COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 938
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 20 970
Ами не съм разбрала,че става въпрос за Ринг мол.Не съм била там.Моя грешка.
Цитат
РЗИ набира доброволци да следят мерките в София, без пари
И аз не разбирам откъде,накъде без пари?И аз искам всички депутати и министри да работят на минимална заплата на ''ползу роду'',но те си гласуват сами доста високи възнаграждения.Наглост и от рзи,и от всички политици.

# 20 971
  • Пловдив
Слънчевата, не следва да се разчита на хората да бъдат ориентирани и ненаивни. Имаме управници и хора, които носят отговорност. Трябва да има ръководна визия за управление на кризата, информираност на населението и твърда ръка. Умряха толкова много хора, безмислено, защото сме в политическа криза и няма адекватна и последователна политика.
Ще се повторя - ако Симидчиев беше министър, а не този провал Кацаров - щяхме да сме на светлинни години сега. Ето за това има значение човешкият фактор в управлението. Радев носи цялата отговорност за това, за провалената ваксинационна кампания, за хората, които умират в 4 - тата вълна. Защото лятото нямаше болни, имаше ваксини и имаше достатъчно време.

# 20 972
Не знам кой е докторът в клипчето на Ивка, но ми се видя безобразен, по няколко причини:
- заповедта на министъра докарала навалиците там, неговите хора били отвън, а не в отделението. Сори, ама ако в една болница не могат да си организират на 50 човека персонал да вземат бързи тестове за половин час, къде сме тръгнали.  Говори лошо единствено и само за тяхната организация и за срамната липса на ваксиниране в медицинския персонал. За такова нещо въпросният трябва да се скрие в миша дупка, а не да го развява гордо по ТВ, обвинявайки тоя и оня.
- антитела и защо няма сертификати за преболедували - на този въпрос вече цялата научна общост отговори и съм убедена, че и говорещият е съвсем наясно, само че по някаква си негова причина не желае да се ваксинира. Това са тотално антиваксърски тези, които нямат място в устата на лекар, завеждащ ковид отделение.
- тестовете щели да дадат фалшив положителен, кръстосан с някой грип (?!?!?). Тука вече съвсем спрях да разбирам а) за какво говори и б) какво общо има със ситуацията.

С две думи, насъбрали се една антивакс медицинска тълпа, да се сърдят, че ги карат да се държат като разумни и адекватни медици.

Чакай да ходя да го гугълна тоя, че чак му се ядосах.

.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 22:50 от Анонимен

# 20 973
https://trafficnews.bg/plovdiv/v-plovdivskite-molove-i-targovski … esamo-sas-225560/ Тук пише, че в молове в Пловдив не са пускали хора до хранителни магазини и аптеки в моловете. В заповедта обаче е опомено, че достъпът до такива обекти е свободен независимо, че са в мол. Явно това си е самосиндикално решение на моловете.

# 20 974
  • Варна
Не знам кой е докторът в клипчето на Ивка, но ми се видя безобразен, по няколко причини:
- тестовете щели да дадат фалшив положителен, кръстосан с някой грип (?!?!?). Тука вече съвсем спрях да разбирам а) за какво говори и б) какво общо има със ситуацията.

С две думи, насъбрали се една антивакс медицинска тълпа, да се сърдят, че ги карат да се държат като разумни и адекватни медици.

Това, че Вие не знаете какво означава "кръстосана реактивност",. /Cross reactivity на английски/ като понятие в имунологията когато има сходни епитопи, явно означава, че такова нещо не съществува според вас. По-добре гугълнете това...

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 19:54 от ivka_smile

# 20 975
Молът си е МОЛ.. щом минаваш през входа и се смесваш с останалите, където и да отиваш, трябва сертификат..

# 20 976
Молът си е МОЛ.. щом минаваш през входа и се смесваш с останалите, където и да отиваш, трябва сертификат..
Ами за какво тогава са тези заповеди? Там не пише, че за достъпът до всички обекти ще трябва сертификат, а има изключения.

# 20 977
  • Сан Франциско
Ивка, Cross-reactivity, не Cross reaction е понятието в имунологията. Ето ти доклад по този въпрос. Ето и само едно изречение от него:

“ No significant similarity found between Human coronavirus HKU and Influenza A or B, thus homology based cross-reactivity can be ruled out.”

“ Не е открита значима прилика между човешкия коронавирус HKU и грип А или В, поради което може да се изключи кръстосана реактивност, основана на хомология.”

https://www.fda.gov/media/145697/download

Май не е ясно на кой какво му е ясно.

# 20 978
Ако продължаваме с това темпо, Янсен ще свърши до края на месеца 😄, а за съжаление тя е с най-много пробиви май.

Днес в групите на града, четох оплакване от човек отишъл да се ваксинира, но се оказало, че ваксината, която иска е изчерпана.
После излезе публикация, че в Старазагорска област Янсен е свършила и очакват доставка до няколко дни.

# 20 979
  • София
Без да коментирам колко адекватна ни е политиката, в частност управлението на кризата, но хората наистина ли не са си помислили, че в най-близко време това със сертификатите ще ни достигне и нас?
Независимо от реалността ни, на всички трябваше да е ясно, че щом това се случва в Европа вече повече от 6 месеца, няма да ни подмине и нас. Много наивно от страна на хората...
Да, изненадата от въвеждането на зелен сертификат е като изненадата от сняг през януари.

https://trafficnews.bg/plovdiv/v-plovdivskite-molove-i-targovski … esamo-sas-225560/ Тук пише, че в молове в Пловдив не са пускали хора до хранителни магазини и аптеки в моловете. В заповедта обаче е опомено, че достъпът до такива обекти е свободен независимо, че са в мол. Явно това си е самосиндикално решение на моловете.
Това е недомислица в заповедта. Няма как да разделят хората, които отиват в Била или навсякъде другаде в МОЛ-а. И няма как да отидеш в Била, без да минеш през МОЛ-а. Параграф 22 се получава и проблемът е в тъпата формулировка в заповедта.

# 20 980
  • Варна
Eyereia, да, аз си го поправих още след поста, но по вина на редактора. Аз съм чела доста по - различни неща по темата и ще намеря нужните линкове.

# 20 981
Без да коментирам колко адекватна ни е политиката, в частност управлението на кризата, но хората наистина ли не са си помислили, че в най-близко време това със сертификатите ще ни достигне и нас?
Независимо от реалността ни, на всички трябваше да е ясно, че щом това се случва в Европа вече повече от 6 месеца, няма да ни подмине и нас. Много наивно от страна на хората...
Да, изненадата от въвеждането на зелен сертификат е като изненадата от сняг през януари.

Това е недомислица в заповедта. Няма как да разделят хората, които отиват в Била или навсякъде другаде в МОЛ-а. И няма как да отидеш в Била, без да минеш през МОЛ-а. Параграф 22 се получава и проблемът е в тъпата формулировка в заповедта.
Не знам. Министърът каза, че няма да се ограничават магазини, аптеки, банки - независимо къде се намират.  Толкова ли пък е трудно в обекти в моловете,  различни от споменатите в заповедта, да се проверяват хората в самите магазини, когато влизат.

# 20 982
В коя държава са въведени сертификати за почти всички дейности  в рамките на 48 часа?
Като гледаме едната страна на Европа, нека погледнем и другата.

# 20 983
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Това, че Вие не знаете какво означава "кръстосана реактивност",. /Cross reactivity на английски/ като понятие в имунологията когато има сходни епитопи, явно означава, че такова нещо не съществува според вас. По-добре гугълнете това...

Знаем какво значи, но не се получава с Ковид и Грип

Etereia  вече е отговорила

# 20 984
  • Сан Франциско
Ами, намери моля, интересно ми е. Отдавна стана известно, че Ковид е много по-близък до настинката (common cold), и двата са коронавируси, отколкото до Инфлуенца, който е инфлуенцавирус. Общото между тях е, че поразяват дихателната система. Колко да им е подобна хомологията? Засега, предпочитам да вярвам на FDA. Ако ми покажеш нещо научно обосновано, ще си променя мнението.

Общи условия

Активация на акаунт