COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 334
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 610
Скрит текст:
За какво се оказа, че са пред фургоните  - не са ваксинирани повечето или заради някакви бъгове в системата не могат да извадят самите сертификати (но са преболедували официално или са ваксинирани)?
Масово не са ваксинирани. Оправдават се с преболедуване преди 8-10 месеца или просто нежелание да се ваксинират.

Щом лекарите не се ваксинират, как очакваме всички останали да сложат ваксини и да постигнем онези 70%?
И аз си задавам този въпрос. Сред тях има и такива, които са в ковид отделения, боледували с много антитела /ама това не било условие/ ...
Много е объркващо.
Задължителното ваксиниране /реално е така/ при тези разнопосочни мнения, които продължават, поражда съмнения. От трета страна виждаме какво става в другите държави т.е. ваксинацията дава резултат.
Не може да се подмине и появата на нов щам в Израел, по заразен от Делта .......
Само на мен ли ми е каша т.е. проблема е при мен!  Thinking

# 20 611
  • София
Ще я отложат, защото едно, че много хора няма да могат да работят, второ - едва ли има мащабна организация за тестване и ще се задръстят фургони и лаборатории....

# 20 612
  • София
Ще я отложат, защото едно, че много хора няма да могат да работят, второ - едва ли има мащабна организация за тестване и ще се задръстят фургони и лаборатории....
Ако я отложат ще трябва да наложат поне 4 седмичен локдаун. То така или иначе това е по-смислената мярка в момента, че е страшно положението.

# 20 613
  • Sofia
Няма друг вариант освен локдаун. Всичко друго е безмислено и само до сръдни води. Защо този, пък не онзи. Защо аз , пък той не. Много прост тоя народ.

# 20 614
Ако я отложат ще трябва да наложат поне 4 седмичен локдаун. То така или иначе това е по-смислената мярка в момента, че е страшно положението.
Ама то локдауна си е наложен точно с тази заповед.. Зелените сертификати са опция, ако ги имаш да не си в локдаун.
Не са водещи сертификатите в заповедта, обратно е - всичко се затваря. Но ако все пак имаш сертификат - работиш и ходиш на концерт (опционално).
Тъпото е за болниците, обаче - макар че най-вероятно там си правят тестове така или иначе, ваксинирани или неваксинирани - просто сега ще е официално и ритмично.

# 20 615
Неваксинираният медицински персонал да не се правят на бити мечки, зелен сертификат не е само сертификат от ваксина. Признава се и антигенен за 48 ч и ПСР за 72, ако не са или са отдавна преболедували. Неваксинирането и неправенето на тест, за да се избегне карантина си има цена. Интелигентни хора се предполага, че са и виждат какво става в цивилизования свят. Видяхме какво стана две вълни без ваксинационно покритие. Локдаун и онлайн обучение на ваксинирани хора вече е прекалено. В крайна сметка пак по-умният ще отстъпи, защото има реална представа за ситуацията. Само искам да знам докога смятат да ни държат заложници на невежеството!

# 20 616
  • в страната на чудесата
Според мен няма да я отложат, ще си затварят очите както досега. Няма да има твърд локдаун щото кинтите им трябват за новите барселони.
Къде го лекаря на годината да ни сподели колко души в МЗ са ваксинирани, че е интересно.

# 20 617
  • София
Няма друг вариант освен локдаун. Всичко друго е безмислено и само до сръдни води. Защо този, пък не онзи. Защо аз , пък той не. Много прост тоя народ.
Народът не е прост. Прости са управляващите. И още Борисов тръгна с лъжата, че го е страх от протести, като това се случва в страна, в която от 25 години не е имало нито една национална стачка. Или изобщо стачка. Тук никакви съществени протести не застрашават нито едно управление, това е ясно на всички, които гледаме фактите. Във всяка страна за всяко нещо има хора недоволни и протестират, това е демокрацията, но протестите не пречат ако управлението на страната е взело някакви решения институциите да ги прилагат.

# 20 618
  • София
„До 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат”, обяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров в ефира на „Здравей, България”. Той обясни, че в настоящата заповед служителите в администрациите са изключени, защото това щяло да попречи на услугите и на гражданите, и на бизнеса.
"Има идея да се даде гратисен срок тези хора да се ваксинират. В момента това се обсъжда на ниво министри. Идеята на МОН е да се включат и учителите", добави д-р Петров. Той подчерта, че тези, които не притежават зелен сертификат и нарушават мерките, ще бъдат глобявани. За физически лица глобата е до 1000 лв. Ако има съмнение, че документът е фалшив, може да се повдигне обвинение. При системни нарушения пък обектите могат да бъдат затваряни и да им се отнема правото да работят със здравен сертификат. Органите, които проверяват, са РЗИ, полицията и служители на общините.
от ТУК
Заканват се и на чиновниците, и на учителите - да видим дали ще посмеят да го въведат и за тях, макар че е съвсем логично да се изисква.

# 20 619
20.10. Починали:
Мъже:
Възраст: 90+ - Брой: 3
Възраст: 50 - 59 - Брой:  11
Възраст: 80 - 89 - Брой:  10
Възраст: 70 - 79 - Брой:  14
Възраст: 60 - 69 - Брой:  14
Възраст: 40 - 49 - Брой:  3;
Възраст: 30 - 39 - Брой: 4
От тях ваксинирани:
JANSS - 30 - 39 – Брой: 1
COM – 60 - 69 – Брой: 1
AZ - 70 – 79 – Брой: 1,
COM - 80 - 89 – Брой: 1
JANSS - 80 - 89 – Брой: 1
MOD - 80 - 89 – Брой: 1

Жени:
Възраст: 30 - 39 – Брой: 1
Възраст: 50 - 59 – Брой: 3
Възраст: 60 - 69 – Брой: 9
Възраст: 70 - 79 – Брой: 22
Възраст: 80 - 89 – Брой: 13
От тях ваксинирани:
COM - 70 – 79 – Брой 1

# 20 620
Още ли има хора, които мислят, че ваксинирането е доброволно? Я сега да видим при толкова неваксиниран медицински персонал какво ще се случва по болниците, защото тези хора в момента, дори и да се ваксинират, ще имат сертификат след две седмици. Реално в момента нямат право да са на работа, а колко от тях са навити на два дни да се тестват? Циркът е на ниво и не съм варвала, че някога ще го кажа, но този път Алибегов е прав. Медицинският персонал в по-големият си процент е преболедувал, в държавната администрация не мисля, че е така.

# 20 621
На мен ми е интересно, тоя медицински персонал, дето е преболедувал, сутринта пред Пирогов една жена каза, че даже е лежала там тежко, няма ли си сертификат за преболедуване, без тест ли са боледували и лежали, как става така?

# 20 622
Скрит текст:
„До 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат”, обяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров в ефира на „Здравей, България”.
Той обясни, че в настоящата заповед служителите в администрациите са изключени, защото това щяло да попречи на услугите и на гражданите, и на бизнеса.
Скрит текст:
"Има идея да се даде гратисен срок тези хора да се ваксинират. В момента това се обсъжда на ниво министри. Идеята на МОН е да се включат и учителите", добави д-р Петров. Той подчерта, че тези, които не притежават зелен сертификат и нарушават мерките, ще бъдат глобявани. За физически лица глобата е до 1000 лв. Ако има съмнение, че документът е фалшив, може да се повдигне обвинение. При системни нарушения пък обектите могат да бъдат затваряни и да им се отнема правото да работят със здравен сертификат. Органите, които проверяват, са РЗИ, полицията и служители на общините.[/i] от ТУК
Заканват се и на чиновниците, и на учителите - да видим дали ще посмеят да го въведат и за тях, макар че е съвсем логично да се изисква.
Това е най-тъпото обяснение, което може да бъде дадено. Чиновниците и учителите са важни, но лекарите не.
Тъпи са управниците и мислителите на мерки, стратегия, перспектива.

# 20 623
  • София
Без локдаун не знам докъде можем да я докараме, т.е. не искам да си представям. Поне за месец биха могли да спаднат новозаразените и да се увеличат ваксинираните. Ама ако може да ги ваксинират по график, че иначе на опашка за ваксинация ще стане най-заразно.

# 20 624
Какво като са преболедували и аз съм преболедувала, но след това се ваксинирах. Няма нищо страшно в това да се ваксинираш след преболедуване.

Много добро решение да се изискват зелени сертификати, и за учители, и държавни служители.

Аз мисля, че локдаун е пълна безсмислица, защото никой не се ваксинира и след отпускане на мерките се връщаме на кота 0

Трябва да се изисква сертификат навсякъде и всичко да си работи. Не може да сме заложници

И аз така мисля, дано устискат и не отменят заповеди.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 09:13 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт