COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 095
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 105

Не зная да се смея ли, да плача ли, като тръгнат лаици да обясняват смисъла на юридически документ. Поне гледайте ТВ, доста пъти адвокати по медицинско право и други обясняваха.
Да не дава Господ да си търсите правата при тежка увреждаща реакция. Защото има и такива, дори и да са рядко. Тогава ще пищите, че са ви накарали да подпишете документ, чието съдържание не сте разбрали.

Това какво означава, според теб?
Запознат съм с противопоказанията , взаимодействието с други лекарства и с очакваните нежелани реакции от биопродукта и съм съгласен да ми бъде приложен.

Както ти говориш за лъжа, май аз трябва да кажа - не се ли уморихте да заблуждавате останалите за смисъла на документа?

Това според теб какво значи?

Тук всяко амбулаторно листче се подписваме, че сме запознати. Ама стана оръжие на антиваксърите точно сега.

В страните, където за момента са редуцирали болните в болници се оказа, че не се занимават с бумащина да подписваш. Там как си ги търсят онези лелеяни "права", т.е. пари, след като го няма подписчето?

А ти тук къде прочете, че се съгласява и поемаш риска? Или за теб смисълът на информираното съгласие  в различните документи, е един и същ?
Изкарваш, че увредените искали само пари, внушаваш алчност. Но такива лечения са дълги и мноооого скъпи. Това не са пари да си вееш фустата на Малдивите, а пари за скъпо лечение. Кой да го поеме, ако ги нямаш? Ще си виеш в къщи като куче, захвърлен и забравен от всички.

# 21 106
Много добре вниквам. Тези хора, които са здрави и принудени да си правят тестове, за да работят са с ограничен свободен достъп без да има причина затова.

В Германия ни тестват всички - и ваксинирани и неваксинирани. Явно има причина... а да ваксинирания може да разнася заразата и да си мисли, че е леко хремав и да лепне пневмония на колегата си антиваксър. И докато ваксинирания изкара хремата на крак, неваксинирания може да стигне до интубиране. За това се тества наред.

# 21 107
  • София
Много добре вниквам. Тези хора, които са здрави и принудени да си правят тестове, за да работят са с ограничен свободен достъп без да има причина затова.
Има причина - ковид.

# 21 108
Днвс имаме рекорден брой тестове - цели 47370!
Рекорден брой поставени ваксини - 28191!

Много случаи отново Sad - 4816
Починали 120
Обещах си да не влизам в тази тема, обаче при новите цифри не се сдържах. При повече от двоен брой тестове броят болни е същия като от близките дни. Процентът беше над 20, сега е 10. Какво излиза?! Че чумавите неваксинирани явно са здрави. Simple Smile
Нищо не означава все още. Ама скоро ще се види как всички онези с тест от аптеката и избягващи от карантина, ще започнат да се тестват в лаборатория заради сертификата.
Вече няма да има - Не искам карантина, щот ще си "разхождам кучето" .
Освен това ще се хванат и някой пре и без симптомни, което отново е +.
Стига вече с щъкането с "лека настинка".
     Като се позамисих сега... Мярката си има доста предимства.

Някой попита за хората с противопоказания за ваксина в други държави...
В Гърция минават през медицинска комисия, която решава дали има реални противопоказания и ако е така издава документ с който човека се освобождава от задължителна ваксинация (ако му го изискват). Тестове обаче се изискват.
От носенето на маска също има освобождаване по медицински причини пак от комисия.
    Хубаво е този въпрос да се повдигне в България.
     Тука беше едно от първите неща за които питаха журналистите. Ама нашите мисирки спят.

# 21 109
Diorela, миналата седмица изкарах тежък грип. Бях седмица в болнични вкъщи. Лекарката ми не ме тества, защото съм била ваксинирана. Аз сама се тествах у дома - от страх да не би случайно да съм позитивна и да заразя други край мен. Тестовете слава Богу бяха отрицателни - но реално излиза, че всичко е на добра воля. Щом си ваксиниран си недосегаем.

# 21 110
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ох, това информирано съгласие. Щом, като го има само/предимно  в България, значи е нашенска измишльотина. В Нидерландия не подписваме нищо.

Диорела, имаш две теми и през два поста ги излагаш отново и отново..
Другата ти тема е за ваксинирането и изключения /преболедували. Изключение за неваксиниране тук има за две, три неща. Сърдечните рискови са първите ваксинирани. В България са масово разубеждавани именно тези хора.
Защо? Същото е и с другите "умни" съвети на нашите лекари. Не знам защо го правят.

В Нидерландия имаме вдигане на случаите, но в болница са приети +13 човека. Интересно как ще се развият нещата. Оптимисти сме, обаче.

# 21 111
А ти тук къде прочете, че се съгласява и поемаш риска? Или за теб смисълът на информираното съгласие  в различните документи, е един и същ?
Изкарваш, че увредените искали само пари, внушаваш алчност. Но такива лечения са дълги и мноооого скъпи. Това не са пари да си вееш фустата на Малдивите, а пари за скъпо лечение. Кой да го поеме, ако ги нямаш? Ще си виеш в къщи като куче, захвърлен и забравен от всички.
[/quote]

Очевидно бумащината у нас пак ни направи меча услуга. При нас за интервенция се подписваш, че примерно не са те хванали на улицата за да ти оперират спукания апендикс против волята ти.
Защо в други, по-развити страни, нямат специално подписчета?
Там някаква друга ваксина, за която няма нужда от подпис, ли слагат?

И калина и диорела, все кучета са ви в устата.

# 21 112
Diorela, миналата седмица изкарах тежък грип. Бях седмица в болнични вкъщи. Лекарката ми не ме тества, защото съм била ваксинирана. Аз сама се тествах у дома - от страх да не би случайно да съм позитивна и да заразя други край мен. Тестовете слава Богу бяха отрицателни - но реално излиза, че всичко е на добра воля. Щом си ваксиниран си недосегаем.
Щом не си била в болница със усложнения, не е бил тежък. Нищо че на тебе ти е било зле.
     Аман от ЛЛ които се стискат за направление.

# 21 113
Какви ЛЛ стискащи направления? Arielle писа, че е в Германия. Grinning

# 21 114
Какви ЛЛ стискащи направления? Arielle писа, че е в Германия. Grinning

Теста струва обаче 80 евро (ПСР). И ако  джипито реши, че е настинка - значи е настинка. И на тях тестовете им са под брой. Да не мислиш, че Германия ПСРа е безплатен? Мен друго ме изумява - защо тогава с бърз тест не се тества?

# 21 115
Изложиха се и в Германия. Поне симптомните да тестват.
В учулищата изисква ли се тест?

# 21 116
В Германия само PCR ли признават?
Иначи ЛЛ стискащ направления е наш патент. Wink

# 21 117
Изложиха се и в Германия. Поне симптомните да тестват.
В учулищата изисква ли се тест?

Тестват ни два пъти седмично - но пак с бързи тестове, които също не са супер точни.

# 21 118
  • София
Добре синтезирано и на достъпен език:

https://webcafe.bg/obshtestvo/lekaryat-mi-kaza-koi-sa-meditsinsk … ovid-vaksina.html

# 21 119
Учени установяват ,че се изгражда по-добър имунитет, когато са поставени в по-голям интервал от време.
https://www.nature.com/articles/d41586-021-02795-x
Цитат
Удължаването на интервала между дозите на ваксината може също да имитира аспекти на хибридния имунитет. През 2021 г., на фона на оскъдните доставки на ваксини и нарастването на случаите, служители в канадската провинция Квебек препоръчаха 16-седмичен интервал между първата и втората доза (тъй като беше намален до 8 седмици).
Екип, ръководен съвместно от Андрес Финци, вирусолог от Университета на Монреал, Канада, установи, че хората, които са получили този режим, имат нива на антитела към SARS-CoV-2, подобни на тези при хора с хибриден имунитет 10 . Тези антитела могат да неутрализират редица варианти на SARS-CoV-2, както и вируса зад епидемията от ТОРС през 2002–2004 г. „Ние сме в състояние да доведем наивните хора до почти същото ниво като преди това заразените и ваксинирани, което е нашият златен стандарт“, казва Финци.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 02:02 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт