COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 058
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 225
Цитат
След последните промени за валидността на зеления сертификат съвсем се губи смисъла от него. Противно на всякаква логика е веднага след първа доза човек да има валиден сертификат, с който да обикаля навсякъде. Понеже е много модерно в момента да се говори за геноцид и права, да отбележа, че тази глупост нарушава моите права: на местата, на които се изисква сертификат, ще се допускат хора, сдобили се с такъв при неравни условия. И това гарантирано ще доведе до още по-големи проблеми.
И без това сутринта Витанов каза,че сегашните резултати са последствия от предишните две седмици.След още две,смъртността ще е по-висока.Следващата стъпка,би трябвало да е локдаун. Thinking Пък избори чакат някои...

# 21 226
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Royal Ranger, защото от медицинска имунологична гледна точка, трябва да се затвори всичко в България за един месец, всички да си останат по къщите, да обикаля полиция и да наказва нарушителите, всички да се ваксинират с мобилни подвижни екипи, а вероятно и от въздуха да се пръска с дезинфекция и така вирусът ще си отиде

Но тези мерки нарушават икономическата логика и климат, демократичните свободи и изобщо е в разрез с нормалността

Така че в момента умират невинни, в името на "свободния избор" на някои да не се ваксинират

Разбира се и наполовина на тази пълна дезинфекция и изолация мерки, биха свършили работа, ако се спазват

# 21 227
Е какъв е проблемът на Великобритания. Нашата фирма има голям офис там и от това, което те споделят си живеят общо взето нормално. На последната ни среща само изразиха съчувствие към нас.

# 21 228
Да се изкажа и аз по темата за многото тестове и спадналия процент положителни от тях , както и за очаквания брой повече ваксинирани.
Ами за съжаление, не  са толкова оптимистични данните и ще ви кажа защо.
Вчера имаше мачове от евротурнирите и се правеха антигенни тестове. Ами имаше репортажи как ставаше това, докосваха им върха на носовете, за да не стане фаул и вместо на мача, да трябва да седят 14 дни карантина. Днес ще са доста по-малко тестовете от вчера, а относно ваксините е разочароващо, че половината отчетени в системата са джонсън. Знаем , че те почти не вършат работа при делтата и на много места като видяха пробивите и веднага решиха , че трябва да ги бустват.
Другото което трябва да се обърне внимание, че като изключим понеделнишките над 200 починали, всеки от следващите дни се движим около 120 починали, което до края на месеца ще нарастне до около 150 починали средно на ден.

# 21 229
  • София
Има ли някой прясно ваксиниран да каже какво му изписва при проверка българското приложение Covid Check Bg?
Валидност една година след поставянето на дозата.
Благодаря, така и предполагах. Няма да светне в червено, че става ЕС сертификат след 14 дни. Глупаво е това, ще подведат доста хора.

# 21 230
Така че в момента умират невинни, в името на "свободния избор" на някои да не се ваксинират
Свободата върви с отговорността, само свобода няма /питайте тези, които се занимават с тези екзистенциални въпроси/.
За да имаш обаче "свободен избор" се иска информираност и знания.
Скрит текст:
Сутринта ми се прииска да удуша една нещастна женица, която обясняваше как ел.крушка светнала, когато я поставили на мястото на поставена ваксина. Такова невежество не може да прави "свободен избор", дори насила да се мъчи.

# 21 231
Има проблем в момента във Великобритания и Австрия, последно когато четох. Не ги спасява ваксинацията. Не знам, не знам.

Ха ха.
Какйв е големият им проблем.
Че имат 50 хиляди положителни,  на които Не им се налага да влизат в болница и смъртността им е минимална!
Няма мерки, няма затваряне.
Спреде за четете гръмките заглавия. Статистиката е достъпна за всички.
Ние имаме проблем. Те са си супер.

# 21 232
  • София
Ако си бил болен, еднократната си е съвсем читава.

Бих казала, че ние имаме Проблем, те имат проблемче.

# 21 233
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако хибридния имунитет е най- добър, то хибридния в посока- ваксиниран и после разболял се

Защото вирусът опустошава организма,
нищо че ти оставя имунитет срещу Ковид, когато ти отнема сърдечното, бъбречното и белодробно здраве

# 21 234
Е какъв е проблемът на Великобритания. Нашата фирма има голям офис там и от това, което те споделят си живеят общо взето нормално. На последната ни среща само изразиха съчувствие към нас.
За сега проблем от това което аз виждам няма. В училището на дъщерята вчера са върнали така наречените "бабъли", но сега в такъв е целия випуск, а преди бяха по класове. Имаше два положителни случая на деца от миналата седмица, които бяха безсимптомни. Тази седмица не е имало нови случаи.

# 21 235
Royal Ranger, понеже питате колко е репродуктивното число, ето една прогноза от професор Витанов. Новината я има и по други сайтове.
https://bulgaria.utre.bg/2021/10/22/590248-prof_nikolay_vitanov_ … 0_do_desetina_dni
Накратко, вече втори ден то е над 1.3. Във всички 28 области разпространението е дифузно. До десет дни може да стигнем 9000 новозаразени на ден. И той като мен не е изненадан от спада на % положителни. Не знам колко изкривяват статистиката тези, които си правят по повече от 1 тест. Явно не толкова,  щом смъртните случаи растат. Най-лошото е, че според него няма мерки, които да предотвратят случващото се.
Humble01,  аз знам колко е репродуктивното число през последните дни. Мисълта ми беше, че когато обявяват дневния брой положителни тестове, там не влизат само новозаразените, а и онези с втори/трети тест. А техният брой не е малкък.

Как тогава математиците могат да твърдят, че репродуктивното число е точно това? Толкова ли е трудно при регистрация на положителен тест да се добавя информация дали е новозаразен или е от втори/трети тест? Хм?

# 21 236
Мда, очаквано няколкото ми антивакс контакти във фейса с апломб са споделили интервюто от Пирогов. Отлична работа, докторе, не разбрах само какъв е тоя мерак сам да си отреже главата до кръста с увеличаване на болните.

същото и при мен, веят го като Райна Княгиня със знамето
пълен позор! не се спря този човек, още преди няколко месеца го коментирахме тук, когато започна да ги плещи такива, че за да бъде взет насериозно, е редно да напише нормално научно изследване, което изглежда обаче е непосилно за него, макар и да има доцентура

такива хора, и да се заразят повторно, няма и да разберем, крият го, защото наистина е голяма излагация след пропагандата срещу ваксините, която са разпространявали - наблюдавах такъв случай преди месец, за съжаление приключил по най-лошия начин

# 21 237
  • Стара Загора
Добре де на брифингите пролетта изрично казаха, че веднъж влиза човек  в статистиката,  ако ще 100 теста да си пусне. Защо мислите, че е променено това

# 21 238
Някой пробвал ли е системата за удължената валидност на сертификата за преболедуване? Дали са коригирали вече?

# 21 239
Имам един блондински въпрос. В градините трябва ли персонала да е задължително ваксиниран или не?

Общи условия

Активация на акаунт