COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 294
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 705
За натрапчивата миризма на лук няколко приятели споделят. Някои си я влачат от миналия ноември.

# 21 706
Знаете ли за колко време излизат тези бързи антигенни тестове? До сега не съм си правила, а за утре ще ми трябва, но се чудя, днес ли да го направя или непосредствено преди ангажимента?

# 21 707
Антиген излиза за 15 минути.

Днес гледах някакво предаване по българска телевизия, в което включиха български лекар, който работел в България и Германия. Анестезиолог и реаниматор. Попитаха го при какъв процент ваксинирано население Германия е въвела зелени сертификати. Той отговори, че това се е случило, когато 50% от населението е било ваксинирано. Заявявам категорично, че това е лъжа.
Първо - в Германия изобщо отвориха нещо, каквото и да било, в началото на юни. Дотогава нищо не работеше, освен хранителни стоки, дрогерии, аптеки и бензиностанции. Нищо друго. Като отвориха и то частично през юни, да влезеш в магазин беше възможно при две условия. Запазен час , което се правеше онлайн или на място и отрицателен резултат от тест или доказателство за ваксинация. Значи отивам в Сефора, на входа ми дават час за след два часа и мога да стоя в магазина 30 минути. Отивам и в Галерия Каухоф. На входа никой не дава часове, правя го онлайн. В съседство има тест център. Нареждам се на дълга опашка. Правя си тест. Излизам навън и чакам резултатът по имейл. Отивам в Сефора и си купувам четка за коса, после в Каухоф и си купувам тениски и чорапи. Съвсем истински случай и в него период беше ежедневие, на което много се радвахме, защото преди това беше осем месеца пълен локдаун.
Второ - в Германия ваксинацията на всички, които не са в приоритетна група стана възможна на 7 юни. Т.е. като отвориха магазините и другите места, в никакъв нлучай 50% от населението не е било ваксинирано. И сертификати тогава нямаше, ваксинираните доказваха наличието на ваксина с ваксинационен паспорт. А дотогава просто нищо не работеше. На 7 юни в Германия напълно ваксинирани са били 18 187 186 човека, което е много далеч от 50% и баш си е малко над 20%.

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1195116/umfrage/i … der-impfkampagne/

Другото невярно нещо, което каза лекарят от Германия беше, че с новите мерки всички, които идват от България и не са ваксинирани, преболедували или нямат ПСР отиват в карантина.  Не, и с ПСР отиват в карантина, ако не са ваксинирани или преболедували. А без ПСР изобщо не могат да влязат в Германия.

Да ви имам телевизиите, честно.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 14:43 от Анонимен

# 21 708
  • София
За това няма да се съглася, защото по тая логика защо да плащаме скъпото лечение на някой, който пуши по 2 кутии цигари на ден или не пропуска ден без чашка.

Алкохолът и цигарите са обложени с висок акциз, та не ги мисли пушачите и пиячите. Те си плащат.

Плащат си да пушат/пият.
Не си плащат лечението после обаче.

Дева, акцизът отива в хазната, от която после се плащат лечение, магистрали, язовири и т.н. Плащат си цената на цигарите или алкохола, за да употребяват. Плащат безумно висок акциз за увеличения риск от вреди и евентуално последващо лечение.
По тази логика казвам, че яйцата са вредни и който яде яйца, трябва да си плаща, ако се разболее от рак.

Призив към всички пишещи тук.
Може ли да се спре с политическите плювки и агитации?

# 21 709
35% от учителите няма да напуснат, освен ако нямат богати съпрузи, които да ги издържат. Мнозинството от тях разчитат на заплатите си. Аз допускам учителска стачка, но не и масово напускане. С тези растящи цени на тока и храната, само единици ще посмеят току-така да си напуснат работата.

# 21 710
Ами какъв избор имат уязвимите групи?
Преди да напуснеш би ли казала кои са уязвимите групи? Възрастните хора ли имаш предвид?
Може би тези като съпругът ми, който е на активна химеотерапия от 2 години и половина. Не е от групата на възрастните. Някой Беше писал да се пазят, да им пазаруват.... не разбрах, има ли право да пътува 120 км. За провеждане на терапията? Или викате да легне и да чака онази с дългите коси. ...
Все си казвам да мълча, но понякога се прекрачват много човешки граници.
И да, писна ми аз все да съм на работа, а другите, които си  пазят неопетнено тялото от тези "гадни  ваксини" да са постоянно в болнични.

# 21 711
Крайно време е за лекари/учители/ДА, да стане задължителна ваксинацията.
и за целия персонал, който стъпва в болниците (вкл. охрана, логистика). За сестри и санитари пък да не говорим.
Да, за персонала е така, но сега се получава нещо друго, което ни вкарва в омагьосан кръг.
Пример - на територията на ВМА София не пускат НИКОЙ без сертификат! Не говоря само за болницата. Това е огромна площ с много сгради с различни дейности.
Аз трябва да ходя на специализиран профилактичен преглед (заради спецификата на работата ми) в сграда, където няма какво да правят болни. Щях да ходя вчера, но в четвъртък ми звъни колежката, която отговаря за това, и казва, че са върнали колеги, защото нямат сертификат. Вчера, след доста телефонни разговори установява, че няма влизане без сертификат!
А на тази територия има и поликлиника!
И сега ще трябва да правя тест, няма как.
Само не ме карайте да обяснявам защо не съм ваксинирана, наистина има защо.
Преди малко Стойчо беше на Нова, много смачкан изглежда. Май осъзнава вече в какво положение сме.
Не е вярно. В четвъртък бях на контролен преглед в МЦСпектромед,който е в поликлиниката на ВМА. Не искат сертификати на входа на поликлиниката.

# 21 712
  • София
Последните дни съм в голяма чуденка. Майката на приятелят ми е доказано заразена с лабораторен тест и кара вируса тежко вкъщи(не е ваксинирана). Приятелят ми два пъти се зарази, единият път от мен и мои близки, вторият път се мъчи няколко месеца да се оправи. Още го мъчи на моменти една натрапчива миризма на лук, която усеща, а мина време от март месец, когато беше болен. Засега той удържа фронта, няма никакви симптоми. Майка му получи първите симптоми миналата събота. Баща му не е ваксиниран и не е преболедувал, но също засега удържа фронта и също няма никакви симптоми. Жената е изолирана в една стая, стои с маска, когато трябва близките й да са около нея. Всеки общо взето си седи в отделна стая. Другата седмица приятелят ми има рожден ден (ще са минали 14-15 дни от първите симптоми на майка му). Чудя се, ако той не развие симптоми дотогава може ли да се видим или трябва да чакаме още дни да минат, ако случайно и той не кара вируса случайно безсимптомно. Мислех си да направи тест преди да се видим, но изобщо не е ясно дали ще излезе точен резултат.
Спокойно може да се видите. Ще бъдат минали 2 седмици, няма как тепърва да развие симптоми. А и ти не беше ли и преболедувала, и ваксинирана? Не се вманиачвай.

# 21 713
  • В заешката дупка
Има вече тракер, който следи и дипълнителните/бустер дози в отделните страни.

https://www.nytimes.com/interactive/2021/world/covid-vaccinations-tracker.html

# 21 714
и за целия персонал, който стъпва в болниците (вкл. охрана, логистика). За сестри и санитари пък да не говорим.
Да, за персонала е така, но сега се получава нещо друго, което ни вкарва в омагьосан кръг.
Пример - на територията на ВМА София не пускат НИКОЙ без сертификат! Не говоря само за болницата. Това е огромна площ с много сгради с различни дейности.
Аз трябва да ходя на специализиран профилактичен преглед (заради спецификата на работата ми) в сграда, където няма какво да правят болни. Щях да ходя вчера, но в четвъртък ми звъни колежката, която отговаря за това, и казва, че са върнали колеги, защото нямат сертификат. Вчера, след доста телефонни разговори установява, че няма влизане без сертификат!
Преди малко Стойчо беше на Нова, много смачкан изглежда. Май осъзнава вече в какво положение сме.
Не е вярно. В четвъртък бях на контролен преглед в МЦСпектромед,който е в поликлиниката на ВМА. Не искат сертификати на входа на поликлиниката.
Да, но той явно не е под шапката на ВМА, а аз (напълно здрава и пазеща се) трябва да отида на друго място на профилактичен преглед, където имам върнати колеги. Явно всеки решава както му скимне. В тази сграда има охрана, няма как да влезне човек без причина.

# 21 715
И да, писна ми аз все да съм на работа, а другите, които си  пазят неопетнено тялото от тези "гадни  ваксини" да са постоянно в болнични.

Точно това казвам като ме питат с какво ми пречат неваксинираните. Работя с 4 човека, от които двама хванаха корона само в последния месец, вторият човек е в болница. Бяхме на косъм да затворим обекта. Ако бяхме затворили, не зная какви пари щях да получа, сигурно щях да съм в неплатен отпуск.
В крайна сметка никой не е длъжен да си прекрати работата, защото някой не е внимавал в часовете по биология и сега чете постове за промяна на ДНК-то във фейса.

# 21 716
  • Варна
Пускан ли е в темата линк към доклада на Георги Маринов от Департамента по Генетика към Станфорфския университет?

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 14:49 от ivka_smile

# 21 717
Дейзи, по-добре го отложете този рожден ден..Най-важното сега е майката да се оправи, а бащата според мен ще се зарази и той, така че да се лекуват, да си почиват, и така...
И аз така си мисля. Не знам какъв период още ще трябва да отлагаме - но си мисля, че е добре поне 20 дни да минат от първите симптоми на майка му. И аз много се притеснявам за баща му, така непреболедувал и неваксиниран е потенциална жертва на ковид, но дано някак мине метър сега и се опази. Много ми е кофти, че от година говорене с майка му за вируса, се наложи тя да разбере всичко, което и говорех по трудния начин. То не беше плюене по мерки, измислици за ваксините, които не знам къде е прочела и сега вече цяла седмица наред се мъчи. В понеделник ще прави снимка, дано не стигне до пневмония. Знаех си аз, че накрая ще се стигне до всичко това, не ми се искаше да съм лош пророк, но ето.

# 21 718
Да, но той явно не е под шапката на ВМА, а аз (напълно здрава и пазеща се) трябва да отида на друго място на профилактичен преглед, където имам върнати колеги. Явно всеки решава както му скимне. В тази сграда има охрана, няма как да влезне човек без причина.

Не знам,може би за другите сгради е така. В този център работят специалисти от ВМА,но и в цялата поликлиника си се влиза от един вход. Има охрана и проверка на t само.А иначе там "стъпват" хора с положителен ПСР,има само едно червени стрелки,по които би трябвало да се движат и надпис. За мен това е безумие.

# 21 719
6 на 1000 В ПОВЕЧЕ са малко?!
И това са само тези, които не са били в болница. При тези стигнали до болница процентът вероятност се увеличава.
Нека направим една бърза сметка, смятайки че
А). Само 20 % от заразените са хоспитализирани.
Б). Само 5% са с нужда от интензивно лечение.

Заболели в света(само официалните данни!)
243,867,520 души
20% хоспитализирани: 48,773,504
5% интензивни: 12,193,376

6 на 1000 от 195,094,016 са 1,170,564 ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЛУЧАИ!

Само от НЕ- хоспитализирани, леки случаи.

Ако на някой му се занимава, да сметне и от другите две групи колко е увеличението.

И това е само за ССЗ. Доказа се, че Ковид хоспитализираните развиват, колко беше, 12% в повече диабет. Имаше и значително увеличение в новооткрити бъбречни, чернодробни и белодробни заболявания. И това съм пускала назад в темата. Изследванията бяха две, и двете сред над 30000 души. И то само за два месеца период след изписването. Кой знае с колко се увеличават за година.

Тук говорим за ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЛУЧАИ, които иначе не биха се случили.

Общи условия

Активация на акаунт