COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 960
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 255
  • София
Ала.бала, зависи и преди колко време си го прекарал.

# 21 256
  • София
С хашимото съм. Ваксинирана през март. А вече и с бустер.
С много тежки алергии също.
Никакви проблеми. Файзер.

# 21 257
За поредна седмица англичаните публикуват данни за ефективността на ваксините, и за поредна седмица има интересни данни. Населението е разделено на ваксинирани и неваксинирани, и показват какви са бройките съответно за 100 000 дупи от всяка група.
Таблица 2 показва какво е положението при новите случаи, и там за поредна седмица имаме по-високи (понякога 2 пъти по-високи!!!) нива на заразяване сред хората, които са напълно ваксинирани при хората над 30 години. От друга страна има много голяма разлика между нивата на заразяване при лицата под 18 - там ваксинираните имат 10 пъти по-малки нива на заразяване.
Интересното е, че при тези над 30, нивата на заразени сред ваксинираните са по-високи от миналата седмица - сега за тези между 40 и 80 годишна възраст тази разлика е два пъти, докато миналата седмица беше около 1.8 пъти.
За смъртните случаи все още данните показват, че нивата на починали сред ваксинираните са по-ниски, но за поредна седмица разликата намалява в повечето възрастови групи, с изключение на тези между 30 и 39 годишна възраст, но там говорим за много ниски стойности. При тези над 80 разликата е само 2.3 пъти.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … eport-week-42.pdf

Откъдето и да се гледат тези данни, ваксинирането със сигурност не е добър способ за ограничаването на заразата, дори напротив - изглежда че удвоява шанса за заразяване при хора над 30 годишна възраст.

Защо не коментирахте и табл. 3, в която случаите с Ковид, стигнали до спешна помощ сред неваксинираните са 4-5 пъти повече, отколкото сред ваксинираните?

Не заразяването е опасно само по себе си, а достигането до животозастрашаващо състояние.
Някои неща и аз това гледах, че удобно са пропуснати като въпросните таблици и стигналите до спешна помощ неваксинирани.

# 21 258
Положението не е плачевно, то е комично просто.
Антеа, още втората доза, като си поставях се вихреше такова убеждение. Моя колежка и тук съм писала с майка в МВР болница тогава ме уверяваше, че е пълно пролетта (пак вълна имаше) само и единствено с ваксинирани хора, с очите си на място видяла и лекарите се чудели как да ги лекуват. Самата тя искала да има деца и няма да се ваксинира, майката забранява-лекар е, ще купи сертификат, ще стои вкъщи , но абсурд да се ваксинира и останела бездетна. Това е положението, ако на майка си не вярва , то..на кой , при това лекарка. Много са, да не споменавам ЛЛ, та този на майка ми пък изобщо не признавше преди грипните ваксини, сега за ковида не искам и да знам.
 Не е само в Пирогов това положение със сигурност. Може би във ВМА единствено да е различно, заради Мутафчийски, но и за там имам какво да кажа (ама хайде..)  Това не е единичен случай и изобщо не се учудвам, вярвам напълно. За пръскането от самолети пък писах тук за един майстор у нас, цялата фирма (не е малка) вярват в същото. Масово, масово  е това и хич не е единичен случай. Имах хора, които следях, бяха нормални, интересни, интелигентни и сега...цяла секта все едно са станали и се организират, надъхват, ще съдят, клипове, мнения, някакви лекари от чужбина какво казват, организации правят и членуват, нямате представа докъде са стигнали нещата.
И..всичко почна от М и Ч. Да им благодарим.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 11:16 от Анонимен

# 21 259
И понеже една "картинка" струва повече от 1000 думи.. ето ефекта на ваксините при спешните случаи и починалите, пак според коментираното горе английско проучване.

# 21 260
И как ще си купим безплатни лекарства като сме под карантина?

# 21 261
  • Където морето целува небето...
Най- много постове против ваксините срещам от трима човека в листа на приятелите ми: много сериозен и тачен специалист в града, приятелка, работеща в администрацията на МБАЛ и приятелка учителка. Последните две са склонни да напуснат работата си, но не и да се ваксинират. Днес и тримата са писали фермани с прикачено видеото с лекарят от Пирогов.

# 21 262
Любомира Николаева – Гломб: Няма смисъл от тестовете за антитела, те избледняват бързо
"Не мога да разбера защо толкова лекари казват да не се ваксинираме, ако имаме високи антитела. Може би защото не са си направили труда да прочетат и да се държат в час в морето от информация за ролята на антителата в имунитета. Те имат своята роля, но няма стандартизиран и валидиран метод, който да каже – това е границата от антитела, при която ти си защитен от преболедуване"

Цялото интервю
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/d-r-glombn … -antitela-6132832

# 21 263
Понеже някой пита, от какво да спасят ваксините, ми от претоварването на болниците, то това е целта нали така?
Скрит текст:
П.п. И преди да се заядете, ваксинирана съм, с Ковид в момента Wink

Явно има сериозно несъгласие сред лекарската гилдия. Направо цирк! Нямам нужда ни от театър, ни от кино Simple Smile

# 21 264
Роднини или приятели, купуват лекарствата и торби с хранителни продукти и ги оставят пред вратата, не се сещам за друг начин...Simple Smile

# 21 265
  • София
Ами като не става с добро, ще стане задължително и толкова.
Аз спрях да контактувам с приятели антивакс дори, то е непоносимо и нетърпимо. Всичките дъски им хлопат в синхрон, а става въпрос за интелигентни хора. Е, вече не мисля за интелигентни хора, които  говорят за самолети, наночастици и искат да ти лепят монета на ръката, а пък даже твърдят, че имали и доказателства за това. Личното ми мнение е, че трябва да си ги приберат някъде и да ги лекуват.

# 21 266
Роднини или приятели, купуват лекарствата и торби с хранителни продукти и ги оставят пред вратата, не се сещам за друг начин...Simple Smile
Ами ако човек няма роднини.

# 21 267
  • София
Онлайн (безконтактна доставка), общината в София имаше такава услуга, възможно е и другите да имат... Има начини.

# 21 268
Ами ако човек няма роднини.
Мисля че може да се обърнете към социалните, които разнасят храна на самотни възрастни хора, те ще ви съдействат..Вие съвсем самотна ли сте, нито 1 приятел или съсед нямате, това е много странно..не знам.

# 21 269
У нас контактните на заразените  си ходят до магазина, аптеката спокойно. Съвестните явно са ни малко.

Общи условия

Активация на акаунт