ?
Моето джипи е пропуснало да ми даде сертификат … аз пък така и не си го изтеглих навреме … и сега системата на ИО е забила … просто чудничко !!
Да не говорим и за мрънкането на джипито, че не можела и с това да се занимава Sad

Одеве по ТВ дуднеше една лекарка, да не ходели при Джи пито хората, че много работа имали, иначе доколкото разбрах могат да издадат сертификат за ваксинация само, не за преболедуване.

Общи условия

Активация на акаунт